Λικέρ βύσσινο
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τον ιδιο τροπο γινεται και λικερ με κερασια. Τα φρεσκα φρουτα, η ζαχαρη και ο ηλιος ειναι το μυστικο της επιτυχιας τους.Μπορειτε να χρησιμοποιειτε τα λικερ για να μαριναρετε φρουτοσαλατες, αλλα και σε γλυκα αντι για κονιακ.
Υλικά
-
1 κιλο βυσσινα
-
800 γρ. ζαχαρη
-
2 λιτρα μπραντι
-
2-3 ξυλα κανελα
-
5-6 καρφακια γαρυφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε τα βυσσινα με ή χωρις κουκουτσι και τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι και τα αφηνετε στον ηλιο για 1 βδομαδα.
-
2
Στη συνεχεια προσθετετε το μπραντι και το αφηνετε για 1 μηνα τουλαχιστον, ενω ανα τακτα διαστηματα το ανακινειτε.
-
3
Προαιρετικα μπορειτε να βαλετε κανελα ή γαρυφαλλα ή και τα 2 για περισσοτερο αρωμα.
Σχόλια (10)