κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ μανταρίνι με μαστίχα
sophia p.
sophia p. @cook_8497240
,Ελλαδα

Μια μοναδική γεύση λικέρ που μοσχοβολάει Χίο με υπέροχα μανταρίνια Χίου και φυσικά την εκπληκτική μαστίχα.. Δοκιμάστε το!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση του είναι ασύγκριτη! Δεν έχετε δοκικάσει κάτι παρόμοιο. θα σας ενθουσιάσει γιατί είναι ιδιαίτερα χωνευτικό και μυρωδάτο. Γευστικό ταξίδι στον ουρανίσκο..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1,5 λίτρα λικέρ περίπου
  1. για 1 λίτρο ρακί
  2. 10 μικρά μανταρίνια Χίου μυρωδάτα
  3. 3 φλ. ζάχαρη
  4. 15 γρ. δάκρυα μαστίχας
  5. 1 φλ. νερό
  6. 10 αστεροειδής γλυκάνισους

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βάζο αποστειρωμένο, 3 λίτρα και πάνω, ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας (κρατάμε 10 δάκρυα), και τον γλυκάνισο για 30 μέρες περίπου.

  2. 2

    Ανακοινούμε όμως συχνά να λιώσει η μαστίχα.

  3. 3

    Μετά από αυτό το διάστημα, πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα τρυπάμε πολλες φορές με ένα ξύλο από σουβλάκι (όχι με μαχαίρι οξυδώνεται) και βάζουμε σε κάθε μανταρίνι ένα δάκρυ από μαστίχα που είχαμε κρατήσει από την αρχή.

  4. 4

    Το αφήνουμε άλλες 10 μέρες.

  5. 5

    Μετά από αυτό το δίαστημα φτίαχνουμε ένα σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη που το βράζουμε για 5 λεπτά και όταν κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο βάζο με τα υπόλοιπα υλικά και κουνάμε πολύ καλά να ανακατευθούν όλα τα υλικά.

  6. 6

    Το αφήνουμε άλλες 10 μέρες κουνώντας κάθε μέρα.

  7. 7

    Σουρώνουμε με τούλι 2-3 φορές μετά τις 10 μέρες και είναι έτοιμο. Στην υγειά σας!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

giotasamos
giotasamos @cook_8451775
Οταν λες σε βάζο βαζεις τις μαστιχες με τι τις βάζεις?

Από

sophia p.
sophia p. @cook_8497240
στις
,Ελλαδα