Λικέρ φουντούκι
Υλικά
-
1 λίτρο βότκα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
-
1 κιλό φρέσκα άψητα και ανάλατα φουντούκια χοντροκομμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φουντούκια και την βότκα σε ένα βάζο που να κλείνει καλά και το αφήνουμε για τρεις με τέσσερης εβδομάδες.
-
2
Μόλις περάσει αυτό το διάστημα σουρώνουμε το μείγμα περνόντας το από πολύ ψιλό τουλμπάνι όσες φορές χρειαστεί για να έχουμε ένα καθαρό μείγμα.
-
3
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.
-
5
Αφήνουμε κλειστό για δύο εβδομάδες ακόμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)