Λικέρ με δυόσμο και μέντα
Υλικά που θα δώσουν χρώμα, άρωμα και υπέροχη γεύση στα λικέρ σας. Ετοιμάστε τα και καλέστε τους φίλους σας και καλή απολαυση σε όλους σας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν.
-
2
Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 ώρες. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄ λεπτά.
-
3
Αφήνουμετο σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
-
4
Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλμπανι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά).
-
5
Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)