ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
,greece

Τι να πω για το λικέρ μαστίχας; Είναι μοναδικό, εύγευστο, μυρωδάτο και προπαντός ελληνικό!!! Χρησιμοποιήστε το στα γλυκά σας για άρωμα αλλά και ως ποτάκι είναι θαύμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ.)
  2. 1 λίτρο οινόπνευμα
  3. 750 γρ. ζάχαρη
  4. 1 λίτρο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.

  2. 2

    Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι.

  3. 3

    Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο οινόπνευμα.

  4. 4

    Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.

  5. 5

    Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (42)

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου. Κι εγώ τρελαίνομαι για λικέρ μαστίχα! Να σε ρωτήσω όμως, που βρίσκουμε οινόπνευμα? Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο? όταν λες φίλτρα καφέ εννοείς αυτά τα χάρτινα που βάζουμε στην καφετιέρα? Σόρι για τις τόσες ερωτήσεις αλλά θέλω πολύ να φτιάξω το λικέρ και θέλω να είμαι σίγουρη!

Από

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
στις
,greece
Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.Με ξεκουράζει,μου δίνει ενέργεια,με κάνει να νιώθω χρήσιμη και δημιουργική και γενικά είναι το αποτελεσματικότερο αντικαταθληπτικό αν το αγαπάς αυτό που κάνεις.
Δες περισσότερα