κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ Αρμπαρόριζας
Australiana
Australiana @cook_8471315
thessaloniki,Greece

Είναι η εποχή των γλυκών, Λικέρ και Μαρμελάδων, αλλά τί να κάνεις την τόση αρμπαρόριζα που έχεις στη γλάστρα και μοσχοβολάει; Λοιπόν, φτιάξτε αυτό το αρωματικό Λικέρ που λειτουργεί ώς υλικό ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής ή ακόμη για θεραπευτικούς σκοπούς (για γαστεντερολογικά προβλήματα ή όταν έχετε πονόλαιμο ή άφθες στόματας) και θα έχετε εύκαιρη τη αρμπαρόριζα (ή σμύρνα) όποτε θέλετε! Η συνταγή αυτή είναι από την Αγγλία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λικέρ για παρασκευή σπιτικών καλλυντικών, αφού είναι γνωστό ότι η αρμπαρόριζα χρησιμοποιείται εντατικά στην κοσμετολογία...Από το sitewww.scentedgeraniums.co.uk με το αγγλικό όνομα"Pelargonium Liquer". Η αρμπαρόριζα είναι γνωστή με τον ονομασία "apple rose geranium" ή "Pelargonium".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1.5-2 λίτρα
  1. 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  2. 3/4 φλ. τσαγιού νερό
  3. 1 λίτρο βότκα, ρακί, ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  4. Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, για ενίσχυση χρώματος)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα πάρετε μία καθαρή γυάλα χωριτικότητας τουλάχιστον 1,5-2 λίτρα και βάλετε μέσα την αρμπαρόριζα.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα φτιάξτε ένα ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

  3. 3

    Ανακατέψτε το σιρόπι με τη βότκα και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στη γυάλα.

  4. 4

    Σφραγίστε τη γυάλα, ανακινήστε, και τοποθετήστε τη γυάλα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Στραγγίστε το λικέρ με τουλπάνι και προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, άν θέλετε. Αποθηκέυστε το λικέρ σε ένα όμορφο μπουκάλι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

delicacy
delicacy @cook_8473901
Απλά υπέροχο.Το κατέβασα σήμερα και θα το φτιάξω τώρα κιόλας γιατί λατρεύω την αμπαρόριζα και τα λικερ επίσης.Δεν χρησιμοποιώ χρώμα για να διαφέρει απο του εμπορίου.Σ\'ευχαριστώ,αν δεν ανέβαζες την συνταγή θα πειραματιζόμουν.

Από

Australiana
Australiana @cook_8471315
στις
thessaloniki,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα