feggaraki
feggaraki @feggaraki
Αθήνα,

Τα Κράνα είναι φρούτα του δάσους.Τ α βρίσκουμε κυρίως σε ορεινές περιοχές και γίνονται υπέροχο λικέρ.Τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Από τα παλιά χρόνια τα κράνα ήταν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται ακόμη και στις ημέρες μας κατά της διάρροιας και εντερικών παθήσεων λόγω της στυπτικότητάς τους που οφείλεται στις ταννίνες. Ο φλοιός, οι βλαστοί και οι ρίζες χρησιμοποιούνταν ως αντιπυρετικά. Στις ορεινές περιοχές της χώρας μας τα κράνα χρησιμοποιούνται κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλιόπονου, κατά πόνων περιόδου, στομαχικές και εντερικές διαταραχές, ως χωνευτικό και ως τονωτικό κατά τη διάρκεια εργασίας.To ξύλο της κρανιάς είναι σκληρότατο και αντοχής σε θραύση. Ανθίζει το χειμώνα ενώ οι καρποί ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και παίρνουν έντονα κόκκινο, γυαλιστερό χρώμα.Η συνταγή είναι για την Αναστασία που τη ζήτησε)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα κράνα που έχετε δεν είναι αρκετά ώριμα ,θα πρέπει να περιμένετε να ωριμάσουν.Η μητέρα μου που το φτιάχνει χρόνια πια αυτό το λικέρ, τα βάζει όλα μαζί απο την αρχή και τα αφήνει στον ήλιο. Αλλά και πάλι τα αφήνει 2-3 μήνες στον ήλιο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά κράνα
  2. 1/2 κιλό ζάχαρη
  3. 1 λίτρο κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια γυάλα τα κράνα με τη ζάχαρη εναλλάξ. Το τελευταίο στρώμα να είναι ζάχαρη.

  2. 2

    Αφήνουμε τη γυάλα στον ήλιο για 2 μήνες περίπου, ώσπου να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη. Ενδιάμεσα κουνάμε τη γυάλα κατά διαστήματα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε άλλες 15-20 μέρες στον ήλιο.

  4. 4

    Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γούστα μας ζάχαρη ή κονιάκ.

  5. 5

    Φιλτράρουμε και βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (37)

giotak1
giotak1 @cook_8462254
Ειναι απο τα αγαπημενα μου λικερ,το θυμαμαι αυτο το λικερ απο μικρη.\r\nΑυτη η μυρωδια του αλλο πραγμα!!!!\r\nΤο συνιστω ανεπιφυλαχτα,μπραβο feggaraki!!!!!

Από

feggaraki
feggaraki @feggaraki
στις
Αθήνα,