κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ βύσσινο
sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ιδιο τροπο γινεται και λικερ με κερασια. Τα φρεσκα φρουτα, η ζαχαρη και ο ηλιος ειναι το μυστικο της επιτυχιας τους.Μπορειτε να χρησιμοποιειτε τα λικερ για να μαριναρετε φρουτοσαλατες, αλλα και σε γλυκα αντι για κονιακ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλο βυσσινα
  2. 800 γρ. ζαχαρη
  3. 2 λιτρα μπραντι
  4. 2-3 ξυλα κανελα
  5. 5-6 καρφακια γαρυφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζετε τα βυσσινα με ή χωρις κουκουτσι και τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι και τα αφηνετε στον ηλιο για 1 βδομαδα.

  2. 2

    Στη συνεχεια προσθετετε το μπραντι και το αφηνετε για 1 μηνα τουλαχιστον, ενω ανα τακτα διαστηματα το ανακινειτε.

  3. 3

    Προαιρετικα μπορειτε να βαλετε κανελα ή γαρυφαλλα ή και τα 2 για περισσοτερο αρωμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Eva_in_London
Eva_in_London @cook_8455468
Sweeney, πολύ ωραία καί εύκολη φαίνεται η συνταγή σου καί λέω με τό καλό να τήν κάνω σε 2 μήνες. Έχω ακούσει πως τήν πρώτη φορά που ετοιμάζεις τό λικέρ, κρατάς λίγο για να τό σμίξεις με τό νέο που θα κάνεις τόν επόμενο χρόνο καί πως έτσι λειτουργεί ως ένα είδος ΄μαγιάς\'. Γνωρίζεις τίποτε σχετικό?

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα