Λικέρ Βερίκοκο

Bαθμολογία: 4.6842
       
 
19 ψήφοι
Sitronella, 27.06.06

Περιγραφή

Υπάρχουν τόσο ωραίες συνταγές με βερίκοκα.
Αντί να πάνε χαμένα τα κουκουτσάκια τους, κρατήστε τα να κάνετε ένα ωραίο λικέρ.

Λικέρ Βερίκοκο
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 κουκούτσια από βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Βερίκοκα
Φτιάχνει: 1 λίτρο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμυγδαλάκια που έχουν μέσα.
  2. Κλείστε καλά τα υλικά σε βάζο με καλό κλείσιμο και κουνήστε το καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε το σε ηλιόλουστο σημείο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή.
  4. Μετά από 1,5-2 μήνες το φιλτράρουμε και το φυλάμε σε όμορφο μπουκάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βρήκα τη συνταγή στο "γαστρονόμο".

Σχετικές συνταγές

Λικέρ κεράσι Λικέρ κεράσι
5
       
       
(6)
Λικέρ Amaretto Λικέρ Amaretto
4.8
       
       
(5)
Βερύκοκο γλυκό Βερύκοκο γλυκό
4.5
       
       
(8)

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Parmesa_na, 13-6-07  
    Καλημέρα. Μία θεία μου έφτιαχνε κάποτε λικέρ βερίκοκο, αλλά δεν έλεγε την συνταγή. Είδα λοιπόν την συνταγή σου και μπήκα ήδη στην διαδικασία να μαζέψω κουκούτσια από βερίκοκα για να φτιάξω το εν λόγω λικέρ. Τελικά, σου βγήκε καλό? Να χρησιμοποιήσω την συγκεκριμένη συνταγή? Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-6-07  
    Ναι έγινε πολύ καλό.
    Φέτος μαζεύω κι εγώ ήδη κουκούτσια (και μετά τη μαρμελάδα που θα φτιάξω θα έχω ακόμα περισσότερα :-) ) και θα το φτιάξω ξανά.
    #
    Σχόλιο από MarBo, 20-7-07  
    Εγω ακουσα τη συνταγη απο την Αργυρω Μπαρμπαρηγου, η οποια ιπε να το αφησουμε 30 μερες στον ηλιο και να γυρναμε καθε μερα πανω κατω. Αντι για κονιακ επεισης μπορουμε να βαλουμε καποιο λευκο ποτο -βοτκα, σουμα...- Εγω εβαλα 1/2 σουμα και 1/2 βοτκα γιατι δεν ειχα κονιακ. Εγινε πολυ ωραιο! Βαραει βεβαια το αλκοολ! Α! Να εχετε καλα κλεισμενο το δοχειο γιατι αν το αφησετε εξω ισως μαζευτουν μυρμηγκακια!
    #
    Σχόλιο από blibliki, 19-6-08  
    Πέρσι έφτιαξα αυτό το ποτό με αυτη την συνταγή! Είναι υπέροχο λικέρ! Και το καλοκαίρι προσθέστε κι ένα παγάκι κι απολαύστε! Θεικό!!
    #
    Σχόλιο από Dudu, 14-7-08  
    Το έφτιαξε πέρυσι μία φίλη μου, της έγινε καταπληκτικό. Ωραία η πρόταση να σερβιριστεί με πάγο!
    #
    Σχόλιο από giannak, 28-1-09  
    Είναι φανταστικό, το φτιάχνει η μαμά μου και δεν μένει σταγόνα. Μόνο που εκείνη βάζει τα κουκούτσια ολόκληρα. Θα της πώ να φτιάξει και αυτή την εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 7-5-09  
    παρακάλαγα να μήν έχει ανεβάσει κάποιος την συνταγή. την κάνω κάθε χρόνο και τα βερίκοκα μία μουρλια μαρμελάδα. είναι υπέροχο και πολυ του πάει ο πάγος όπως έγραψε η dudu
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 28-5-09  
    Μπορώ α το κάνω με βότκα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει Stefanie. Φαντάζομαι πως μπορείς πάντως.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΦΑΚΙ, 16-6-09  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ SITRONELLA.ΚΕΡΑΣΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 15-7-09  
    Το έφτιαξε η μαμά μου και της έγινε τέλειο. Χαίρομαι που ανεβάσατε τη συνταγή γιατί την έχασε και δεν θυμόταν τις αναλογίες. Με λίγο παγάκι, για να μην βαράει το αλκοόλ, είναι απόλαυση!
    #
    Σχόλιο από Dudu, 15-7-09  
    Μία ερώτηση, πώς σπάμε τα κουκούτσια; είναι πολύ δύσκολο!! Γίνεται να μπουν ολόκληρα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-7-09  
    Τα κουκούτσια τα σπας με το σφυράκι. Δε γίνεται να μπουν ολόκληρα γιατί το μέσα τους είναι σαν αμυγδαλάκι, πολύ διαφορετικό από το έξω.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-7-09  
    κονιακ εννοούμε και το μεταξα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-7-09  
    Το Μεταξά είναι κονιάκ, αλλά φυσικά κάνει οποιαδήποτε μάρκα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    Το έφτιαξα χθες και τώρα περιμένουμε... Άλλη μια ερώτηση όμως. Η ζάχαρη δεν διαλύθηκε τελείως και φαίνεται λίγο κάτω κάτω στο μπουκάλι κι ας το κούνησα αρκετά. Έτσι είναι ή να επιμείνω και να το κουνήσω κι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-7-09  
    Η ζάχαρη θα διαλυθεί σιγά σιγά μέσα σε αυτό το διάστημα.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 18-7-09  
    σόρι, βρε Σιτρονέλ.
    ομολογώ, πρώτη φορά βαθμολογώ συνταγή με 2!

    όχι εσένα, βέβαια. το μπαγάσα το «γαστρονόμο» που πάει φυρί φυρί για κλήση από τον...τροχονόμο!

    «λικερονόμο» to be exact.

    λοιπόν, την ίδια συνταγή του είχα σχολιάσει στα πεταχτά και παλιά...αλλά σε λάθος τόπο.

    ακολουθεί ανατύπωση του ποστ με τις ίδιες αναπάντητες απορίες, δικές μου, της Sol81, και της κοπελιάς που το'χε αφήσει έξω απ΄τον περασμένο Σεπτέμβριο και ακόμη η ζαχαρίτσα της είναι άλιωτη...

    άλιωτη σαν τον Άι Γιάννη το Ρώσο!
    λοιπόν, ιδού το απόσπασμα:

    «
    επειδή είμαι κουβεντούλης, συνήθως διαιρώ τα μεγάλα μηνύματα σε περιόδους με τιτλάκια. διαβάζετε μόνο ό,τι ενδιαφέρει.
    [...]
    ΛΙΚΕΡΑΠΟΡΙΟΥΛΕΣ
    διαβάζοντας τα μηνύματά σας έχω μερικές απορίες:

    1. γιατί βάζετε τα λικέρ στον ήλιο?
    χρόν-ι-α η απορία μου. το πρόσεξα και όταν ήμουν στην ελλάδα επίσης (εξαίρεση μεταξύ άλλων το «λικέρ βερίκοκο» της Sitronella [διάβαζε «γαστρονόμος»!] που είδα εδώ--αν και μάλλον αμαρέτο θα το'λεγα γιατί δεν έχει βερίκκοκα μέσα [ μόνο κουκούτσια που έχουν γεύση πικραμύγδαλο] ). ο λόγος?
    [ας μας πει ο «γαστρονόμος»!]

    γενικά τ'αμερικάνικα βιβλία σπιτικών λικέρ συνιστούν το αντίθετο. σκοτεινό ντουλάπι κατά την παρασκευή και σκούρο μπουκάλι (πχ μπύρας) για τη συντήρηση. ο λόγος? να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.
    [έτσι κάνει κι ο ggr, και άλλοι τινές]

    2. γιατί σας προβληματίζει η άλειωτη ζάχαρη? [δοκιμάστε με άχνη!]
    εμείς εδώ φτιάχνουμε το σιρόπι χωριστά και το προσθέτουμε στο τέλος.

    θ'αναρτήσω μια βασική συνταγή λικέρ αν θέλετε και δε θα'χετε πρόβλημα με το κατακάθι της ζάχαρης.

    οχ πάλι πολλά είπα!
    αυτά τα πολλά λοιπόν.
    Μάικ
    »

    αυτά εν ολίγοις...
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-7-09  
    GreekLoverBoy δεν έχω πρόβλημα με το δυο, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: δεν κατάλαβα τίποτα. Γιατί βαθμολογείς με 2; Έφτιαξες τη συνταγή και δεν σου άρεσε; Ή έχεις θέμα με την διαδικασία παρασκευής;
    Αυτή ειναι μια συνταγή που φτιάχνω τα τελευταία καλοκαίρια, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αρέσει πολύ σε όλους.
    Εάν τη δοκίμασες και δεν σου πέτυχε, να το δεχτώ το 2. Αλλά να βάλεις 2 επειδή δεν ξέρεις γιατί το αφήνουμε στον ήλιο ή επειδή κάποιο άλλο λικέρ μιας άλλης κοπέλας έμεινε με άλλιωτη ζάχαρη, δεν το δέχομαι.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 19-7-09  
    ω ναι, τη συνταγή του γαστρονόμου βαθμολογώ, Σιτρονέλ, όχι εσένα. αφού ξέρεις πόσο σε σέβομαι προσωπικά.

    ο λόγος?
    1. αφενός διότι το μενού αυτές τις στάνταρ επιλογές βαθμολογίας παρέχει. οπότε άσκησα κι εγώ δημοκρατικά τη δική μου (is that a problem? how?)

    2. αφετέρου, δεν είναι δικό σου το 2αράκι για να το δεχτείς. του γαστρονόμου είναι. ποιος βαθμολογεί έτσι μια συνταγή χωρίς καν να τη δοκιμάσει?

    3. «αφετρίτου», την ίδια συνταγή του μεσιέ γαστρονόμ έχω ήδη εκτελέσει από άλλο σάιτ και δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. και λοιπόν? γούστα ειν'αυτά. μην το παίρνεις προσωπικά καλέ κι εσύ :-)

    γενικά είμαι αραχτό άτομο, και δε διστάζω να πω την αλήθεια--άλλος τη δέχεται, άλλος την απορρίπτει. and that's OK. δημοκρατία είν'αυτή.

    η μόνη περίπτωση που δεν εκφέρω καν γνώμη είναι όταν απευθύνομαι σε άτομα που δεν τα έχω σε υπόληψη. τότε δε λέω τίποτε γιατί μ'αφήνουν αδιάφορο.

    εσύ όμως--θέλω να πιστεύω--ούτε κατά διάνοια δεν ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία, Σιτρονέλ.

    όλοι μας σ'αγαπούμε κι όσοι διστάζουν να το πουν, ή ντρέπονται, ή σε ζηλεύουν, ή έχουν κάποιο κόμπλεξάκι ή κάτι συνέβη, πληγώθηκαν, και αδιαφορύν αφού δεν αισθάνονται άνετα πια.

    εγώ αν κάποτε αναχωρήσω, θα είναι για τον τελευταίο λόγο. όσο για τη φλυαρία μου, προσπαθώ ν'αναπληρώσω την εκκωφαντική σιωπή άλλων ανδρών εδώ.
    sorry guys.
    be cool. speak up!

    λοιπόν τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε, εξηγηθήκαμε μια και καλή.

    σόρι αν κάποιοι θεωρήσουν αγενές το ποστ αυτό. δεν έχω τέτοια συνήθεια. εγώ τα ποστ μου τα βλέπω καλοπροαίρετα και λυπάμαι που κάποιοι διαφωνούν.

