Λιγκουίνι με σάλτσα ροκφόρ
Μια ωραία και εύκολη συνταγή για όσους αρέσουν τα μακαρόνια και το ροκφόρ! Ονομάζεται επίσης και μακαρόνια με σάλτσα όσκαρ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο βιβλίο "συνταγές για χορτοφάγους" βρήκα μια παραλλαγή της, όπου αντί για πιπεριές έβαζαν κολοκυθάκια και αντί κόκκινο κρασί έβαζαν λευκό. Τη δοκίμασα κι έτσι και είναι καλή, αλλά εγώ και ο άντρας μου προτιμούμε την έκδοση με το κόκκινο κρασί.Μπορείτε αντί για ροκφόρ να βάλετε μπλε τυρί Δανίας χωρίς να αλλοιωθεί τίποτα από τη γεύση του!
https://www.youtube.com/watch?v=w6uqXiuNo0A
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
-
200 γραμμ. τυρί ροκφόρ
-
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
-
2 πιπεριές πράσινες
-
ελάχιστη κρέμα γάλακτος
-
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Προσέχουμε να είναι al dente.
-
2
Σε ένα τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, αφού προηγουμένως τις έχουμε κόψει σε ροδέλες.
-
3
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το ποτήρι του κρασιού και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοολ.
-
4
Προσθέτουμε θρυμματισμένο το ροκφόρ.
-
5
Αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα.
-
6
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σχόλια