Λικέρ καφέ

Bαθμολογία: 4.9412
       
 
17 ψήφοι
Ermioni, 06.01.09

Περιγραφή

Ευκολο λικερ για τιραμισου και για φιλους ως δωρο....

Λικέρ καφέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 μλ νερο
  • 8 κουταλιες καφε φιλτρου
  • 1 λιτρο κονιακ
  • 400 γρ. ζαχαρη
  • 250 μλ νερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Καφές
Φτιάχνει: 2 μπουκαλια 0,7
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε τον καφε με το μισο λιτρο νερο στην καφετερια
  2. Βραζουμε την ζαχαρη με τα 250 μλ νερο σε σιροπι
  3. Βαζουμε και τον καφε στο σιροπι και βραζουμε για λιγο
  4. Επειτα προσθετουμε και το κονιακ
  5. Βαζουμε σε μπουκαλια και αφηνουμε για 4 εβδομαδες σε ζεστο μερος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω μαζευω μπουκαλια ομορφα και ειτε το ποτο που περιεχουν το κανω λικερ ή οταν αδειασει το γεμιζω με δικο μου σπιτικο λικερ...

Εαν εχετε μηχανη για εσπρεσο καντε την συνταγη με εσπρεσο, θα γινει πιο δυνατη αλλα εξισου ωραια.

Σχετικές συνταγές

Λικέρ από φύλλα δάφνης Λικέρ από φύλλα δάφνης
4.6
       
       
(5)

