Λικέρ Αρμπαρόριζας
Είναι η εποχή των γλυκών, Λικέρ και Μαρμελάδων, αλλά τί να κάνεις την τόση αρμπαρόριζα που έχεις στη γλάστρα και μοσχοβολάει; Λοιπόν, φτιάξτε αυτό το αρωματικό Λικέρ που λειτουργεί ώς υλικό ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής ή ακόμη για θεραπευτικούς σκοπούς (για γαστεντερολογικά προβλήματα ή όταν έχετε πονόλαιμο ή άφθες στόματας) και θα έχετε εύκαιρη τη αρμπαρόριζα (ή σμύρνα) όποτε θέλετε! Η συνταγή αυτή είναι από την Αγγλία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λικέρ για παρασκευή σπιτικών καλλυντικών, αφού είναι γνωστό ότι η αρμπαρόριζα χρησιμοποιείται εντατικά στην κοσμετολογία...Από το sitewww.scentedgeraniums.co.uk με το αγγλικό όνομα"Pelargonium Liquer". Η αρμπαρόριζα είναι γνωστή με τον ονομασία "apple rose geranium" ή "Pelargonium".
Υλικά
-
250 γρ. αρμπαρόριζα
-
1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
3/4 φλ. τσαγιού νερό
-
1 λίτρο βότκα, ρακί, ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
-
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, για ενίσχυση χρώματος)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα πάρετε μία καθαρή γυάλα χωριτικότητας τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα και βάλετε μέσα την αρμπαρόριζα.
-
2
Σε μία κατσαρόλα φτιάξτε ένα ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
-
3
Ανακατέψτε το σιρόπι με τη βότκα και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στη γυάλα.
-
4
Σφραγίστε τη γυάλα, ανακινήστε, και τοποθετήστε τη γυάλα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Στραγγίστε το λικέρ με τουλπάνι και προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, άν θέλετε. Αποθηκέυστε το λικέρ σε ένα όμορφο μπουκάλι.
Σχόλια (14)