Λικέρ με Κράνα

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
18 ψήφοι
feggaraki, 19.07.10

Περιγραφή

Τα Κράνα είναι φρούτα του δάσους.Τ α βρίσκουμε κυρίως σε ορεινές περιοχές και γίνονται υπέροχο λικέρ.

Τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Από τα παλιά χρόνια τα κράνα ήταν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται ακόμη και στις ημέρες μας κατά της διάρροιας και εντερικών παθήσεων λόγω της στυπτικότητάς τους που οφείλεται στις ταννίνες. Ο φλοιός, οι βλαστοί και οι ρίζες χρησιμοποιούνταν ως αντιπυρετικά. Στις ορεινές περιοχές της χώρας μας τα κράνα χρησιμοποιούνται κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλιόπονου, κατά πόνων περιόδου, στομαχικές και εντερικές διαταραχές, ως χωνευτικό και ως τονωτικό κατά τη διάρκεια εργασίας.

To ξύλο της κρανιάς είναι σκληρότατο και αντοχής σε θραύση. Ανθίζει το χειμώνα ενώ οι καρποί ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και παίρνουν έντονα κόκκινο, γυαλιστερό χρώμα.

Η συνταγή είναι για την Αναστασία που τη ζήτησε :)

Λικέρ με Κράνα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά κράνα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 999 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μια γυάλα τα κράνα με τη ζάχαρη εναλλάξ. Το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 2 μήνες περίπου, ώσπου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη. Ενδιάμεσα κουνάμε τη γυάλα κατά διαστήματα.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε άλλες 15-20 μέρες στον ήλιο.
  4. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας ζάχαρη ή κονιάκ.
  5. Φιλτράρουμε και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα κράνα που έχετε δεν είναι αρκετά ώριμα ,θα πρέπει να περιμένετε να ωριμάσουν.

Η μητέρα μου που το φτιάχνει χρόνια πια αυτό το λικέr, τα βάζει όλα μαζί απο την αρχή και τα αφήνει στον ήλιο. Αλλά και πάλι τα αφήνει 2-3 μήνες στον ήλιο.

31 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από giotak1, 19-7-10  
Ειναι απο τα αγαπημενα μου λικερ,το θυμαμαι αυτο το λικερ απο μικρη.
Αυτη η μυρωδια του αλλο πραγμα!!!!
Το συνιστω ανεπιφυλαχτα,μπραβο feggaraki!!!!!
#
Σχόλιο από ansou, 3-9-10  
Πεντε πηρουνακια γι αυτο το υπεροχο και σουπερ αρωματικο λικερ!!!Περιμενω να μου τα φερει η πεθερα μου απ το χωριο της για να το βαλω εγκαιρα στον ηλιο.Το εχω δοκιμασει πολλες φορες αλλα ποτέ δεν το εχω φτιαξει η ιδια.Τωρα θα το επιχειρησω!!Κωνσταντινα μου, σ ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!
#
Σχόλιο από feggaraki, 16-9-10  
Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Καλή επιτυχία Ανααστασία με το λικέρ :)Θα περιμένω φωτογραφία!!
#
Σχόλιο από kessy, 16-9-10  
έχω ήδη ενα βάζο στον ήλιο και λέω να το αφήσω αρκετά ακόμη πριν βάλω το κονιάκ.Τα κρύα βράδια του χειμώνα πίνουμε από κανένα ποτηράκι,δίπλα στο τζάκι όλοι μαζί.Τελεια γεύση!
#
Σχόλιο από maria27, 20-9-10  
Το αγαπημένο μου ποτό!Αυτό το λικέρ πραγματικά δεν υπάρχει!!Το κάνει χρόνια η γιαγιά μου!Μέχρι να μου δώσει το νέο κρατάω έστω και λίγο από το περσινό για να έχω να πίνω!Απλά επειδή έχει διδοθεί πολύ αυτό ποτό αρχίζουν τα κράνα στα βουνα της Κοζάνης να εξαφανίζονται με το που κοκκινίσουν!Στην Αθήνα έχετε υπ'όψιν σας που μπορεί να βρει κανείς κράνα?Ευχαριστώ πολύ!
#
Σχόλιο από feggaraki, 20-9-10  
Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.Είναι όντως ένα πολύ ωραίο λικέρ.Τώρα για το που θα βρεις κράνα στην Αθήνα ,δεν ξέρω γιατί και εμείς απο το χωριό μου τα φέρνουμε.Ρώτησε καλύτερα μες στο φόρουμ μήπως ξέρει κάποια άλλη κοπέλα.
#
Σχόλιο από kostasx46, 23-9-10  
Εχω μιά εύλογη απορία. Προς τι τόσος πολύς χρόνος στο μπουκάλι?
Μέσα σε 4 μέρες έχει πάρει το αλκοόλ το χρώμα του και το άρωμα του κράνου και έχω την αίσθηση ότι μπορεί να προστεθεί και το σιρόπι και να τελειώνει ή ιστορία. Γιατί πρέπει να περιμένω 2-3 ή και 4 μήνες για να το πιω ?
#
Σχόλιο από maximos, 1-10-10  
εχω μια απορια.Οταν το αφηνουμε στον ηλιο για 2η φορα διατηρουμε μεσα τα κρανα ως εχουν με το αλκοολ?Στραγγιζουμε μετα απο 20 ημερες κ τα κρανα που ειναι ηδη μεσα τα περναμε απο τουλπανι 'η οχι??Ας μου λυσει καποιος την απορια σας παρακαλω,γιατι σε 15 ημερες θα τα βγαλω.Τι να κανω?
#
Σχόλιο από feggaraki, 1-10-10  
ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
kostasx46 έτσι την έχω πάρει τη συνταγή από τη μητέρα μου ,έτσι την κάνουμε τόσα χρόνια ,οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι διαφορά θα έχει στις 4 μέρες.Δοκίμασε το και πες μου τα αποτελέσματα.Σίροπι δεν βάζω εκτός αν εννούσες το κονιάκ.
maximos ναι την 2η φορά που θα ξαναμπεί στον ήλιο αφήνεις μέσα τα κράνα.Όταν θα το βάλεις στα μπουκάλια ,τα κράνα δε θα τα βάλεις μέσα..εμείς τα πετάμε πάντως.
#
Σχόλιο από κυκλαμινο, 1-10-10  
Έχω και εγώ παιδιά μια απορία!!!!
Γιατί βαθμολογούμε μια συνταγή όταν δεν την έχουμε φτιάξει????
Ειδικά δε, όταν δεν είναι φτιαγμένη όπως μας την δίνει ο/η φίλη μας,αλλά την έχουμε φτιάξει η δοκιμάσει με άλλου συνταγή????
Νομίζω, ότι από τον κανονισμό του σαιτ δεν επιτρέπεται!!
Αν κάνω λάθος , ας με διορθώσει κάποιος διαχειριστής!
#
Σχόλιο από aretiagelos, 2-12-10  
εκανα λικερ.. νομιζω μου βγηκε λιγο ελαφρυ.το εχω ηδη στην καραφα,μπορω να προσθεσω και αλλο κονιακ????η δεν παει??
#
Σχόλιο από Jordan, 1-1-11  
Γνωρισα την παρασκευη του και την γευση του απο τα χερια της μανας μου.Τα χρονια περασαν, για μεγαλο διαστημα μου ελειψε η γευση του, ωσπου παντρευτηκα και σε καποιο ντουλαπι της πεθερας μου βρηκα αρκετα ξεχασμενα μπουκαλια ετοιμο λικερ.Στην ερωτηση "Ποτε τα εκανες ?", δεν θυμωταν να μου πει. Ηταν τουλαχιστον πανω απο 15 χρονια.
Το δοκιμασα και τρελαθηκα.Καμια σχεση με το φρεσκο οπως λεμε.Παχυρευστο με υπεροχο αρωμα. Φαρμακο σκετο.Τα χρονια το εκαναν ακομη καλυτερο. Δεν περασαν αρκετοι μηνες και δεν εμεινε σταγονα. Νεκταρ των Θεων !
Την επομενη χρονια, εκανα 5 κιλα, με μια γρηγορη διαδικασια, χαμηλο βρασμο με κονιακ, λιωσιμο και φιλτραρισμα, πετυχε μεν, αλλα αυτο που ειχα γευθει δεν το εφτασε ουτε στο 5%.
Οσο περισσοτερη υπομονη εχει κανεις, τοσο οι ουσιες μενουν και χαριζουν αυτο το υπεροχο αρωμα, χρωμα και γευση.
Μενω σε περιοχη της Δυτ.Μακεδονιας 15 λεπτα απο περιοχες που εχει κρανιες.Πουλανε και κρανια ετοιμα σε σακουλακια του κιλου στην πλατεια, αλλα μια βολτα στο βουνο αξιζει.
Υπαρχει λικερ κρανια ετοιμο σε μπουκαλακια, αλλα δεν το βρισκεις σε πολλα μαγαζια.
Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα ηταν να μην μου το θυμησετε.
#
Σχόλιο από feggaraki, 15-1-11  
Δεν μας κούρασες καθόλου.Ναι είναι ένα υπέροχο λικέρ.Και εμείς έχουμε στο ντουλάπι κάποια μπουκαλάκια εδώ και χρόνια και ομολογώ ότι είναι υπέροχο και πολύ αρωματικό.Είσαι τυχερός που μένεις σε περιοχή που έχει πολλές κρανιές ,θα έχεις την ευκαιρεία να φτιάχνεις συχνά.Τώρα λοιπόν που δοκίμασες την γρήγορη διαδικασία και είδες ότι δεν φτάνει ούτε το 5% της γεύσης του ,την επόμενη φορά δοκίμασε την κανονική!! Όπως λένε "το καλό πράγμα αργεί να γίνει".Χαίρομαι που στο θύμησα:)
#
Σχόλιο από kotoula, 20-6-11  
Το κανει η γιαγια μου κ ειναι τελειο! Αλλα ρε παιδια τι γυαλα να χρησιμοποιησω που να χωρεσει μεσα 2 κιλα κρανα,μισο κιλο ζαχαρη και 1 κιλο κονιακ μετα; (ενα κιλο κονιακ ειναι 1000ml ή λιγοτερο γιατι εχει μεγαλυτερη πυκνοτητα απο το νερο; )
#
Σχόλιο από dcroula, 4-12-11  
Πολύ ωραίο λικεράκι.
Το χρώμα το ενίσχυσα με λίγη γρεναδίνη.
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-12-11  
Αγαπημενο λικερ ετσι το φτιαχνει και η μαμα μου
#
Σχόλιο από maria27, 5-12-11  
Όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!Το καλύτερο λικέρ που υπάρχει.........καλές γιορτές σε όλους!!!!
#
Σχόλιο από feggaraki, 5-12-11  
Χαίρομαι που σας άρεσε :)
#
Σχόλιο από dthemora, 6-12-11  
Μακράν το ωραιότερο λικέρ! Δυστυχώς δε μπορώ να το φτιάξω γιατί δε βρίσκω κράνα αλλά είναι πραγματικά υπέροχο.
#
Σχόλιο από γλυκαντζου, 6-12-11  
καλημερα σε ολους πριν μια εβδομαδα το τελειωσα, το ειχα 2 μηνες με ολα τα υλικα (κρανα, ασπρο κονιακ, ζαχαρη, κανελακαι γαρυφαλο ) στο βαζο, τα περασα απο τουλπανι και τους εδωσα μια βραση. απλα τελειο ευχαριστω. το εμεθα στην Εδεσσα και εδω και 20 χρονια εχει γινει το αγαπημενο μου
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

27 Σχόλια

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από giotak1, 19-7-10  
Ειναι απο τα αγαπημενα μου λικερ,το θυμαμαι αυτο το λικερ απο μικρη.
Αυτη η μυρωδια του αλλο πραγμα!!!!
Το συνιστω ανεπιφυλαχτα,μπραβο feggaraki!!!!!
#
Σχόλιο από ansou, 3-9-10  
Πεντε πηρουνακια γι αυτο το υπεροχο και σουπερ αρωματικο λικερ!!!Περιμενω να μου τα φερει η πεθερα μου απ το χωριο της για να το βαλω εγκαιρα στον ηλιο.Το εχω δοκιμασει πολλες φορες αλλα ποτέ δεν το εχω φτιαξει η ιδια.Τωρα θα το επιχειρησω!!Κωνσταντινα μου, σ ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!
#
Σχόλιο από feggaraki, 16-9-10  
Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Καλή επιτυχία Ανααστασία με το λικέρ :)Θα περιμένω φωτογραφία!!
#
Σχόλιο από kessy, 16-9-10  
έχω ήδη ενα βάζο στον ήλιο και λέω να το αφήσω αρκετά ακόμη πριν βάλω το κονιάκ.Τα κρύα βράδια του χειμώνα πίνουμε από κανένα ποτηράκι,δίπλα στο τζάκι όλοι μαζί.Τελεια γεύση!
#
Σχόλιο από maria27, 20-9-10  
Το αγαπημένο μου ποτό!Αυτό το λικέρ πραγματικά δεν υπάρχει!!Το κάνει χρόνια η γιαγιά μου!Μέχρι να μου δώσει το νέο κρατάω έστω και λίγο από το περσινό για να έχω να πίνω!Απλά επειδή έχει διδοθεί πολύ αυτό ποτό αρχίζουν τα κράνα στα βουνα της Κοζάνης να εξαφανίζονται με το που κοκκινίσουν!Στην Αθήνα έχετε υπ'όψιν σας που μπορεί να βρει κανείς κράνα?Ευχαριστώ πολύ!
#
Σχόλιο από feggaraki, 20-9-10  
Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια.Είναι όντως ένα πολύ ωραίο λικέρ.Τώρα για το που θα βρεις κράνα στην Αθήνα ,δεν ξέρω γιατί και εμείς απο το χωριό μου τα φέρνουμε.Ρώτησε καλύτερα μες στο φόρουμ μήπως ξέρει κάποια άλλη κοπέλα.
#
Σχόλιο από feggaraki, 1-10-10  
ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
kostasx46 έτσι την έχω πάρει τη συνταγή από τη μητέρα μου ,έτσι την κάνουμε τόσα χρόνια ,οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι διαφορά θα έχει στις 4 μέρες.Δοκίμασε το και πες μου τα αποτελέσματα.Σίροπι δεν βάζω εκτός αν εννούσες το κονιάκ.
maximos ναι την 2η φορά που θα ξαναμπεί στον ήλιο αφήνεις μέσα τα κράνα.Όταν θα το βάλεις στα μπουκάλια ,τα κράνα δε θα τα βάλεις μέσα..εμείς τα πετάμε πάντως.
#
Σχόλιο από κυκλαμινο, 1-10-10  
Έχω και εγώ παιδιά μια απορία!!!!
Γιατί βαθμολογούμε μια συνταγή όταν δεν την έχουμε φτιάξει????
Ειδικά δε, όταν δεν είναι φτιαγμένη όπως μας την δίνει ο/η φίλη μας,αλλά την έχουμε φτιάξει η δοκιμάσει με άλλου συνταγή????
Νομίζω, ότι από τον κανονισμό του σαιτ δεν επιτρέπεται!!
Αν κάνω λάθος , ας με διορθώσει κάποιος διαχειριστής!
#
Σχόλιο από aretiagelos, 2-12-10  
εκανα λικερ.. νομιζω μου βγηκε λιγο ελαφρυ.το εχω ηδη στην καραφα,μπορω να προσθεσω και αλλο κονιακ????η δεν παει??
#
Σχόλιο από Jordan, 1-1-11  
Γνωρισα την παρασκευη του και την γευση του απο τα χερια της μανας μου.Τα χρονια περασαν, για μεγαλο διαστημα μου ελειψε η γευση του, ωσπου παντρευτηκα και σε καποιο ντουλαπι της πεθερας μου βρηκα αρκετα ξεχασμενα μπουκαλια ετοιμο λικερ.Στην ερωτηση "Ποτε τα εκανες ?", δεν θυμωταν να μου πει. Ηταν τουλαχιστον πανω απο 15 χρονια.
Το δοκιμασα και τρελαθηκα.Καμια σχεση με το φρεσκο οπως λεμε.Παχυρευστο με υπεροχο αρωμα. Φαρμακο σκετο.Τα χρονια το εκαναν ακομη καλυτερο. Δεν περασαν αρκετοι μηνες και δεν εμεινε σταγονα. Νεκταρ των Θεων !
Την επομενη χρονια, εκανα 5 κιλα, με μια γρηγορη διαδικασια, χαμηλο βρασμο με κονιακ, λιωσιμο και φιλτραρισμα, πετυχε μεν, αλλα αυτο που ειχα γευθει δεν το εφτασε ουτε στο 5%.
Οσο περισσοτερη υπομονη εχει κανεις, τοσο οι ουσιες μενουν και χαριζουν αυτο το υπεροχο αρωμα, χρωμα και γευση.
Μενω σε περιοχη της Δυτ.Μακεδονιας 15 λεπτα απο περιοχες που εχει κρανιες.Πουλανε και κρανια ετοιμα σε σακουλακια του κιλου στην πλατεια, αλλα μια βολτα στο βουνο αξιζει.
Υπαρχει λικερ κρανια ετοιμο σε μπουκαλακια, αλλα δεν το βρισκεις σε πολλα μαγαζια.
Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα ηταν να μην μου το θυμησετε.
#
Σχόλιο από feggaraki, 15-1-11  
Δεν μας κούρασες καθόλου.Ναι είναι ένα υπέροχο λικέρ.Και εμείς έχουμε στο ντουλάπι κάποια μπουκαλάκια εδώ και χρόνια και ομολογώ ότι είναι υπέροχο και πολύ αρωματικό.Είσαι τυχερός που μένεις σε περιοχή που έχει πολλές κρανιές ,θα έχεις την ευκαιρεία να φτιάχνεις συχνά.Τώρα λοιπόν που δοκίμασες την γρήγορη διαδικασία και είδες ότι δεν φτάνει ούτε το 5% της γεύσης του ,την επόμενη φορά δοκίμασε την κανονική!! Όπως λένε "το καλό πράγμα αργεί να γίνει".Χαίρομαι που στο θύμησα:)
#
Σχόλιο από kotoula, 20-6-11  
Το κανει η γιαγια μου κ ειναι τελειο! Αλλα ρε παιδια τι γυαλα να χρησιμοποιησω που να χωρεσει μεσα 2 κιλα κρανα,μισο κιλο ζαχαρη και 1 κιλο κονιακ μετα; (ενα κιλο κονιακ ειναι 1000ml ή λιγοτερο γιατι εχει μεγαλυτερη πυκνοτητα απο το νερο; )
#
Σχόλιο από dcroula, 4-12-11  
Πολύ ωραίο λικεράκι.
Το χρώμα το ενίσχυσα με λίγη γρεναδίνη.
#
Σχόλιο από Σουλτάνα, 4-12-11  
Αγαπημενο λικερ ετσι το φτιαχνει και η μαμα μου
#
Σχόλιο από maria27, 5-12-11  
Όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!Το καλύτερο λικέρ που υπάρχει.........καλές γιορτές σε όλους!!!!
#
Σχόλιο από feggaraki, 5-12-11  
Χαίρομαι που σας άρεσε :)
#
Σχόλιο από dthemora, 6-12-11  
Μακράν το ωραιότερο λικέρ! Δυστυχώς δε μπορώ να το φτιάξω γιατί δε βρίσκω κράνα αλλά είναι πραγματικά υπέροχο.
#
Σχόλιο από γλυκαντζου, 6-12-11  
καλημερα σε ολους πριν μια εβδομαδα το τελειωσα, το ειχα 2 μηνες με ολα τα υλικα (κρανα, ασπρο κονιακ, ζαχαρη, κανελακαι γαρυφαλο ) στο βαζο, τα περασα απο τουλπανι και τους εδωσα μια βραση. απλα τελειο ευχαριστω. το εμεθα στην Εδεσσα και εδω και 20 χρονια εχει γινει το αγαπημενο μου
#
Σχόλιο από christina83, 8-9-12  
Είναι το καλύτερο λικέρ με διαφορά, εμείς το ζητάμε για δώρο απο γνωστούς και συγγενείς και το εξαφανίζουμε σε χρόνο ρεκόρ.
Όσον αφορά την ερώτηση που έγινε πιο πάνω για το χρόνο που τ αφήνουμε, θέλει μία εβδομάδα για να "κλέψουμε" το χρώμα και το άρωμα αλλά το λικέρ θα είναι εντελώς άγευστο. Ο λόγος που τ αφήνουμε τόοοσο καιρό είναι για να μαλακώσουν τα κράνα και να βγάλουν τη γεύση τους.
Έτσι, όπως και τα νεογέννητα πρέπει κι αυτό να "σαραντήσει"!
#
Σχόλιο από Wendy, 28-9-12  
Χρόνια επιθυμούσα να φτιάξω αυτό το λικέρ και να που φέτος μου μάζεψε ο άντρας μου κράνα απ'τα βουνά της Ευρυτανίας και το έφτιαξα. Θα σας πω τις εντυπώσεις μου σε μερικούς μήνες.
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

4 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από kostasx46, 23-9-10  
Εχω μιά εύλογη απορία. Προς τι τόσος πολύς χρόνος στο μπουκάλι?
Μέσα σε 4 μέρες έχει πάρει το αλκοόλ το χρώμα του και το άρωμα του κράνου και έχω την αίσθηση ότι μπορεί να προστεθεί και το σιρόπι και να τελειώνει ή ιστορία. Γιατί πρέπει να περιμένω 2-3 ή και 4 μήνες για να το πιω ?
#
Σχόλιο από maximos, 1-10-10  
εχω μια απορια.Οταν το αφηνουμε στον ηλιο για 2η φορα διατηρουμε μεσα τα κρανα ως εχουν με το αλκοολ?Στραγγιζουμε μετα απο 20 ημερες κ τα κρανα που ειναι ηδη μεσα τα περναμε απο τουλπανι 'η οχι??Ας μου λυσει καποιος την απορια σας παρακαλω,γιατι σε 15 ημερες θα τα βγαλω.Τι να κανω?
#
Σχόλιο από magiko_tzini, 12-3-12  
ΑΧΧΧ ΤΙ ΤΕΛΕΙΟ ΛΙΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ :
ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΚΡΑΝΑ Ή ΟΧΙ???
#
Σχόλιο από Olia87, 31-8-13  
θα ηθελα παρακαλω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος να μου πει την διαφορα μεταξυ κρανα και cranberries? μενω Αθηνα και στα μαγαζια με μπαχαρικα-βοτανα εχουν cranberries και ολοι λενε οτι ειναι ιδια στην γευση ισχυει? θα ηθελα να φτιαξω αυτο το υπεροχο λικερ αλλα δεν θελω να απογοητευτω αν πραγματικα αυτα τα δυο δεν εχουν ιδια γευση...

0 Παραλλαγές

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Νηστείες
Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

Τη συνταγή προτείνουν:

Λικερ-άκια και ποτά
Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
Λικέρ-Ποτά
Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της vaso03
liker
Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula