Λικέρ καρυδάκι
Ενα πεντανόστιμο λικεράκι που έμαθα απο τη μαμά μου η οποία το έφτιαχνε απο τότε που ήμουν μικρή. Δοκιμάστε το με πάγο ή χωρίς και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε βάζο με αεροστεγές καπάκι και να ξέρετε πως οσο πιο πολύ καιρό μείνει στον ήλιο τοσο πιο ωραίο γίνεται.Οσο για τα καρυδάκια τα μαζεύουμε τον Ιούνιο οταν ειναι πράσινα.
Υλικά
-
7 καρυδάκια πράσινα
-
1 λίτρο ούζο
-
700 γρ. ζάχαρη
-
γαρυφαλλάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα καρυδάκια και τα σκουπίζουμε.
-
2
Καρφώνουμε πάνω σε κάθε καρυδάκι 3 με 4 γαρυφαλλάκια.
-
3
Σε ενα γυάλινο βάζο αδειάζουμε το ούζο τη ζάχαρη και τέλος τα καρυδάκια.
-
4
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε μέρος που να το χτυπάει ο ήλιος για ενα μήνα περίπου.
-
5
Καθε 2 μέρες θα πρέπει να ανακινούμε το βάζο για να ανακατεύονται τα υλικά.
-
6
Μετα απο 1 μήνα περνάμε το λικέρ απο τρυπητό με γάζα για να ειναι καθαρό απο τυχόν κομματάκια γαρύφαλλου και το φυλάμε σε μπουκάλια.
Σχόλια (11)