Λικέρ με φρέσκα καρύδια

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Ermioni, 20.01.09

Περιγραφή

Ένα ποτό για όχι μόνο για να το πιούμε...

Λικέρ με φρέσκα καρύδια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 20 καρύδια πράσινα(φρέσκα)
  • 2 λίτρα κονιάκ
  • 1/2 ως 1 κιλό ζάχαρη(ανάλογα πόσο γλύκο το θέλουμε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Φτιάχνει: 3 μπουκάλια 0,7 ή 4 μπουκάλια 0,5
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Παίρνουμε 20 καρύδια πράσινα, δηλαδή σχεδόν ώριμα αλλά ακόμη φρέσκα. Τα ξεφλουδίζουμε ελαφρώς, κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα βάζο, με 2 λίτρα κονιάκ. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγη κανέλα σε ξύλο.
  2. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η μισή τουλάχιστον.
  3. Αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα περίπου μέχρι να γίνει τελείως σκούρο το ποτό και εχει λιώσει ολη η ζάχαρη
  4. τελος αφαιρούμε τα καρύδια και το ξύλο κανέλας και αφού το στραγγίξουμε βάζουμε σε μπουκάλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ στα γλυκά που θέλουν κονιάκ και για αυτό το λόγο κανω μεγάλη δόση,δίνει άλλο άρωμα και γεύση στα γλυκά μου...

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 25-1-09  
    θα το κανω οποσδηποτε ερμιονη μου.επιτελους το περημενα μερες τορα
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-1-09  
    ναι ειναι πολυ καλο αξιζει να προσπαθησεις!
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 26-1-09  
    Το φτιάχνω και εγώ αυτό το ποτό, με μόνη διαφορά ότι δεν κόβω τα καρυδάκια αλλά τα βάζω ολόκληρα μέσα στο κονιάκ και καρφώνω πάνω τους μερικά γαρυφαλάκια....γίνεται τέλειο και πολύ μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, 27-1-09  
    καλημέρα,λατρεύω τα σπιτικα λικέρ, μου ακούγετε πολύ ωραίο θα το φριάξω και εγώ.πότε είναι η εποχή για να βρω φρέσκα καρυδάκια?μήπως ξέρετε πως να φτιάξουμε λικέρ πικραμύγδαλο?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-1-09  
    καλημερα φρεσκα καρυδια εχει τον αυγουστο με σεπτεμβριο
    για το πικραμυγδαλο δεν ξερω τι να σου πω, θα κοιταξω ομως να βρω κατι....
    #
    Σχόλιο από ΡΕΜΙ, 28-1-09  
    Στην Ιταλία το λένε Λοτζίνο.
    ermioni είναι πολύ καλό λικέρ μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από tonia, 25-2-09  
    AYTO TO ΛΙΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΕΙ 5 ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ, ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΕΝΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ 2 ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙΑ. ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΟ ΜΕ ΙΟΥΝΙΟ. ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-2-09  
    τονια σε ευχαριστω και για τα πιρουνακια αλλα και για την συμβουλη σου για τα φρεσκα καρυδια
    ζω πολλα χρονια στο εξωτερικο και δεν θυμομουν ακριβως ποτε μπορει να βρει κιαποιος φρεσκα καρυδια(παντως εδω αργουν να γινουν και νομιζα πως ειναι το ιδιο)
    #
    Σχόλιο από tonia, 25-2-09  
    ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΟΥ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ 100 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!! ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΚΥΡΟ!!! ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SITRONELLA ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΥΚΟΚΟ''. ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΑΜΑΡΕΤΟ.
    #
    Σχόλιο από ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, 2-8-09  
    το εφτιαξα και εχουν ξετρελαθει οσοι το εχουν δοκιμασει. ευχαριστω πολυ ερμιονι!!!!!
    #
    Σχόλιο από *Marilion*, 20-9-09  
    Το λικερ αυτο το εφτιαχνε η μαμα μου κ απο αυτη το εμαθα.Ειναι πολυ ωραιο μονο που αντι για κονιακ εβαζε ουζο κ τα καρυδακια τα εβαζε ολοκληρα και καρφωνε πανω τους δυο γαρυφαλλακια.Παντως ειναι τελειο.Δοκιμαστε το χωρις δισταγμο.
    #
    Σχόλιο από ΜάριοςΖώης, 6-6-10  
    Στο λικέρ βύσσινο θυμάμαι ότι βάζαμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και τα αρωματικά στον ήλιο για κανα δυο μήνες και μετά όταν η ζάχαρη έλιωνε και τα βύσσινα έβγαζαν το χυμό τους, τότε βάζαμε το αλκοόλ.
    Γιατί στο καρύδι δεν ισχύει το ίδιο?
    Μήπως με το αλκοόλ από την αρχή το καρύσι δεν δίνει τους χυμούς του όπως πρέπει?
    Εχω καρύδια και ετοιμάζομαι να φτιάξω λικέρ.
    Άρα σας παρακαλώ εσας τους...λικεροποιούς να με φωτήσετε σύντομα.
    Ευχαριστώ

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 25-1-09  
    θα το κανω οποσδηποτε ερμιονη μου.επιτελους το περημενα μερες τορα
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-1-09  
    ναι ειναι πολυ καλο αξιζει να προσπαθησεις!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΜΙ, 28-1-09  
    Στην Ιταλία το λένε Λοτζίνο.
    ermioni είναι πολύ καλό λικέρ μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από tonia, 25-2-09  
    ΕΡΜΙΟΝΗ ΜΟΥ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ 100 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!! ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΚΥΡΟ!!! ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΛΙΚΕΡ ΓΙΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SITRONELLA ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΛΙΚΕΡ ΒΕΡΥΚΟΚΟ''. ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΑΜΑΡΕΤΟ.
    #
    Σχόλιο από ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, 2-8-09  
    το εφτιαξα και εχουν ξετρελαθει οσοι το εχουν δοκιμασει. ευχαριστω πολυ ερμιονι!!!!!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, 27-1-09  
    καλημέρα,λατρεύω τα σπιτικα λικέρ, μου ακούγετε πολύ ωραίο θα το φριάξω και εγώ.πότε είναι η εποχή για να βρω φρέσκα καρυδάκια?μήπως ξέρετε πως να φτιάξουμε λικέρ πικραμύγδαλο?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 27-1-09  
    καλημερα φρεσκα καρυδια εχει τον αυγουστο με σεπτεμβριο
    για το πικραμυγδαλο δεν ξερω τι να σου πω, θα κοιταξω ομως να βρω κατι....
    #
    Σχόλιο από ΜάριοςΖώης, 6-6-10  
    Στο λικέρ βύσσινο θυμάμαι ότι βάζαμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και τα αρωματικά στον ήλιο για κανα δυο μήνες και μετά όταν η ζάχαρη έλιωνε και τα βύσσινα έβγαζαν το χυμό τους, τότε βάζαμε το αλκοόλ.
    Γιατί στο καρύδι δεν ισχύει το ίδιο?
    Μήπως με το αλκοόλ από την αρχή το καρύσι δεν δίνει τους χυμούς του όπως πρέπει?
    Εχω καρύδια και ετοιμάζομαι να φτιάξω λικέρ.
    Άρα σας παρακαλώ εσας τους...λικεροποιούς να με φωτήσετε σύντομα.
    Ευχαριστώ

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 26-1-09  
    Το φτιάχνω και εγώ αυτό το ποτό, με μόνη διαφορά ότι δεν κόβω τα καρυδάκια αλλά τα βάζω ολόκληρα μέσα στο κονιάκ και καρφώνω πάνω τους μερικά γαρυφαλάκια....γίνεται τέλειο και πολύ μυρωδάτο.
    #
    Σχόλιο από tonia, 25-2-09  
    AYTO TO ΛΙΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧΕΙ 5 ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ, ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΕΝΑ ΖΑΧΑΡΗ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ 2 ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙΑ. ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΟ ΜΕ ΙΟΥΝΙΟ. ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 25-2-09  
    τονια σε ευχαριστω και για τα πιρουνακια αλλα και για την συμβουλη σου για τα φρεσκα καρυδια
    ζω πολλα χρονια στο εξωτερικο και δεν θυμομουν ακριβως ποτε μπορει να βρει κιαποιος φρεσκα καρυδια(παντως εδω αργουν να γινουν και νομιζα πως ειναι το ιδιο)
    #
    Σχόλιο από *Marilion*, 20-9-09  
    Το λικερ αυτο το εφτιαχνε η μαμα μου κ απο αυτη το εμαθα.Ειναι πολυ ωραιο μονο που αντι για κονιακ εβαζε ουζο κ τα καρυδακια τα εβαζε ολοκληρα και καρφωνε πανω τους δυο γαρυφαλλακια.Παντως ειναι τελειο.Δοκιμαστε το χωρις δισταγμο.

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    λικέρ-ροφήματα
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83
    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    liker
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula