Λικέρ βύσσινο

Bαθμολογία: 4.75
       
 
4 ψήφοι
sweeney, 26.06.08
Λικέρ βύσσινο
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο βυσσινα
  • 800γρ. ζαχαρη
  • 2 λιτρα μπραντι
  • 2-3 ξυλα κανελα
  • 5-6 καρφακια γαρυφαλλο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Περιέχει: Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζετε τα βυσσινα με ή χωρις κουκουτσι και τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι και τα αφηνετε στον ηλιο για 1 βδομαδα.
  2. Στη συνεχεια προσθετετε το μπραντι και το αφηνετε για 1 μηνα τουλαχιστον, ενω ανα τακτα διαστηματα το ανακινειτε.
  3. Προαιρετικα μπορειτε να βαλετε κανελα ή γαρυφαλλα ή και τα 2 για περισσοτερο αρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ιδιο τροπο γινεται και λικερ με κερασια. Τα φρεσκα φρουτα, η ζαχαρη και ο ηλιος ειναι το μυστικο της επιτυχιας τους.

Μπορειτε να χρησιμοποιειτε τα λικερ για να μαριναρετε φρουτοσαλατες, αλλα και σε γλυκα αντι για κονιακ.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τα μπαχαρικά.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 8-3-09  
    Sweeney, πολύ ωραία καί εύκολη φαίνεται η συνταγή σου καί λέω με τό καλό να τήν κάνω σε 2 μήνες. Έχω ακούσει πως τήν πρώτη φορά που ετοιμάζεις τό λικέρ, κρατάς λίγο για να τό σμίξεις με τό νέο που θα κάνεις τόν επόμενο χρόνο καί πως έτσι λειτουργεί ως ένα είδος ΄μαγιάς'. Γνωρίζεις τίποτε σχετικό?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 8-3-09  
    οχι eva δεν γνωριζω κατι σχετικο να σου πω την αληθεια αλλα αν ισχυει εμενα μου φαινεται καλη ιδεα και θα το δοκιμασω..χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη..ναι οντως ειναι σχετικα ευκολη..
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 21-7-09  
    Σαν παραλλαγή αντί για μπράντι βάζω ούζο και γίνεται πολύ γευστικό.Προσοχή στα βυσσινάκια που βγαίνουν μετά, αν φας πολλά γίνεσαι ολίγον "ντίρλα".Α, επίσης μου το έδινε η μαμά μου όταν πονούσε η κοιλίτσα μου,που μάλλον πονούσε συχνά....και μου πέρναγε.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-7-09  
    Είμαι στο στάδιο να ρίξω το κονιάκ σε λίγες μέρες. Θα το αφήσω πάλι στον ήλιο ή δε χρειάζεται?
    #
    Σχόλιο από xapadou, 15-4-10  
    αφου προσθεσουμαι το μπραντι θελει ενα μηνα στον ηλιο;
    παντος καλο μου ακουγεται και ευκολο θα το φτιαξω !
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 2-8-10  
    Το φτιαχνω πολλα χρονια με αυτον τον τροπο,φετος δεν ξερω γιατι μου εγινε πολυ διαυγες και κατακοκκινο,εβαλα μιση ποσοτητα ρουμι και την αλλη μιση κονιακ!
    #
    Σχόλιο από elen touf, 27-7-11  
    τελικα μετα την προσθηκη του αλκοολ παλι στον ηλιο?????
    #
    Σχόλιο από brown, 10-9-11  
    καλησπερα,μπορω να κρατησω τα βυσσινα για να τα χρησιμοποιησω για σοκολατακια? κ αν ναι ποσο κ πως διατηρουνται?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 1-5-12  
    τελειο το λικερ
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 14-7-12  
    το φτιάχνω κι εγώ μόνο που τα βάζω όλα μαζί απο την αρχή...τα βύσσινα μετά τα βάζω σε κορμό ή μωσα'ι'κό όπως το λέτε εδώ και γίνεται σούπερ ντούπερ!!!!!!!!!!!!τα λυπόμουν να τα πετάξω και έτσι βρήκα νέα συνταγή τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Eva_in_London, 8-3-09  
    Sweeney, πολύ ωραία καί εύκολη φαίνεται η συνταγή σου καί λέω με τό καλό να τήν κάνω σε 2 μήνες. Έχω ακούσει πως τήν πρώτη φορά που ετοιμάζεις τό λικέρ, κρατάς λίγο για να τό σμίξεις με τό νέο που θα κάνεις τόν επόμενο χρόνο καί πως έτσι λειτουργεί ως ένα είδος ΄μαγιάς'. Γνωρίζεις τίποτε σχετικό?
    #
    Σχόλιο από sweeney, 8-3-09  
    οχι eva δεν γνωριζω κατι σχετικο να σου πω την αληθεια αλλα αν ισχυει εμενα μου φαινεται καλη ιδεα και θα το δοκιμασω..χαιρομαι που σου αρεσε η συνταγη..ναι οντως ειναι σχετικα ευκολη..
    #
    Σχόλιο από stellasirios, 21-7-09  
    Σαν παραλλαγή αντί για μπράντι βάζω ούζο και γίνεται πολύ γευστικό.Προσοχή στα βυσσινάκια που βγαίνουν μετά, αν φας πολλά γίνεσαι ολίγον "ντίρλα".Α, επίσης μου το έδινε η μαμά μου όταν πονούσε η κοιλίτσα μου,που μάλλον πονούσε συχνά....και μου πέρναγε.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 21-7-09  
    Είμαι στο στάδιο να ρίξω το κονιάκ σε λίγες μέρες. Θα το αφήσω πάλι στον ήλιο ή δε χρειάζεται?
    #
    Σχόλιο από brown, 10-9-11  
    καλησπερα,μπορω να κρατησω τα βυσσινα για να τα χρησιμοποιησω για σοκολατακια? κ αν ναι ποσο κ πως διατηρουνται?
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 1-5-12  
    τελειο το λικερ
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 14-7-12  
    το φτιάχνω κι εγώ μόνο που τα βάζω όλα μαζί απο την αρχή...τα βύσσινα μετά τα βάζω σε κορμό ή μωσα'ι'κό όπως το λέτε εδώ και γίνεται σούπερ ντούπερ!!!!!!!!!!!!τα λυπόμουν να τα πετάξω και έτσι βρήκα νέα συνταγή τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από xapadou, 15-4-10  
    αφου προσθεσουμαι το μπραντι θελει ενα μηνα στον ηλιο;
    παντος καλο μου ακουγεται και ευκολο θα το φτιαξω !
    #
    Σχόλιο από elen touf, 27-7-11  
    τελικα μετα την προσθηκη του αλκοολ παλι στον ηλιο?????

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 2-8-10  
    Το φτιαχνω πολλα χρονια με αυτον τον τροπο,φετος δεν ξερω γιατι μου εγινε πολυ διαυγες και κατακοκκινο,εβαλα μιση ποσοτητα ρουμι και την αλλη μιση κονιακ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Λικέρ-Ποτά
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso03
    Ποτά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Dafni11
    Λικέρ
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της cherry@
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ  - ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei