Λικέρ μαστίχας

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 11.02.10

Περιγραφή

Τι να πω για το λικέρ μαστίχας; Είναι μοναδικό, εύγευστο, μυρωδάτο και προπαντός ελληνικό!!! Χρησιμοποιήστε το στα γλυκά σας για άρωμα αλλά και ως ποτάκι είναι θαύμα.

Λικέρ μαστίχας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ.)
  • 1 λίτρο οινόπνευμα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Μαστίχα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετούμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.
  2. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι.
  3. Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο οινόπνευμα.
  4. Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.
  5. Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή σας επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Λικέρ μαστίχας με λάιμ Λικέρ μαστίχας με λάιμ
4
       
       
(1)
Λικέρ από φύλλα δάφνης Λικέρ από φύλλα δάφνης
4.6
       
       
(5)
Μαστίχα Sour Μαστίχα Sour
4
       
       
(1)

    40 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 16-2-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου. Κι εγώ τρελαίνομαι για λικέρ μαστίχα! Να σε ρωτήσω όμως, που βρίσκουμε οινόπνευμα? Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο? όταν λες φίλτρα καφέ εννοείς αυτά τα χάρτινα που βάζουμε στην καφετιέρα? Σόρι για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω πολύ να φτιάξω το λικέρ και θέλω να είμαι σίγουρη!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-2-10  
    λοιπόν tsipoyraki οινόπνευμα θα βρεις σε φαρμακείο,αν και εγώ χρησιμοποίησα βότκα.φίλτρα εννοώ αυτά ακριβώς που κατάλαβες.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-2-10  
    Α! παρέλειψα να πω πως όσο πιο δυνατό είναι το οινόπνευμα,τόσο πιο γρήγορα θα λιώσουν τα δακρυάκια μαστίχας.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 17-2-10  
    Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Θατη φτιάξω σύντομα και θα επανέλθω με πηρουνάκια αν και στη σκέψη της μυρωδιάς και μόνο είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 20-2-10  
    οταν λες το αφηνουμε μέχρι να λιώσει η μαστιχα, μιλάμε για πόσο καιρό περίπου?1 βδομαδα?1 μήνα?
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 20-2-10  
    Κανονικά αν είναι 90 95 βαθμούς το οινόπνευμα,θα πρέπει να λιώσει μέσα σε μια δυο μέρες.Αλλά όπως προείπα,ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το οινόπνευμα,τόσο γρηγορότερα θα λιώσουν τα δακρυάκια και αντίστροφα.Μπορεί να χρειαστεί και βδομάδα και μήνας.
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 27-2-10  
    έχω πάρει τα υλικά για να το φτιάξω, γιατί μας αρέσει πολύ το λικέρ μαστίχας. Αλλά, δεν έχω καταλάβει πότε ακριβώς βάζουμε το σιρόπι στο οινόπνευμα...γράφεις όταν διαλυθεί η μαστίχα. αλλά από τα σχόλια προκύπτει ότι η μαστίχα μπορεί να κάνει να διαλυθεί και ένα μήνα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-2-10  
    Αν κάνει ένα μήνα να λιώσει, θα ρίξεις το σιρόπι στον ένα μήνα. Εγώ το ξεκίνησα πριν 3 μέρες με βότκα όμως κι έτσι ακόμη δεν δείχνει να θέλει να λιώσει!Κόλλησε η μαστίχα στον πάτο, κι έτσι όταν κουνάω το μπουκάλι δεν ανακινούνται κι αυτές, να κάνω κάτι ή απλά να το αφήσω έτσι?
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 28-2-10  
    μην ανησυχείς που κόλλησε στον πάτο εσύ συνέχισε να το ανακινείς τακτικά και εκείνο λιώνει με τον καιρό.Εγώ το άφησα 5 μήνες και μετά το στράγγισα!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-3-10  
    Διευκρίνηση: το σιρόπι το προσθέτουμε στο λικέρ μας, όταν είναι έτοιμο και αφού το έχουμε στραγγίσει.Αν δεν λιώσουν τελείως τα δακρυάκια,σημαίνει πως το οινόπνευμα δεν είναι αρκετά δυνατό,αλλά δεν πειράζει.Το άρωμα το παίρνει έτσι κι αλλιώς.
    #
    Σχόλιο από annouk, 31-1-11  
    κεγω το εχω βαλει περιπου ενα μηνα τωρα κ περιμενω να γινει!!να ρωτησω κατι επειδη ειμαι ανυπομονο κοριτσι...εαν το εβγαζα στους 2 μηνες υπαρχει θεμα?ουτως η αλλως εχει ηδη αρχισει να μυριζει η βοτκα αποτι παρατηρω!κ κατι αλλο που σκεφτηκα.εαν γινει παραλλαγη της συνταγης,δηλ εαν τα βαλουμε ολα μαζι μαζι με το σιροπι για 2 μηνες περιπου κ τοτε το στραγγιξουμε δεν θα γινει καλο?το σκεφτηκα να το εκανα ως παραλλαγη...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-2-11  
    Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις.
    #
    Σχόλιο από ntaou, 2-2-11  
    εμενα παιδια γιατι μου βγηκε λευκο?εχει γινει σαν το ουζο οταν του βαζουμε νερο..εχω βαλει καθαρο οινοπνευμα 90 βαθμων και απλα προσθεσα λιγη περισσοτερη ζαχαρη γιατι μου αρεσει να ειναι λιγο πιο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 2-2-11  
    ntaou μηπως θα επρεπε να παρεις οινοπνευμα που θα μπορεις να το κανεις λικερ???απο φαρμακειο δηλαδη???να ειναι ποσιμο...
    #
    Σχόλιο από ntaou, 2-2-11  
    απο φαρμακειο το πηρα κ γραφει πανω οτι ειναι καθαρο οινοπνευμα 90 βαθμων
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 3-2-11  
    ntaou όσο αφορά τη θολούρα, πέρασέ το από τριπλό φίλτρο καφέ.Τώρα όσο για το λευκό χρώμα....τι να πω? Ίσως έβαλες λίγα δακρυάκια μαστίχας και γιαυτό δεν πήρε καθόλου χρώμα? πάντως αν από γεύση και άρωμα είναι καλό, δεν έχει και πολύ σημασία το χρώμα και αν για σένα έχει...ρίξε μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.Αν σου έγινε δυνατό, πρόσθεσε κι άλλο σιρόπι. Αυτά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-2-11  
    Να πω πως κανονικά, το οινόπνευμα που χρειαζόμαστε για τα ποτά, είναι οινόπνευμα ποτοποιίας και όχι του φαρμακείου. Όταν είχα φτιάξει λιμοντσέλο μου το είχαν διευκρινίσει.

    Ρωτήστε στο φαρμακείο σας για να σιγουρευτείτε!!
    #
    Σχόλιο από spunk, 20-12-11  
    ποσο καιρο μπορει να διατιριθει? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-12-11  
    Νομίζω πως δεν παθαίνει τίποτα.Εγώ το διατηρώ εκτός ψυγείου χρόνια και είναι καλύτερο όσο περνάει ο χρόνος.
    #
    Σχόλιο από mama koyzina, 4-1-12  
    καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω εβαλα τα δακρυα μαστιχας με το οινοπνευμα και εχει γινη σαν καραμελα κατω στο πατο ειναι φυσιολογικο η θελει να βαλω κατι να το ανακατεψω τωρα μονο το ταρακουναω..ευχαριστω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από spunk, 20-12-11  
    ποσο καιρο μπορει να διατιριθει? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-12-11  
    Νομίζω πως δεν παθαίνει τίποτα.Εγώ το διατηρώ εκτός ψυγείου χρόνια και είναι καλύτερο όσο περνάει ο χρόνος.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 4-1-12  
    Πρέπει να το ανακινείς συχνά.Τουλάχιστον 5 φορές τη μέρα, μέχρι να λιώσουν τα δάκρυα μαστίχας.Το σιρόπι το έχεις προσθέσει στο μείγμα , φαντάζομαι.
    #
    Σχόλιο από mama koyzina, 4-1-12  
    oxi γιατι γραφει οτι μετα που θα λιωσουν τα δακρυα πρπει να το βαλω τωρα??
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 5-1-12  
    Αν προσέξεις, λέω να το προσθέσεις στο οινόπνευμα μόλις κρυώσει!Το σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 22-1-12  
    Καλύτερα όχι, γιατί θα θολώσει.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 23-1-12  
    Εγώ τα έχω χρόνια (κάποια από αυτά) και δεν έχουν αλλοιωθεί καθόλου.Αλλά εγώ δεν είμαι ειδική να σου απαντήσω.Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου,
    #
    Σχόλιο από FATSA, 23-1-12  
    Ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά :)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 27-1-12  
    Το λικέρ, το στραγγίζουμε αφού μείνει 40 μέρες στον ήλιο.Στο τέλος δηλαδή.Τώρα όσο για το ότι δεν έχει ήλιο, δε μπορώ να κάνω ιδιαίτερα πράγματα όπως καταλαβαίνεις...:-)
    Άφήσέτο σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού σου και όλα καλά!
    #
    Σχόλιο από koutala50, 29-1-12  
    Εντάξει λοιπόν...Σε ευχαριστώ πολύ...
    Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω...Έχω βάλει 95άρι οινόπνευμα κ ενώ η μαστίχα τις πρώτες μέρες έλιωσε κανονικά,τώρα έχει μείνει ένα συσσωμάτωμα στον πάτο κ δεν διαλύεται!!!Μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό;;;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 29-1-12  
    Ναι.Να ανακινείς καθημερινά το βάζο και θα λιώσει...κάποια στιγμή.Αυτό που χρειάζονται τα λικεράκια, είναι αγάπη και...υπομονή!
    #
    Σχόλιο από tjo, 21-6-12  
    Θα βάλω 5, για τη γεύση αλλά.. πολύ ταλαιπωρία λόγω των οδηγιών! Κατάλαβα ότι έπρεπε να περιμένω να λιώσει πρώτα η μαστίχα και μετά να ρίξω το σιρόπι.. οπότε μου πήρε 3 μήνες παραπάνω.
    #
    Σχόλιο από liavegan, 10-7-12  
    Τα ίδια κι εγώ με την tjo...5 για τη γεύση και το άρωμα αλλά ταλαιπωρήθηκα γιατί κι εγώ κατάλαβα ότι πρέπει να λιώσουν τα δάκρυα μαστίχας εντελώς και μετά να προσθέσω το σιρόπι.Με αποτέλεσμα τώρα να βάλω το τελικό μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για να παρακάμψω το στάδιο ααααααλλες 40 μέρες.Ήδη το είχα 4 μήνες για να λιώσει...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 27-8-12  
    Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, αλλά έλειπα διακοπές.Ως αραίωση λειτουργεί το σιρόπι.
    #
    Σχόλιο από common, 25-1-13  
    Ωραιότατο λικεράκι. Αντί για οινόπμευμα, εγώ το έφτιαξα την πρώτη φορά με τσίπουρο και τη δεύτερη με βότκα. Το τσίπουρο έχει πολύ έντονη γεύση και δεν το συνιστώ, με βότκα όμως έγινε εξαιρετικό. Οι οδηγίες όντως με μπέρδεψαν κι εμένα, αλλά βρήκα την αρχική συνταγή και σε άλλο site και με βοήθησε.
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 25-1-13  
    Aν μου επιτρεπεται να δωσω καποιες απαντησεις γιατι το εχω κανει το λικερακι με την ιδια συνταγη αλλα απο καποια αλλη πηγη το μπουκαλι που μπαινει η μαστιχα και το οινοπνευμα ή το τσιπουρο μενει ενα βραδυ .Τα υπολειματα που μενουν απο τη μαστιχα τα πεταμε γιατι δεν διαλυεται η μαστιχα αλλα το αρωμα μενει.Την συνταγη την βρηκα πριν απο καιρο στο site syntages apo spiti.
    #
    Σχόλιο από EYAkokkini, 14-3-13  
    δεν εχω γνωση αυτου του λικερ οποτε δεν ξερω τι ακριβως εχω κανει....αντι ινοπνευματος εβαλα τσιπουρο απο το χωριο. εχει μια γευση σπιρτοζικη με εντονα την μυρωδια μαστιχα-τσιπουρου.

    23 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 16-2-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου. Κι εγώ τρελαίνομαι για λικέρ μαστίχα! Να σε ρωτήσω όμως, που βρίσκουμε οινόπνευμα? Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο? όταν λες φίλτρα καφέ εννοείς αυτά τα χάρτινα που βάζουμε στην καφετιέρα? Σόρι για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω πολύ να φτιάξω το λικέρ και θέλω να είμαι σίγουρη!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-2-10  
    λοιπόν tsipoyraki οινόπνευμα θα βρεις σε φαρμακείο,αν και εγώ χρησιμοποίησα βότκα.φίλτρα εννοώ αυτά ακριβώς που κατάλαβες.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-2-10  
    Α! παρέλειψα να πω πως όσο πιο δυνατό είναι το οινόπνευμα,τόσο πιο γρήγορα θα λιώσουν τα δακρυάκια μαστίχας.
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 17-2-10  
    Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Θατη φτιάξω σύντομα και θα επανέλθω με πηρουνάκια αν και στη σκέψη της μυρωδιάς και μόνο είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 20-2-10  
    οταν λες το αφηνουμε μέχρι να λιώσει η μαστιχα, μιλάμε για πόσο καιρό περίπου?1 βδομαδα?1 μήνα?
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 20-2-10  
    Κανονικά αν είναι 90 95 βαθμούς το οινόπνευμα,θα πρέπει να λιώσει μέσα σε μια δυο μέρες.Αλλά όπως προείπα,ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το οινόπνευμα,τόσο γρηγορότερα θα λιώσουν τα δακρυάκια και αντίστροφα.Μπορεί να χρειαστεί και βδομάδα και μήνας.
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 27-2-10  
    έχω πάρει τα υλικά για να το φτιάξω, γιατί μας αρέσει πολύ το λικέρ μαστίχας. Αλλά, δεν έχω καταλάβει πότε ακριβώς βάζουμε το σιρόπι στο οινόπνευμα...γράφεις όταν διαλυθεί η μαστίχα. αλλά από τα σχόλια προκύπτει ότι η μαστίχα μπορεί να κάνει να διαλυθεί και ένα μήνα!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-2-10  
    Αν κάνει ένα μήνα να λιώσει, θα ρίξεις το σιρόπι στον ένα μήνα. Εγώ το ξεκίνησα πριν 3 μέρες με βότκα όμως κι έτσι ακόμη δεν δείχνει να θέλει να λιώσει!Κόλλησε η μαστίχα στον πάτο, κι έτσι όταν κουνάω το μπουκάλι δεν ανακινούνται κι αυτές, να κάνω κάτι ή απλά να το αφήσω έτσι?
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 28-2-10  
    μην ανησυχείς που κόλλησε στον πάτο εσύ συνέχισε να το ανακινείς τακτικά και εκείνο λιώνει με τον καιρό.Εγώ το άφησα 5 μήνες και μετά το στράγγισα!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-3-10  
    Διευκρίνηση: το σιρόπι το προσθέτουμε στο λικέρ μας, όταν είναι έτοιμο και αφού το έχουμε στραγγίσει.Αν δεν λιώσουν τελείως τα δακρυάκια,σημαίνει πως το οινόπνευμα δεν είναι αρκετά δυνατό,αλλά δεν πειράζει.Το άρωμα το παίρνει έτσι κι αλλιώς.
    #
    Σχόλιο από annouk, 31-1-11  
    κεγω το εχω βαλει περιπου ενα μηνα τωρα κ περιμενω να γινει!!να ρωτησω κατι επειδη ειμαι ανυπομονο κοριτσι...εαν το εβγαζα στους 2 μηνες υπαρχει θεμα?ουτως η αλλως εχει ηδη αρχισει να μυριζει η βοτκα αποτι παρατηρω!κ κατι αλλο που σκεφτηκα.εαν γινει παραλλαγη της συνταγης,δηλ εαν τα βαλουμε ολα μαζι μαζι με το σιροπι για 2 μηνες περιπου κ τοτε το στραγγιξουμε δεν θα γινει καλο?το σκεφτηκα να το εκανα ως παραλλαγη...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 1-2-11  
    Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις.
    #
    Σχόλιο από ntaou, 2-2-11  
    εμενα παιδια γιατι μου βγηκε λευκο?εχει γινει σαν το ουζο οταν του βαζουμε νερο..εχω βαλει καθαρο οινοπνευμα 90 βαθμων και απλα προσθεσα λιγη περισσοτερη ζαχαρη γιατι μου αρεσει να ειναι λιγο πιο γλυκο.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 2-2-11  
    ntaou μηπως θα επρεπε να παρεις οινοπνευμα που θα μπορεις να το κανεις λικερ???απο φαρμακειο δηλαδη???να ειναι ποσιμο...
    #
    Σχόλιο από ntaou, 2-2-11  
    απο φαρμακειο το πηρα κ γραφει πανω οτι ειναι καθαρο οινοπνευμα 90 βαθμων
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 3-2-11  
    ntaou όσο αφορά τη θολούρα, πέρασέ το από τριπλό φίλτρο καφέ.Τώρα όσο για το λευκό χρώμα....τι να πω? Ίσως έβαλες λίγα δακρυάκια μαστίχας και γιαυτό δεν πήρε καθόλου χρώμα? πάντως αν από γεύση και άρωμα είναι καλό, δεν έχει και πολύ σημασία το χρώμα και αν για σένα έχει...ρίξε μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.Αν σου έγινε δυνατό, πρόσθεσε κι άλλο σιρόπι. Αυτά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-2-11  
    Να πω πως κανονικά, το οινόπνευμα που χρειαζόμαστε για τα ποτά, είναι οινόπνευμα ποτοποιίας και όχι του φαρμακείου. Όταν είχα φτιάξει λιμοντσέλο μου το είχαν διευκρινίσει.

    Ρωτήστε στο φαρμακείο σας για να σιγουρευτείτε!!
    #
    Σχόλιο από mama koyzina, 4-1-12  
    καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω εβαλα τα δακρυα μαστιχας με το οινοπνευμα και εχει γινη σαν καραμελα κατω στο πατο ειναι φυσιολογικο η θελει να βαλω κατι να το ανακατεψω τωρα μονο το ταρακουναω..ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από FATSA, 22-1-12  
    Κι εγώ αυτό κατάλαβα.. ότι πρέπει πρώτα να αφήσουμε να λιώσουν τα δάκρυα (Μπορεί να κάνει και μια μέρα να γίνει αυτό) και μετά να προσθέσουμε το σιρόπι.. να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα.. μπορώ να το πρoσθέσω σε σκόνη(δηλ.να διαλύσω τη μαστίχα) ή δε γίνεται; ευχαριστώ πολύ διδυμίνα μου.. :)
    #
    Σχόλιο από FATSA, 23-1-12  
    Αλήθεια.. τα λικέρ πόσους μήνες μπορούμε να τα κρατήσουμε? έχω ακούσει κάτι και για 2 χρόνια.. ισχύει κάτι τέτοιο? ευχαριστώ πολυ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της spunk
    ποτα ροφηματα
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Λικερ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της chriscat8
    liker
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της giorgos2012