Λικέρ δυόσμος με μπαχαρικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Πίνεται πολύ ωραία και παγωμένο.
Υλικά
-
1 λίτρο βότκα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
2 γαρύφαλα
-
2 μοσχοκάρυδα
-
30 γραμμάρια φρέσκο δυόσμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα βάζο την βότκα, τα μπαχαρικά και το δυόσμο και το κλείνουμε καλά.
-
2
Το αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
-
3
Μετά το πέρας του μήνα το ανοίγουμε και το σουρώνουμε.
-
4
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το ένα κιλό ζάχαρη και το ένα λίτρο νερό.
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με την βότκα.
-
6
Γεμίζουμε τα μπουκάλια και το αφήνουμε κλειστό για δύο βδομάδες ακόμα.
-
7
Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Σχόλια