Λικέρ Κυδώνι
Τέλειο χριστουγεννιάτικο λικέρ και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή για το λικέρ μου την έδωσε πέρσι μια κυρία απο τον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδος, την είχε βρεί από το site μικρή κουζίνα. Το δοκίμασα και ήταν τέλειο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κυδώνια.
-
2
Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε. Βγαζουμε μόνο τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
-
3
Βάζουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο βάζο, το κουνάμε καλά και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για ενάμιση με δυο μήνες.
-
4
Περνάμε το λικέρ από τουλπάνι ή φίλτρο καφέ και το λικεράκι μας είναι έτοιμο.
Σχόλια (6)