Λικέρ Μανταρίνι

Bαθμολογία: 4.5172
       
 
29 ψήφοι
monbebe, 23.10.09

Περιγραφή

Από τις συνταγές που δεν πίστεψα..αλλα με εξέπληξε ευχάριστα όταν την δοκίμασα.

Λικέρ Μανταρίνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 20 μανταρίνια μικρά
  • 20 γαρύφαλλα
  • 1 1/2 λίτρο τσίπουρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Φρούτα
Φτιάχνει: Περίπου 2 λίτρα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.
  2. Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη με το νερό), σουρώνουμε το αλκοόλ και το ενώνουμε με το σιρόπι.
  4. Το λικέρ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στην υγειά μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσες περισσότερες ημέρες αφήνουμε τα μανταρίνια μέσα στο αλκοόλ,τόσο καλύτερο γίνεται!

Σχετικές συνταγές

    92 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-10-09  
    Μμμμμ φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσω :)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 27-10-09  
    Δυο ερωτησούλες: 1) εκτός ψυγείου αφήνουμε το φρούτο και το τσίπουρο, σωστά; 2) τα μανταρίνια που μένουν στο τέλος μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε κάπως;
    Ευχαριστώ, σκέφτομαι να το δοκιμάσω :)
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 27-10-09  
    ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΩΡΙΜΑ ΚΙΤΡΙΝΑ Ή ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 27-10-09  
    Ρhoebe,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Θα ήθελα να το δοκιμάσεις και να μου πεις.
    Ρηνιώ,σωστα,το τσίπουρο με το φρούτο μένει εκτός ψυγείου.Τώρα για τα μανταρίνια..εγω τα πετάω διότι έχουν τραβήξει αλκοόλ και δεν νομίζω ότι αξιοποιούνται κάπως.
    Bouka,μικρα ώριμα και κίτρινα όπως είναι τώρα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-10-09  
    monbebe το εκανα περυσι αυτο το λικερ οπως και γλυκο μανταρινι και εχει απιθανη γευση και αρωμα,μονο που δε βαζω τοσα πολλα γαρυφαλλα γιατι εχουν εντονη μυρωδια και σκεπαζει τα αρωματα του μανταρινιου,κι οσο για τις μερες πραγματι οσο πιο πολυ τα αφηνεις τοσο πιο καλο γινεται,και πρεπει τα μανταρινια ειναι ωριμα και κιτρινα.
    υπαρχουν τοσα φρουτα που μπορουμε να κανουμε αγνα χωρις αυτα με τα συντηριτικα
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-10-09  
    Πριν λίγο έβαλα τα φρούτα στο τσίπουρο! Μετά από καμμιά δεκαπενταριά μέρες τα ξαναλέμε για πηρουνάκια! Ελπίζω να βάλω πέντε :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 1-11-09  
    Ρηνιώ,καλή επιτυχία και γλυκιά αναμονή!
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Σκεφτομαι να το φτιαξω με κονιακ και να το προσφερω για δωρο.Ομως δεν το πινουν το τσιπουρο αυτοι που θελω να το προσφερω.Θα ειναι οκ αραγε ή για το συγκεκριμενο λικερ ειναι καλυτερο και ισως και σωστοτερο το τσιπουρο??Εχω φρεσκα μανταρινια πολυ αρωματικα!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-11-09  
    Ansou,συγνωμμη για την καθυστέρηση να απαντησω.Δεν το έχω δοκιμάσει με κονιάκ.Εχω την εντύπωση ότι με το τσίπουρο που είναι πιο ουδέτερο στην γεύση,ότι θα φανεί περισσότερο το άρωμα απο το φρούτο.Εαν το δοκιμάσεις με κονιάκ,πες μας!Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 4-11-09  
    το εκανα μολις χθες εβαλα μεσα κ 2 ξυλακια καννελας.Λιγο πριν τα χριστουγεννα θα το βγαλω απο το βαζακι.Ελπιζω να μου πετυχει!Σαν νεα νοικοκυρα πειραματιζομε κ δοκιμαζω :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 4-11-09  
    giotak1,καλη επιτυχία σου εύχομαι!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-11-09  
    Το δοκιμάσαμε χθες τελικά, έχει αρκετά έντονη τη γεύση του τσίπουρου... Ίσως φταίει που τα μανταρίνια ήταν στην αρχή τους και όχι τόσο γλυκά όσο τώρα! Πάντως είναι ωραίο λικεράκι απλά λίγο βαρύ. Τί μπορώ να κάνω τώρα να σπάσω την...τσιπουρίλα; Ή είναι αργά;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-11-09  
    Tι να σου πώ;Χμμμ..ίσως εάν κάθε φορά που το σερβίρεις στο ποτηράκι,να το συνοδεύεις με ένα παγάκι για να "αναλιγώνει" το οινόπνευμα.
    Ισως όντως να ήταν πολύ στην αρχή τους τα μανταρίνια.Εγω πέρυσι το έφτιαξα Δεκέμβρη μήνα.Ακόμη,όταν το μυρίζεις μυρίζει μανταρίνι και καθόλου τσίπουρο.Μήπως βρε Ρηνιώ μου ήταν και πολύ δυνατό το τσίπουρο;
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και την φωτό!
    Painter,ευχαριστώ επίσης για την φωτό!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-11-09  
    Ίσως να ήταν και το τσίπουρο όπως λες :) Σίγουρα τώρα τα μανταρίνια είναι καλύτερα πάντως, βιάστηκα βλέπεις...:( Δεν πειράζει, θα ακολουθήσω τη συμβουλή για το παγάκι και βλέπουμε!
    Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή και τη βοήθεια :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-11-09  
    Χαρά μου!Στην διάθεσή σου!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 25-11-09  
    Σνιφ,και εμένα μου βγήκε το λικεράκι μου πικρούλη.Αχ τί θα κάνω?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 25-11-09  
    giotak1,ίσως ήταν ακόμη άγουρα τα μανταρινάκια.
    Απο την στιγμή που σου βγήκε πικρο,θα πρότεινα να φτιάξεις μιση δόση σιρόπι ακόμη δηλ. 150 γρ.ζάχαρη και 1 3/4 νερο,και να το συμπληρώσεις στο ήδη έτοιμο λικέρ για να γλυκάνει.Ακόμη καλύτερα θα έλεγα να προσθέτεις το καινούριο σιρόπι λίγο λιγο στο ποτό και να δοκιμάζεις έτσι ώστε να το γλυκάνεις τόσο όσο σου αρέσει.
    Καλή επιτυχία!Ενημερωσε μας για τα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 25-11-09  
    Θα το δοκιμάσω έτσι όπως το λές.Σε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 25-11-09  
    Καλησπέρα!!!Εψαχνα πολύ καιρό συνταγή για λικέρ μανταρίνι και πολύ χαίρομαι που ανεβάσατε συνταγή,μπράβo!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα αλλά έχω κάποιες απορίες!τα μανταρίνια δεν τα ξεφλουδίζουμε?όπως είναι με την φλούδα τα βάζουμε?επέιδη δεν είμαστε "φίλοι" με το τσίπουρο μπορώ να βάλω λευκή βότκα χωρίς άρωμα??
    #
    Σχόλιο από monbebe, 25-11-09  
    Nasia,καλησπέρα.
    Τα μανταρίνια τα βάζουμε με την φλουδα,δεν τα ξεφλουδίζουμε.
    Βεβαίως μπορείς να αντικαταστήσεις το τσίπουρο με βότκα εφόσον το επιθυμείς.
    Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ με για τα αποτελέσματα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    64 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-10-09  
    Μμμμμ φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσω :)
    #
    Σχόλιο από golfo, 27-10-09  
    monbebe το εκανα περυσι αυτο το λικερ οπως και γλυκο μανταρινι και εχει απιθανη γευση και αρωμα,μονο που δε βαζω τοσα πολλα γαρυφαλλα γιατι εχουν εντονη μυρωδια και σκεπαζει τα αρωματα του μανταρινιου,κι οσο για τις μερες πραγματι οσο πιο πολυ τα αφηνεις τοσο πιο καλο γινεται,και πρεπει τα μανταρινια ειναι ωριμα και κιτρινα.
    υπαρχουν τοσα φρουτα που μπορουμε να κανουμε αγνα χωρις αυτα με τα συντηριτικα
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-10-09  
    Πριν λίγο έβαλα τα φρούτα στο τσίπουρο! Μετά από καμμιά δεκαπενταριά μέρες τα ξαναλέμε για πηρουνάκια! Ελπίζω να βάλω πέντε :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 1-11-09  
    Ρηνιώ,καλή επιτυχία και γλυκιά αναμονή!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 4-11-09  
    το εκανα μολις χθες εβαλα μεσα κ 2 ξυλακια καννελας.Λιγο πριν τα χριστουγεννα θα το βγαλω απο το βαζακι.Ελπιζω να μου πετυχει!Σαν νεα νοικοκυρα πειραματιζομε κ δοκιμαζω :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 4-11-09  
    giotak1,καλη επιτυχία σου εύχομαι!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-11-09  
    Το δοκιμάσαμε χθες τελικά, έχει αρκετά έντονη τη γεύση του τσίπουρου... Ίσως φταίει που τα μανταρίνια ήταν στην αρχή τους και όχι τόσο γλυκά όσο τώρα! Πάντως είναι ωραίο λικεράκι απλά λίγο βαρύ. Τί μπορώ να κάνω τώρα να σπάσω την...τσιπουρίλα; Ή είναι αργά;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-11-09  
    Tι να σου πώ;Χμμμ..ίσως εάν κάθε φορά που το σερβίρεις στο ποτηράκι,να το συνοδεύεις με ένα παγάκι για να "αναλιγώνει" το οινόπνευμα.
    Ισως όντως να ήταν πολύ στην αρχή τους τα μανταρίνια.Εγω πέρυσι το έφτιαξα Δεκέμβρη μήνα.Ακόμη,όταν το μυρίζεις μυρίζει μανταρίνι και καθόλου τσίπουρο.Μήπως βρε Ρηνιώ μου ήταν και πολύ δυνατό το τσίπουρο;
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και την φωτό!
    Painter,ευχαριστώ επίσης για την φωτό!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-11-09  
    Ίσως να ήταν και το τσίπουρο όπως λες :) Σίγουρα τώρα τα μανταρίνια είναι καλύτερα πάντως, βιάστηκα βλέπεις...:( Δεν πειράζει, θα ακολουθήσω τη συμβουλή για το παγάκι και βλέπουμε!
    Σ'ευχαριστώ για τη συνταγή και τη βοήθεια :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 22-11-09  
    Χαρά μου!Στην διάθεσή σου!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 25-11-09  
    Σνιφ,και εμένα μου βγήκε το λικεράκι μου πικρούλη.Αχ τί θα κάνω?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 25-11-09  
    giotak1,ίσως ήταν ακόμη άγουρα τα μανταρινάκια.
    Απο την στιγμή που σου βγήκε πικρο,θα πρότεινα να φτιάξεις μιση δόση σιρόπι ακόμη δηλ. 150 γρ.ζάχαρη και 1 3/4 νερο,και να το συμπληρώσεις στο ήδη έτοιμο λικέρ για να γλυκάνει.Ακόμη καλύτερα θα έλεγα να προσθέτεις το καινούριο σιρόπι λίγο λιγο στο ποτό και να δοκιμάζεις έτσι ώστε να το γλυκάνεις τόσο όσο σου αρέσει.
    Καλή επιτυχία!Ενημερωσε μας για τα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από giotak1, 25-11-09  
    Θα το δοκιμάσω έτσι όπως το λές.Σε ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-11-09  
    Εγώ μόλις έφτιαξα το λικεράκι αυτό! Άφησα τον καρπό στο τσίπουρο, περίπου ένα μήνα. Το χρώμα του βγήκε πολύ καλό και η γεύση του υπέροχη, πολλά πολλά πηρουνάκια αξίζει!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 25-11-09  
    Mageirissa,χαίρομαι που σου πέτυχε και σας άρεσε!Εγω σας ευχαριστώ που το δοκιμάσατε!
    #
    Σχόλιο από nasia.., 26-11-09  
    Ευχαριστώ πολύ!Θα το κάνω μέσα στο μήνα που θα είναι στα καλύτερά τους τα μανταρίνια και θα επιστρέψω για βαθμολογία!αν και είμαι σίγουρη οτι θα είναι τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, 27-11-09  
    Καλημέρα, εγώ τα έχω βάλει στ βάζο με βότκα δεν ξέρω πως θα γίνει προς το παρόν περιμένω να περάσουν οι μέρες για να το δοκιμάσω πάντως το άρωμα είναι τέλειο. θα επανέλθω για τα πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από monbebe, 27-11-09  
    Παπαρούνα καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, 27-11-09  
    Ευχαριστώ πολύ monbebe
    #
    Σχόλιο από monbebe, 28-11-09  
    Μάικ,πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου!
    Να είσαι καλά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 27-10-09  
    Δυο ερωτησούλες: 1) εκτός ψυγείου αφήνουμε το φρούτο και το τσίπουρο, σωστά; 2) τα μανταρίνια που μένουν στο τέλος μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε κάπως;
    Ευχαριστώ, σκέφτομαι να το δοκιμάσω :)
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 27-10-09  
    ΜΙΚΡΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΩΡΙΜΑ ΚΙΤΡΙΝΑ Ή ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 27-10-09  
    Ρhoebe,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Θα ήθελα να το δοκιμάσεις και να μου πεις.
    Ρηνιώ,σωστα,το τσίπουρο με το φρούτο μένει εκτός ψυγείου.Τώρα για τα μανταρίνια..εγω τα πετάω διότι έχουν τραβήξει αλκοόλ και δεν νομίζω ότι αξιοποιούνται κάπως.
    Bouka,μικρα ώριμα και κίτρινα όπως είναι τώρα.
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Σκεφτομαι να το φτιαξω με κονιακ και να το προσφερω για δωρο.Ομως δεν το πινουν το τσιπουρο αυτοι που θελω να το προσφερω.Θα ειναι οκ αραγε ή για το συγκεκριμενο λικερ ειναι καλυτερο και ισως και σωστοτερο το τσιπουρο??Εχω φρεσκα μανταρινια πολυ αρωματικα!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-11-09  
    Ansou,συγνωμμη για την καθυστέρηση να απαντησω.Δεν το έχω δοκιμάσει με κονιάκ.Εχω την εντύπωση ότι με το τσίπουρο που είναι πιο ουδέτερο στην γεύση,ότι θα φανεί περισσότερο το άρωμα απο το φρούτο.Εαν το δοκιμάσεις με κονιάκ,πες μας!Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από nasia.., 25-11-09  
    Καλησπέρα!!!Εψαχνα πολύ καιρό συνταγή για λικέρ μανταρίνι και πολύ χαίρομαι που ανεβάσατε συνταγή,μπράβo!!!Θα το δοκιμάσω σίγουρα αλλά έχω κάποιες απορίες!τα μανταρίνια δεν τα ξεφλουδίζουμε?όπως είναι με την φλούδα τα βάζουμε?επέιδη δεν είμαστε "φίλοι" με το τσίπουρο μπορώ να βάλω λευκή βότκα χωρίς άρωμα??
    #
    Σχόλιο από monbebe, 25-11-09  
    Nasia,καλησπέρα.
    Τα μανταρίνια τα βάζουμε με την φλουδα,δεν τα ξεφλουδίζουμε.
    Βεβαίως μπορείς να αντικαταστήσεις το τσίπουρο με βότκα εφόσον το επιθυμείς.
    Καλή επιτυχία και ενημέρωσέ με για τα αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 28-11-09  
    μπράβο κουκλίτσα. έτσι έφτιαξα κι εγώ το πρώτο μου λικέρ πριν 20 χρόνια!
    να απαντήσω κι εγώ σε μερικές ερωτήσεις?

    ΡΗΝΙΩ
    1. «τα μανταρίνια που μένουν στο τέλος μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε κάπως;»
    εδώ έχομε δύο επιλογές:

    (α) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΜΕΝΟΝΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
    μολονότι εγώ συνήθως τα πετάω όπως και η monbebe, το βιβλίο μου συνιστά το εξής:

    FRUITUEUR'S FANTASY
    χρησιμοποιήστε μια μεγάλη σκουρόχρωμη γυάλα ή κεραμικό σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. όταν φιλτράρετε τα φρούτα των λικέρ, τα προσθέτετε στα άλλα μέσα στο βάζο.
    με κάθε προσθήκη, βάλτε περίπου 1/4 φλ ζάχαρη και 1/8 φλ βότκα ή μπράντι (ίσα να καλύπτει τα φρούτα) και ανακατεύετε.

    φυλάξτε το στο ψυγείο ή σε ψυχρό μέρος (μέχρι 45°F/7°C) για την αποφυγή ζύμωσης. και φρέσκα φρούτα μπορούν να προστεθούν πχ φράουλες, καθαρισμένα & κομμένα ροδάκινα, βερίκοκα, και ανανάς (σε φρούτα με έντονη γεύση ΜΗΝ βάλετε μπαχαρικά γιατί θα εξουδετερώσουν τη γεύση τους).

    σερβίρεται ως συνοδεία στα κρεατικά πιάτα, ως προσθήκη σε κέικ, πουτίγκες, πίτες, ή ως γαρνιτούρα με το παρφέ ή το παγωτό. κρατάει επ'αόριστον εφόσον συνεχίζετε τις προσθήκες.

    (β) δείτε παρακάτω (ansou).

    2.
    GOLFO
    «Τί μπορώ να κάνω τώρα να σπάσω την...τσιπουρίλα; Ή είναι αργά;»
    &
    GIOTAK1
    «Σνιφ,και εμένα μου βγήκε το λικεράκι μου πικρούλη.Αχ τί θα κάνω?»

    εδώ έχετε διάφορες λύσεις, κορίτσια:

    α) καταρχήν συμφωνώ με τη συμβουλή της monbebe. βάλτε κι άλλο σιρόπι κατά το γούστο σας.

    άλλωστε και τα πιο γλυκά λικέρ του εμπορίου με το πρόθεμα "Creme" (πχ Creme de Menthe), αυτά περιέχουν τουλάχιστον 400 γρ ζάχαρη ανά λίτρο (40%), ήτοι διπλάσια του κανονικού. η γαλλική προδιαγραφή για κανονικά λικέρ είναι 200 γρ ζάχαρη (20%).

    β) αν έχει ώριμα γλυκά φρούτα (όπως είπε η golfo κ.ά.), πρόσθεσε μπόλικες λεπτές φλούδες--τσιγαρόχαρτα, ε? η άσπρη μεμβράνη πικρίζει!--στο σιρόπι σου με μια φλούδα λεμόνι που αναδεικνύει τη γεύση τους.

    γ) βράσε το λικέρ να εξατμιστεί όσο αλκοόλ δε θέλεις. αν το βράσεις πολύ (και μείνει μέχρι 35% αλκοόλ), τότε γίνεται «εκχύλισμα» πχ βανίλιας (1 κγ = 1 φακελάκι βανίλια).
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 28-11-09  
    [συνέχεια από το προηγούμενο λόγω υπερβολικού μεγέθους ποστ στυλ ggr!]

    GOLFO
    «μονο που δε βαζω τοσα πολλα γαρυφαλλα γιατι εχουν εντονη μυρωδια και σκεπαζει τα αρωματα του μανταρινιου»

    ναι, έτσι λέει και το βιβλίο μου για τα απομένοντα φρούτα (δες παραπάνω).

    υπόψη όμως ότι η συνταγή της monbebe δεν υπερβάλλει. γιατί το ίδιο βιβλίο για λικέρ μανταρίνι συνιστά 4 γαρύφαλλα για κάθε 4-5 μανταρίνια!

    οπότε καθείς προσαρμόζει τη συνταγή στα γούστα του. αυτό δεν είναι το προνόμιο των σπιτικών λικέρ?

    ansou
    «Σκεφτομαι να το φτιαξω με κονιακ και να το προσφερω για δωρο»

    πώς, κι έτσι γίνεται, νάνσι μου.
    απλώς καθυστερεί λιγάκι, και επειδή το μπράντι είναι φύσει γλυκύτερο

    (α) βάζουμε μόνο το άρωμα του φρούτου, δηλ. πολύ λεπτές φλούδες
    (β) μπράντι & βότκα μισό-μισό
    (γ) ωριμάζουμε 3 εβδομάδες, σουρώνουμε, σιροπιάζουμε, και ξαναωριμάζουμε 2 μήνες.

    ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΣΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ
    «Βερμούτ Μανταρίνι»
    βάζουμε τις φλούδες ή τα φρούτα που έμειναν από 5 μανταρίνια σε 3 φλ βερμούτ, και το αφήνουμε 6 μήνες. δε χρειάζεται άλλο σιρόπι. σουρώνουμε, φιλτράρουμε, και ωριμάζουμε άλλες 60 μέρες. βγάζει 3μισυ φλ βερμούτ.

    αυτά τα ...ολίγα πάλι, ε?
    :-)
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από sweety17, 8-1-10  
    molis xthes ektelesa toyth edw th syntagh opote pernaw sto stadio ths anamonhs twn hmerwn pia.An katalava kala to siropi mpainei afoy perasoun oi meres etsi den einai?vgazeis to alkool k to enswmatwneis me to siropi? Einai to deytero liker poy epixeirw to prwto htan rodi, apla teleio.Oson afora to alkool pou xrhsimopoieis tha symfwnhsw oti an einai dynato alloiwnei kata poly th geysh toy liker.Perimenoume loipon.....
    #
    Σχόλιο από monbebe, 8-1-10  
    sweety,καλή επιτυχία!Σωστα εχεις καταλάβει.Το σιρόπι το ενσωματώνουμε στο αλκοολ αφου περάσουν οι μέρες του.Περιμένω νεα!
    #
    Σχόλιο από luya, 17-1-10  
    Μια ερωτησούλα μονάχα επειδή είμαι αρχάρια στο ευγενές σπόρ της λικεροποιήας.
    Όταν θα σουρώσω το αλκοόλ πρέπει να "ζουλήξω" τα μανταρίνια ή απλά να τα αφήσω να στραγγισουν μόνα τους;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 18-1-10  
    luya,δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα στα μανταρίνια.Απλά σωρούνωνεις το αλκοολ και τα πετάς.
    #
    Σχόλιο από skatzoxiraki, 11-3-11  
    na rwteisw kai gw me ouzo mporw na to kanw? kai pou mpenei to ouzo pou exw poly kai den kserw ti na to kanw... mporw na balw kai banilia pou bazoume sta glyka? h garifalo? an einai ligotera ta mantarinia den tha petyxei? na sas sistithw me lene eleni kai mpika kai gw sthn parea sas
    #
    Σχόλιο από monbebe, 11-3-11  
    geohair,ευχαριστω για την εμπιστοσυνη σου και χαιρομαι πολύ που σας αρεσε!Ελενη,καλως όρισες στην παρεα μας!Δεν το εχω δοκιμασει με ουζο ,θεωρω όμως ότι δεν θα του πηγαινει διοτι απο μονο του εχει πολυ χαρακτηριστικη μυρωδια..Επίσης δεν νομιζω οτι θα του πήγαινε η βανιλια.Σε οτι αφορα το γαρυφαλο (καρφακια) τα εχει ουτως η α λλως η συνταγη και πηγαινει με το μανταρίνι..Αν βαλεις λιγοτερα μανταρινια,δεν θα ειναι τοσο εντονο το αρωμα και το χρωμα.
    #
    Σχόλιο από skatzoxiraki, 11-3-11  
    monbabe an balw ksisma po mantaini kai floudes apo mantarini h stipsw mantarini tha exei periswtero to arwmma apo to mantarini? ti les?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 12-3-11  
    Εαν βαλουμε ξυσμα,τοτε συγουρα θα εχει πιο εντονο αρωμα.Εαν βαλουμε χυμο,φοβαμαι μήπως μετα χρειαστει ψυγειο,μην γινει ευαισθητο δηλαδη και δεν διατηρηθει καλα.
    #
    Σχόλιο από nikolena, 17-3-11  
    sos......................(οποιος ξερει να απαντησει)χρειάζομαι μια απαντηση αμεσα. Εχω τσιπουρο αλλα ειναι με γλυκανισσο, μπορώ πάλι να το κάνω λικερ μανταρινι ή θα υπερισχυει το άρωμα και η γευση του γλυκάνισσου και θα μου χαάσει το λικερ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;θα περιμενω με αγωνια γιατι εχω τα μανταρινια τρεις μέρες και φοβαμαι να μη χαλασουν. σας ευχαριστω όλους
    #
    Σχόλιο από monbebe, 17-3-11  
    Καλησπέρα φιλη μου και ελπίζω να μην αργησα...Εχω φτιαξει το λιμοντσελο της sitro με τσιπουρο και ειχε γλυκάνισο.Βγηκε αρκετα καλό και αρωματικο.Υπήρχε και το αρωμα απο τα λεμόνια αλλά και το αρωμα απο το γλυκάνισο.Μας αρεσε αρκετα.Φανταζομαι οτι θα εχει ενα αναλογο αποτελεσμα.
    #
    Σχόλιο από barkouzo, 28-11-11  
    TO EXO FTIAKSI PRIN MIA BDOMADA PARAMONES XRISTOYGENNON THA ANOIKSO TO BAZO. PROSTOPARON EXEI ARXISEI NA SKOURENEI TO TSIPOURO.OMOS THA ITHELA NA ROTISO AN PAIZEI ROLO TO BAZO NA EINAI KONTA SE SKIERO MEROS, H SE ZESTH;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ansou, 29-11-09  
    Κατ αρχην να ευχαριστησω το Μαικ που το κατεχει το θεμα και εχει την ευχαριστηση και την ευγενεια να το μοιραζεται με μας.Ειμαι λατρης κι εγω και το εχω πει πολλακις.Εχω αφησει στο εξοχικο εδω και 2 εβδομαδες σε ενα βαζο βοτκα λευκη με μανταρινι και σε ενα αλλο βοτκα κοκκινη με πορτοκαλι.Ειναι σε σκοτεινο μερος βεβαιως και αναμμενω να παω σε 15 ισως μερες να ολοκληρωσω το...θαυμα!Εχουν υπεροχο αρωμα και περιμενω αγωνιωδως το αποτελεσμα.Για την κοκκινη βοτκα αγωνιω περισσοτερο.
    #
    Σχόλιο από luya, 3-1-10  
    Το πρώτο μου λικέρ!!! Χθές βράδυ έκλεισα το βάζο. Κάπως μου είρθε όμως και αντί γαρύφαλλο έβαλα σπόρους από κάρδαμο γιατί μου αρέσει πολύ το άρωμά τους, και θέλω να βγάλει το λικεράκι πιο "δροσερό" άρωμα. Μπορεί να έκανα και ανοησία! Λέω να το αφήσω και εγώ κανένα μήνα (αν αντέξω!)
    #
    Σχόλιο από skatzoxiraki, 11-3-11  
    thn ekana thn patata den mirisa ta mpoukalia kai ebala ouzo. apo myrwdia to paw kala exei arwmma apo mantarini prws o parwn exw kai as exw 5 wres pou to ekana. apo geusi tha perimenw na sas pw... eyxaristw gia thn boihteia monbabe!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    καντο μονος στο σπιτι
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της agnes kastoria
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της giorgos2012
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 748 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Λικεράκια-σαλτσούλες-μαρμελαδίτσες
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της balantoula