    «η διαφωνία είναι πολυτέλεια της δημοκρατίας»

    χμ...ποιος το είπε αυτό? οχ, εγώ! τώρα το'βγαλα! :-)

    me agapi
    Mike
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Parmesa_na, 13-6-07  
    Καλημέρα. Μία θεία μου έφτιαχνε κάποτε λικέρ βερίκοκο, αλλά δεν έλεγε την συνταγή. Είδα λοιπόν την συνταγή σου και μπήκα ήδη στην διαδικασία να μαζέψω κουκούτσια από βερίκοκα για να φτιάξω το εν λόγω λικέρ. Τελικά, σου βγήκε καλό? Να χρησιμοποιήσω την συγκεκριμένη συνταγή? Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-6-07  
    Ναι έγινε πολύ καλό.
    Φέτος μαζεύω κι εγώ ήδη κουκούτσια (και μετά τη μαρμελάδα που θα φτιάξω θα έχω ακόμα περισσότερα :-) ) και θα το φτιάξω ξανά.
    #
    Σχόλιο από blibliki, 19-6-08  
    Πέρσι έφτιαξα αυτό το ποτό με αυτη την συνταγή! Είναι υπέροχο λικέρ! Και το καλοκαίρι προσθέστε κι ένα παγάκι κι απολαύστε! Θεικό!!
    #
    Σχόλιο από Dudu, 14-7-08  
    Το έφτιαξε πέρυσι μία φίλη μου, της έγινε καταπληκτικό. Ωραία η πρόταση να σερβιριστεί με πάγο!
    #
    Σχόλιο από love to cook, 7-5-09  
    παρακάλαγα να μήν έχει ανεβάσει κάποιος την συνταγή. την κάνω κάθε χρόνο και τα βερίκοκα μία μουρλια μαρμελάδα. είναι υπέροχο και πολυ του πάει ο πάγος όπως έγραψε η dudu
    #
    Σχόλιο από ΣΟΦΑΚΙ, 16-6-09  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ SITRONELLA.ΚΕΡΑΣΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 15-7-09  
    Το έφτιαξε η μαμά μου και της έγινε τέλειο. Χαίρομαι που ανεβάσατε τη συνταγή γιατί την έχασε και δεν θυμόταν τις αναλογίες. Με λίγο παγάκι, για να μην βαράει το αλκοόλ, είναι απόλαυση!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 18-7-09  
    σόρι, βρε Σιτρονέλ.
    ομολογώ, πρώτη φορά βαθμολογώ συνταγή με 2!

    όχι εσένα, βέβαια. το μπαγάσα το «γαστρονόμο» που πάει φυρί φυρί για κλήση από τον...τροχονόμο!

    «λικερονόμο» to be exact.

    λοιπόν, την ίδια συνταγή του είχα σχολιάσει στα πεταχτά και παλιά...αλλά σε λάθος τόπο.

    ακολουθεί ανατύπωση του ποστ με τις ίδιες αναπάντητες απορίες, δικές μου, της Sol81, και της κοπελιάς που το'χε αφήσει έξω απ΄τον περασμένο Σεπτέμβριο και ακόμη η ζαχαρίτσα της είναι άλιωτη...

    άλιωτη σαν τον Άι Γιάννη το Ρώσο!
    λοιπόν, ιδού το απόσπασμα:

    «
    επειδή είμαι κουβεντούλης, συνήθως διαιρώ τα μεγάλα μηνύματα σε περιόδους με τιτλάκια. διαβάζετε μόνο ό,τι ενδιαφέρει.
    [...]
    ΛΙΚΕΡΑΠΟΡΙΟΥΛΕΣ
    διαβάζοντας τα μηνύματά σας έχω μερικές απορίες:

    1. γιατί βάζετε τα λικέρ στον ήλιο?
    χρόν-ι-α η απορία μου. το πρόσεξα και όταν ήμουν στην ελλάδα επίσης (εξαίρεση μεταξύ άλλων το «λικέρ βερίκοκο» της Sitronella [διάβαζε «γαστρονόμος»!] που είδα εδώ--αν και μάλλον αμαρέτο θα το'λεγα γιατί δεν έχει βερίκκοκα μέσα [ μόνο κουκούτσια που έχουν γεύση πικραμύγδαλο] ). ο λόγος?
    [ας μας πει ο «γαστρονόμος»!]

    γενικά τ'αμερικάνικα βιβλία σπιτικών λικέρ συνιστούν το αντίθετο. σκοτεινό ντουλάπι κατά την παρασκευή και σκούρο μπουκάλι (πχ μπύρας) για τη συντήρηση. ο λόγος? να μην εξατμιστεί το αλκοόλ.
    [έτσι κάνει κι ο ggr, και άλλοι τινές]

    2. γιατί σας προβληματίζει η άλειωτη ζάχαρη? [δοκιμάστε με άχνη!]
    εμείς εδώ φτιάχνουμε το σιρόπι χωριστά και το προσθέτουμε στο τέλος.

    θ'αναρτήσω μια βασική συνταγή λικέρ αν θέλετε και δε θα'χετε πρόβλημα με το κατακάθι της ζάχαρης.

    οχ πάλι πολλά είπα!
    αυτά τα πολλά λοιπόν.
    Μάικ
    »

    αυτά εν ολίγοις...
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-7-09  
    GreekLoverBoy δεν έχω πρόβλημα με το δυο, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: δεν κατάλαβα τίποτα. Γιατί βαθμολογείς με 2; Έφτιαξες τη συνταγή και δεν σου άρεσε; Ή έχεις θέμα με την διαδικασία παρασκευής;
    Αυτή ειναι μια συνταγή που φτιάχνω τα τελευταία καλοκαίρια, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και αρέσει πολύ σε όλους.
    Εάν τη δοκίμασες και δεν σου πέτυχε, να το δεχτώ το 2. Αλλά να βάλεις 2 επειδή δεν ξέρεις γιατί το αφήνουμε στον ήλιο ή επειδή κάποιο άλλο λικέρ μιας άλλης κοπέλας έμεινε με άλλιωτη ζάχαρη, δεν το δέχομαι.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 19-7-09  
    ω ναι, τη συνταγή του γαστρονόμου βαθμολογώ, Σιτρονέλ, όχι εσένα. αφού ξέρεις πόσο σε σέβομαι προσωπικά.

    ο λόγος?
    1. αφενός διότι το μενού αυτές τις στάνταρ επιλογές βαθμολογίας παρέχει. οπότε άσκησα κι εγώ δημοκρατικά τη δική μου (is that a problem? how?)

    2. αφετέρου, δεν είναι δικό σου το 2αράκι για να το δεχτείς. του γαστρονόμου είναι. ποιος βαθμολογεί έτσι μια συνταγή χωρίς καν να τη δοκιμάσει?

    3. «αφετρίτου», την ίδια συνταγή του μεσιέ γαστρονόμ έχω ήδη εκτελέσει από άλλο σάιτ και δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. και λοιπόν? γούστα ειν'αυτά. μην το παίρνεις προσωπικά καλέ κι εσύ :-)

    γενικά είμαι αραχτό άτομο, και δε διστάζω να πω την αλήθεια--άλλος τη δέχεται, άλλος την απορρίπτει. and that's OK. δημοκρατία είν'αυτή.

    η μόνη περίπτωση που δεν εκφέρω καν γνώμη είναι όταν απευθύνομαι σε άτομα που δεν τα έχω σε υπόληψη. τότε δε λέω τίποτε γιατί μ'αφήνουν αδιάφορο.

    εσύ όμως--θέλω να πιστεύω--ούτε κατά διάνοια δεν ανήκεις σ'αυτή την κατηγορία, Σιτρονέλ.

    όλοι μας σ'αγαπούμε κι όσοι διστάζουν να το πουν, ή ντρέπονται, ή σε ζηλεύουν, ή έχουν κάποιο κόμπλεξάκι ή κάτι συνέβη, πληγώθηκαν, και αδιαφορύν αφού δεν αισθάνονται άνετα πια.

    εγώ αν κάποτε αναχωρήσω, θα είναι για τον τελευταίο λόγο. όσο για τη φλυαρία μου, προσπαθώ ν'αναπληρώσω την εκκωφαντική σιωπή άλλων ανδρών εδώ.
    sorry guys.
    be cool. speak up!

    λοιπόν τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε, εξηγηθήκαμε μια και καλή.

    σόρι αν κάποιοι θεωρήσουν αγενές το ποστ αυτό. δεν έχω τέτοια συνήθεια. εγώ τα ποστ μου τα βλέπω καλοπροαίρετα και λυπάμαι που κάποιοι διαφωνούν.

    «η διαφωνία είναι πολυτέλεια της δημοκρατίας»

    χμ...ποιος το είπε αυτό? οχ, εγώ! τώρα το'βγαλα! :-)

    me agapi
    Mike
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-7-09  
    Mike εγώ το μόνο που ρώτησα είναι εάν έχεις δοκιμάσει τη συνταγή. Το μόνο που ζητάμε εδώ είναι να βαθμολογούνται οι συνταγές ΜΟΝΟ εφόσον τις έχουμε δοκιμάσει. Εφόσον την δοκίμασες και δεν σου κάθησε καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πεις την άποψή σου και να βαθμολογήσεις. Δεν παίρνω προσωπικά τίποτα, απλώς θέλω να είμαστε ξεκαθαροι.
    Θα πρότεινα να μη συνεχιστεί εδώ αυτή η συζήτηση εφόσον ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα, εάν θελήσεις κάτι άλλο, ξέρεις που να με βρεις :).
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-11-09  
    Πολύ ωραίο, ιδιαίτερο.
    #
    Σχόλιο από ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, 2-1-10  
    ανοιξα τα χριστουγγεννα το λικερακι σου και ηταν απλα υπεεεροοοχοοοοοοοο!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 8-6-12  
    Σημερα εβαλα τα κουκουτσακια στο κονιακ με την ζαχαρη δεν τα βαζω τα λικερ τα τελευτεα χρονια στον ηλιο τα αφηνω και ωριμαζουν μονα τους,δεν βαζω πιρουνακια αν και ειμαι σιγουρη οτι θα γινει ενα ομορφο λικερακι!!(Λιγο επίπονη η δουλεια για να σπασεις τα κουκουτσακια αν κοπανησεις και κανα δυο στα δαχτυλα σου ακομα πιο δυσκολο χι,χι)Ευχαριστουμε για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από tefnut, 21-7-12  
    καλησπέρα!
    τη συνταγή την είχα κάνει και πέρσι και ήταν σούπερ!
    πάντως, το σχόλιο του Μικε με έβαλε σε σκέψεις...μήπως δλδ θα ήταν καλύτερα κατά την προετοιμασία το μείγμα να μην εκτίθεται στον ήλιο;

    υ.γ. για το σπάσιμο των κουκουτσιών πέρσι καταπαιδεύτηκα με το σφυρί...φέτος όμως τα έσπασα...με μια πένσα και ήταν πανεύκολο! βάλτε το κουκούτσι όχι στη μύτη της πένσας, αλλά στο εσωτερικό του "στόματος"...το αμυγδαλάκι βγαίνει ολόκληρο!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 12-10-12  
    #
    Σχόλιο από eliza04, 12-10-12  
    Πρώτη φορά έκανα βερίκοκο και πέτυχε! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 13-10-12  
    Το λικερ μου εγινε τελειο μπορω να πω, διαυγες και τρομερο στην γευση ενα σωστο αμαρετο!!Αυτο το λικερ πρεπει να μενει στον ηλιο 40 ημερες,γιατι; διαβαστε, το αναλυτικοτατο αρθρο της Βικης Κουμαντου για τα λικερ με πικραμυγδαλα, και θα σας λυθουν ολες σας οι αποριες!!
    Εγω εφτιαξα την συνταγη της sitronellas με οδηγιες της Βικης, και ειχε μεγαλη επιτυχια, σας ευχαριστω και τις δυο!!
    http://tastefull.gr/content/spitiko-liker-amaretto-verikoko
    #
    Σχόλιο από papalagi, 8-7-13  
    Καλησπέρα σε όλους!!
    Πολύ καλή ιδέα, λικέρ από βερίκοκα, γιατί έμαθα ότι έχουν και αντικαρκινικές ουσίες.
    Μου ήρθε μια ιδέα για όσους θέλουν να μαζέψουν αρκετά κουκούτσια να πάνε σ' ένα δέντρο, συνήθως όλοι κόβουν τα φρέσκα βερίκοκα, τα ώριμα πέφτουν κάτω! Εδώ όμως μας ενδιαφέρουν τα κουκούτσια κι όχι αν είναι ώριμα ή σάπια σωστά; ;)
    Μαζεύω ακόμα τα κουκούτσια μου!
    Γιατί δέντρο δεν βρήκα στο Παγκράτι
    Καλά να είστε!!
    Αντώνης
    #
    Σχόλιο από aleka27, 20-7-13  
    καλησπέρα,θα ήθελα να φτιάξω το λικεράκι και έχω μια μικρή απορία,
    επειδή δεν τα τρώμε τα βερύκοκα και δεν αγοράζω αρκετά,μόνο λίγα για να τρωνε τα παιδιά,μπορώ να "αποθηκεύω"τα κουκούτσια στην κατάψυξη και όταν συμπληρώσω τα απαραίτητα να φτιάξω το λικέρ?μήπως μου χαλάσουν?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 28-5-09  
    Μπορώ α το κάνω με βότκα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-09  
    Δεν το έχω δοκιμάσει Stefanie. Φαντάζομαι πως μπορείς πάντως.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 15-7-09  
    Μία ερώτηση, πώς σπάμε τα κουκούτσια; είναι πολύ δύσκολο!! Γίνεται να μπουν ολόκληρα;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-7-09  
    Τα κουκούτσια τα σπας με το σφυράκι. Δε γίνεται να μπουν ολόκληρα γιατί το μέσα τους είναι σαν αμυγδαλάκι, πολύ διαφορετικό από το έξω.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 15-7-09  
    κονιακ εννοούμε και το μεταξα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-7-09  
    Το Μεταξά είναι κονιάκ, αλλά φυσικά κάνει οποιαδήποτε μάρκα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    Το έφτιαξα χθες και τώρα περιμένουμε... Άλλη μια ερώτηση όμως. Η ζάχαρη δεν διαλύθηκε τελείως και φαίνεται λίγο κάτω κάτω στο μπουκάλι κι ας το κούνησα αρκετά. Έτσι είναι ή να επιμείνω και να το κουνήσω κι άλλο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-7-09  
    Η ζάχαρη θα διαλυθεί σιγά σιγά μέσα σε αυτό το διάστημα.
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 2-4-12  
    Γίνεται με περσινά κουκούτσια (που τα μάζεψα δηλαδή το περασμένο καλοκαίρι);
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-4-12  
    Φαντάζομαι πως αν τα σπάσεις και είναι μέσα εντάξει το αμυγδαλάκι, δεν έχεις πρόβλημα...
    #
    Σχόλιο από eliza04, 7-7-12  
    Μαζευά αρκετό καιρό κουκούτσια έκανα και κομπόστα και μαρμελάδα για να μαζεύτουν αρκετά, αλλά τωρα που τα έσπασα κάποια αμυγδαλάκια ελαφρώς μου διαλύθηκαν να τα βάλω μαζί με τα άλλα ή όχι;Είναι πρώτη φορά που θα κάνω λικέρ συγνώμη που είμαι άσχετη.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-7-12  
    Να τα βάλεις θα έλεγα, έτσι κι αλλιώς θα τα σουρώσεις μετά.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 9-7-12  
    Τα έβαλα και εγώ αυτό σκέφτηκα! Θα επιστρέψω με βαθμολογία! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από danai80, 19-6-13  
    εγω θα ηθελα να ρωτησω αν και κατα ποσο ασφαλες ειναι απο τα κουκουτσια γιατι περιεχουν μια κυανιουχο ουσια.Διαβασα ενα αρθρο που λεει πτο πρεπει πρωτα να τα ψησεις για να ειναι ασφαλη πρωτου κανεις το λικερ.
    #
    Σχόλιο από danai80, 19-6-13  
    συνεχιζω σαν απαντηση τη δικης μπου ερωτησης.Εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα οτι η ζεστη κανει το λικερ μη επικινδυνο.Αλλοι βαζουν στον φουρνο τα κουκουτσια για να καταστραφη η κυανιουχος ουσια και αλλοι βαζουν το λικερ να το ψησει ο ηλιος.αρα mike να η απαντηση που εψαχνες.Η συνταγη φαινεται πολυ καλη και θα την κανω.Αντε να μαζεψω ομως βερυκοκκα που δεν τα τρωω κιολας...
    #
    Σχόλιο από mg8miles, 20-6-13  
    danal80, συμφωνώ με την απάντηση που έδωσες η ίδια στην ερώτησή σου.. τα κουκούτσια ψήνονται και λόγω ήλιου κ λόγω αλκοόλ..
    είναι πραγματικά ένα πολύ δροσερό κ πρωτότυπο ως γεύση λικέρ!!
    #
    Σχόλιο από strumfita94, 17-7-13  
    Θυμάμαι ότι κάποια τηλεθεάτρια είχε ρωτήσει τη Βέφα για τη συνταγή του λικέρ βερίκοκο κι εκείνη είχε πει ότι δε μπορεί να της δώσει συνταγή,διότι απαγορεύτηκε αυτό το ποτό.Γνωρίζετε κάτι σχετικό?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-7-13  
    Δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με αυτό, αλλά θα σου πω πως λικέρ βερίκοκο (ή αμαρέτο ή γενικώς από κουκούτσια) πουλάνε γενικώς, όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
    Ξέρω πως υπάρχει ένα θέμα με τα κουκούτσια, καθώς περιέχουν κυανούχες ουσίες, αλλά κάνοντας τη συνταγή με την εκτέλεση που δίνω εδώ καταστρέφονται. Διάβασε αν θέλεις και τα σχόλια παραπάνω.
    Πάντως για απαγόρευση δεν γνωρίζω εγώ κάτι.
    #
    Σχόλιο από strumfita94, 17-7-13  
    Αφού καταστρέφονται οκ...Ευχαριστώ πολύ! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-7-13  
    Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά απ' όσο έχω διαβάσει διατηρούνται άψογα τα κουκούτσια στην κατάψυξη. Βάλτα ολόκληρα και τα σπας μια και καλή όταν μαζευτούν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MarBo, 20-7-07  
    Εγω ακουσα τη συνταγη απο την Αργυρω Μπαρμπαρηγου, η οποια ιπε να το αφησουμε 30 μερες στον ηλιο και να γυρναμε καθε μερα πανω κατω. Αντι για κονιακ επεισης μπορουμε να βαλουμε καποιο λευκο ποτο -βοτκα, σουμα...- Εγω εβαλα 1/2 σουμα και 1/2 βοτκα γιατι δεν ειχα κονιακ. Εγινε πολυ ωραιο! Βαραει βεβαια το αλκοολ! Α! Να εχετε καλα κλεισμενο το δοχειο γιατι αν το αφησετε εξω ισως μαζευτουν μυρμηγκακια!
    #
    Σχόλιο από giannak, 28-1-09  
    Είναι φανταστικό, το φτιάχνει η μαμά μου και δεν μένει σταγόνα. Μόνο που εκείνη βάζει τα κουκούτσια ολόκληρα. Θα της πώ να φτιάξει και αυτή την εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από Tess, 11-9-11  
    Πολύ ωραία συνταγή, μόνο που της έκανα δυο μικρές αλλαγές: Αντι για κονιάκ χρησιμοποίησα ρακί και, αντί να βάλω τη ζάχαρη εξαρχής, έφτιαξα ένα ελαφρύ σιροπάκι (με σκέτο ζαχαρόνερο) στο τέλος του μήνα (αφού δηλ. είχε γίνει το λικέρ) και του το πρόσθεσα τότε (αφού εννοείται σούρωσα πρώτα το ποτό). Έγινε πολύ καλό, αν και δυνατό βέβαια.
    #
    Σχόλιο από mg8miles, 19-6-13  
    είναι ένα καταπληκτικό λικεράκι που θυμίζει πικραμύγδαλο για κάποιο λόγο..
    εγώ το παραλλάζω ελαφρώς:
    - βάζω τα κουκούτσια ολόκληρα σε βότκα.
    - κ αφού περάσει ο μήνας, φτιάχνω σιρόπι το οποίο ανακατεύω με το σουρωμένο υγρό του βάζου.
    πάντα κλέβει τις εντυπώσεις..!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της ace
    Ποτά - Ροφήματα
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    λικέρ
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Λικέρ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476