    53 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-1-09  
    Ερμιονη μου εισαι θησαυρος!!!
    τι υπεροχο λικερ ηταν αυτο!!!!!!!!!
    δε φτανουν τα πεντε πηρουνια
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-1-09  
    ναι Ξενια και Μανο κι εγω οταν το εφτιαξα το ιδιο ειπα...ειναι μια συνταγη απο ενα βιβλιο που αγορασα προσφατα και το βιβλιο ειναι σε ηλικια μεγαλυτερο απο μενα....
    #
    Σχόλιο από soula, 12-1-09  
    Οταν λές ζεστό μέρος τι εννοείς;απλα οχι στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-1-09  
    ναι αφηστε το καπου οπου η θερμοκρασια δεν ειναι κατω απο 10 βαθμους κελσιου.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 14-1-09  
    Το έφτιαξα χθες το λικέρ και θα ήθελα να ρωτήσω τι διαφορά θα έχει στη γεύση μετά από ένα μήνα; Να υποθέσω ότι θα έχουν δέσει τα υλικά πιο όμορφα;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    ναι δενουν καλυτερα τα υλικα μεταξυ τους αν και πινετε κι ετσι πριν περασει ενας μηνας.
    ελπιζω να σου αρεσε και απο γευση και στην ευκολια με την οποια γινετε..
    #
    Σχόλιο από Billie, 14-1-09  
    Αγαπήτή Ερμιόνη θάθελα παλύ να το φτιάξω.Πες μου ο καφές να είναι κάποια γεύση συγκεκριμένη?Δυνατός?Σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    εγω το εκανα με κανονικο καφε φιλτρου ουτε πολυ δυνατο αλλα ουτε πολυ ελαφρυ
    αν ειχα αρωματικο καφε θα το εκανα ετσι για να το δοκιμασω αλλα δεν εχει εδω τετοιους...αν το δοκιμασεις εσυ με καποιον αρωματικο καφε πες μας πως εγινε κ με τη γευση τον εκανες...
    #
    Σχόλιο από Senda990, 14-1-09  
    Από ευκολία άλλο τίποτα! Μέσα σε 20 λεπτά είχα τελειώσει. Το δοκίμασα όσο ήταν ζεστό και μου άρεσε. Αλλά θα περιμένω ένα μήνα να γίνει ακόμη καλύτερο και να βάλω και βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 20-1-09  
    ερμιονη μου υπεροχο το εκανα και αρεσε σε ολους μπραβω σου ειναι κατι διαφορετικο απο τα λικερ που ξερουμε
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    σε ευχαριστω Ειρηνη μου χαιρομαι που τελικα αρεσε αυτο το λικερ...
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 20-1-09  
    ειναι υπεροχο και ας το δοκιμασαμε ποιο νωρης απο τι επρεπε...χιχιχι
    #
    Σχόλιο από evdoba, 20-1-09  
    Να ρωτήσω εγώ αν το χρώμα του είναι καφέ σκούρο σαν καφές σκέτος δηλαδή?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    το χρώμα του λικέρ;;;ναι γιατί με το κονιάκ γίνετε ακόμη πιο σκούρο το χρώμα.αν κάνεις όμως και πολύ δυνατό καφέ θα γίνει ακόμη πιο σκούρο
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    να ρωτησω κατι?στο 4 βημα εννοεις βαζουμε και το κονιακ στο ειδη υπαρχον μειγμα που βραζει δηλ.οταν βραζει η το κατεβαζουμε απο την φωτια και απλα το ανακατευουμε?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    δεν θελουμε να βρασουμε το κονιακ για να μην αρχισει να εξατμιζετε...απλα το προσθετουμε στο χλιαρο σιροπι-καφε μειγμα.μολις βρασει με τον καφε το σιροπι το βγαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε το κονιακ.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-1-09  
    Ερμιόνι μου μία ερώτηση. Εάν το κάνω με τσίπουρο αντί για κονιάκ, πως λες θα βγεί? Θα είναι ωραίο? Το έχεις κάνει?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 26-1-09  
    barbi μου εγω εκανα μονο το λιμοντσελο και το λικερ με δαμασκινα με τσιπουρο και εγινε καλο τωρα γιατο λικερ καφε δεν ξερω αλλα πιστευω θα γινει αρκετα δυνατο...αν το δοκιμασεις παντως πες το και σε μας...
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-1-09  
    Το λικέρ το έφτιαξα με καφέ φίλτρου με άρωμα βανίλια. Υπέροχο!!!!!!
    ΄Εφτιαξα , πάλι το ίδιο και αντί κονιάκ έριξα τσίπουρο. Το ίδιο υπέροχο!!!!
    Τώρα το έφτιαξα , το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ. Φαντάζομαι πως θα γίνει όταν περάσουν λίγες μέρες και δέσουν τα αρώματα. Συγχαρητήρια Ερμιόνη.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 26-1-09  
    σε ευχαριστω πολυ μπαρμπη μου χαιρομαι που σας αρεσε το λικερ εστω και με μερικες αλλαγες!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-1-09  
    Ερμιονη μου εισαι θησαυρος!!!
    τι υπεροχο λικερ ηταν αυτο!!!!!!!!!
    δε φτανουν τα πεντε πηρουνια
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 11-1-09  
    ναι Ξενια και Μανο κι εγω οταν το εφτιαξα το ιδιο ειπα...ειναι μια συνταγη απο ενα βιβλιο που αγορασα προσφατα και το βιβλιο ειναι σε ηλικια μεγαλυτερο απο μενα....
    #
    Σχόλιο από soula, 12-1-09  
    Οταν λές ζεστό μέρος τι εννοείς;απλα οχι στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-1-09  
    ναι αφηστε το καπου οπου η θερμοκρασια δεν ειναι κατω απο 10 βαθμους κελσιου.
    #
    Σχόλιο από Senda990, 14-1-09  
    Το έφτιαξα χθες το λικέρ και θα ήθελα να ρωτήσω τι διαφορά θα έχει στη γεύση μετά από ένα μήνα; Να υποθέσω ότι θα έχουν δέσει τα υλικά πιο όμορφα;
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    ναι δενουν καλυτερα τα υλικα μεταξυ τους αν και πινετε κι ετσι πριν περασει ενας μηνας.
    ελπιζω να σου αρεσε και απο γευση και στην ευκολια με την οποια γινετε..
    #
    Σχόλιο από Billie, 14-1-09  
    Αγαπήτή Ερμιόνη θάθελα παλύ να το φτιάξω.Πες μου ο καφές να είναι κάποια γεύση συγκεκριμένη?Δυνατός?Σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    εγω το εκανα με κανονικο καφε φιλτρου ουτε πολυ δυνατο αλλα ουτε πολυ ελαφρυ
    αν ειχα αρωματικο καφε θα το εκανα ετσι για να το δοκιμασω αλλα δεν εχει εδω τετοιους...αν το δοκιμασεις εσυ με καποιον αρωματικο καφε πες μας πως εγινε κ με τη γευση τον εκανες...
    #
    Σχόλιο από Senda990, 14-1-09  
    Από ευκολία άλλο τίποτα! Μέσα σε 20 λεπτά είχα τελειώσει. Το δοκίμασα όσο ήταν ζεστό και μου άρεσε. Αλλά θα περιμένω ένα μήνα να γίνει ακόμη καλύτερο και να βάλω και βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 20-1-09  
    ερμιονη μου υπεροχο το εκανα και αρεσε σε ολους μπραβω σου ειναι κατι διαφορετικο απο τα λικερ που ξερουμε
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    σε ευχαριστω Ειρηνη μου χαιρομαι που τελικα αρεσε αυτο το λικερ...
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 20-1-09  
    ειναι υπεροχο και ας το δοκιμασαμε ποιο νωρης απο τι επρεπε...χιχιχι
    #
    Σχόλιο από evdoba, 20-1-09  
    Να ρωτήσω εγώ αν το χρώμα του είναι καφέ σκούρο σαν καφές σκέτος δηλαδή?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    το χρώμα του λικέρ;;;ναι γιατί με το κονιάκ γίνετε ακόμη πιο σκούρο το χρώμα.αν κάνεις όμως και πολύ δυνατό καφέ θα γίνει ακόμη πιο σκούρο
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 20-1-09  
    να ρωτησω κατι?στο 4 βημα εννοεις βαζουμε και το κονιακ στο ειδη υπαρχον μειγμα που βραζει δηλ.οταν βραζει η το κατεβαζουμε απο την φωτια και απλα το ανακατευουμε?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 20-1-09  
    δεν θελουμε να βρασουμε το κονιακ για να μην αρχισει να εξατμιζετε...απλα το προσθετουμε στο χλιαρο σιροπι-καφε μειγμα.μολις βρασει με τον καφε το σιροπι το βγαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε το κονιακ.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-1-09  
    Ερμιόνι μου μία ερώτηση. Εάν το κάνω με τσίπουρο αντί για κονιάκ, πως λες θα βγεί? Θα είναι ωραίο? Το έχεις κάνει?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 26-1-09  
    barbi μου εγω εκανα μονο το λιμοντσελο και το λικερ με δαμασκινα με τσιπουρο και εγινε καλο τωρα γιατο λικερ καφε δεν ξερω αλλα πιστευω θα γινει αρκετα δυνατο...αν το δοκιμασεις παντως πες το και σε μας...
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-1-09  
    Το λικέρ το έφτιαξα με καφέ φίλτρου με άρωμα βανίλια. Υπέροχο!!!!!!
    ΄Εφτιαξα , πάλι το ίδιο και αντί κονιάκ έριξα τσίπουρο. Το ίδιο υπέροχο!!!!
    Τώρα το έφτιαξα , το δοκίμασα και μου άρεσε πάρα πολύ. Φαντάζομαι πως θα γίνει όταν περάσουν λίγες μέρες και δέσουν τα αρώματα. Συγχαρητήρια Ερμιόνη.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 26-1-09  
    σε ευχαριστω πολυ μπαρμπη μου χαιρομαι που σας αρεσε το λικερ εστω και με μερικες αλλαγες!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από κοκωνακι, 9-11-12  
    καλησπέρα, θα ήθελα μια διευκρίνιση ,μιας και πρόκειται να κάνω το λικέρ και να το δωρίσω για τα Χριστούγεννα: οι κουταλιές στη δοσολογία είναι σούπας ή μικρές , γεμάτες ή κοφτές?
    #
    Σχόλιο από evisam, 8-2-15  
    Ετοίμασα τα μπουκαλάκια μου και περιμένουν υπομονετικά, να δέσουν τα αρώματα. Επειδή είδα αρκετές συνταγές για λικέρ με καφέ που είχαν εκχύλισμα βανίλιας, πρόσθεσα 1 κ.σ.(σε αυτές τις αναλογίες), όπως και λίγο εκχύλισμα καφέ (για να ενισχύσω το άρωμα).

    Εκανα διπλή δόση (προετοιμασία για τα δωράκια του Πάσχα), κι έχω να επισημάνω, οτι ο καφές είναι καλύτερο να γίνει σε δύο δόσεις.. αλλιώς όταν περάσει το νερό, γεμίζει η καφετιέρα ως επάνω και χρειάζεται αποσυναρμολόγηση και καθάρισμα, και ένα επιπλέον γρήγορο σούρωμα του έτοιμου καφέ, μήπως και είχε περάσει σκόνη (είναι από αυτά που μαθαίνεις από τον "δύσκολο δρόμο" ...)

    Αναφέρεις να μείνουν τα μπουκάλια σε "ζεστό μέρος". Μπορείς να το διευκρινήσεις; Μήπως χρειάζεται να είναι και σκοτεινό (π.χ. σε κάποιο ντουλάπι);

    Ραντεβού σε έναν μήνα για την δοκιμή και την βαθμολογία!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από srm1033, 2-6-15  
    Εντυπωσιαστηκα απο την ευκολία και την απλότητα της συνταγής. Το έκανα με καφε φιλτρου τον οποίο όμως πέρασα στην εσπρεσιερα. Δυνατή γεύση και πλούσιο άρωμα. Αυτο οφείλεται στο ότι έβαλα και κοκκους καφε μεσα στα μπουκάλια. Χρησιμοποίησα ρακη που εχω άφθονη και κράτησαν μια μικρή ποσότητα στο τέλος που ανακατεψα με λίγο ζαχαρουχο που είχε περισσέψει και το έβαλα στο ψυγείο. Αυτο κατα αλώθηκε άμεσα και η γεύση του υπερτερεί του καλουα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    alcoholics
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της moustarditsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalitsa
    POTA
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της lilapause
    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 132 αγαπημένων συνταγών, του/της ele23
    liker
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula