Λικέρ με δυόσμο και μέντα

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
manioula, 23.05.11

Περιγραφή

Υλικά που θα δώσουν χρώμα, άρωμα και υπέροχη γεύση στα λικέρ σας. Ετοιμάστε τα και καλέστε τους φίλους σας και καλή απολαυση σε όλους σας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 ματσάκι φρέσκο μέντα
  • 1 λίτρο βότκα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν.
  2. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 ώρες. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄ λεπτά.
  3. Αφήνουμετο σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
  4. Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλμπανι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).
  5. Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 28-5-11  
    πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από manioula, 3-6-11  
    ευχαριιστώ

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 28-5-11  
    πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από manioula, 3-6-11  
    ευχαριιστώ

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    λικέρ-ροφήματα
    Ένα βιβλίο 75 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Ποτά
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    liker
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula