Λικέρ μέντας

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
Phoebe, 25.10.09

Περιγραφή

Για όσους λατρεύουν το άρωμα της μέντας.

Λικέρ μέντας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
  • 700 ml. βότκα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 230 ml. νερό
  • 8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μέντας με κρύο νερό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια.
  2. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος ανακινώντας το δοχείο κατά διαστήματα.
  3. Στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και φιλτράρουμε πολύ καλά.
  4. Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο φιλτραρισμένο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξανακλείνουμε το βάζο μας.
  5. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Βαζω 5 πηρουνακια!!!Το τελειωσα σημερα φτιαχνοντας κ το σιροπι και το δοκιμασα πριν το βαλω...για υπνο στο ντουλαπι!!Ξεπερασε τις προσδοκιες τις δικες μου, αλλα και οσων το δοκιμασαν, το αποτελεσμα.Μονο που δεν εβαλα και ουτε θα βαλω χρωμα.Θελω να το αποφυγω κι ας μην εχει την τελειοτερη αποχρωση αυτην τη στιγμη.Πιστευω οτι σε 3 μηνες-οπως αναγραφεται στη συνταγη θα ειναι ωριμοτερο κι ακομη καλυτερο!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-11-09  
    Ansou σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια. Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 14-11-09  
    Απο αυτο που εφτιαξα ,πηγα ενα μπουκαλακι δωρο και ενθουσιαστηκαν!
    Εχθες βρηκα στο μπαρακι μου ενα μπουκαλι με κυπριακη ,και μαλιστα Κυκκώτικη- ζιβανία, απο τη Μονη Κύκκου, και θα ξαναβαλω να ξαναφτιαξω!!Η γλαστρα μου ειχε μπολικα κλωναρια ,την κλαδεψα λιγακι κι εδω ειμαστε!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-11-09  
    Ansou μου, παρ΄ όλο που είμαι Κύπρια και ξέρω τι είναι η ζιβανία, δεν έχω πιεί ποτέ. Κατά συνέπεια δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα δώσει αν την χρησιμοποιήσεις. Αν είναι άγευστη και άοσμη τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 14-11-09  
    Απ οσο ξερω ειναι το αντιστοιχο ελληνικο τσιπουρο.Χωρις γλυκανισο.Και καπου εδω μεσα εχω διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που,νομιζω η Τραγα μας το ειχε αναφερει,οι λικερ με βαση τη ζιβανια γινονται μια χαρα.Δε μενει να περιμενω κι εγω και να δω τι θα γινει.Παντως δεν ανησυχω!!!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 21-11-09  
    επιτέλους!!! τρελαίνομαι για λικέρ μέντας αλλά δεν έβρισκα πουθενά συνταγή. δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά βάζω τα πιρουνάκια γιατί είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο! μήπως υπάρχει κάποια συνταγή και για σιρόπι μέντας? σαν αυτό που μπαίνει σε ρόφημα σοκολάτας?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-11-09  
    Tsipouraki σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Όσον αφορά το σιρόπι μέντας, θα βάλω σύντομα συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 9-12-09  
    Σημερα κερασα φιλες μου με τον απογευματινο καφε.Το λικερ μεντας αυτο εχει τα συγχαρητηρια τους!Ενθουσιαστηκαν και ζητησαν τη συνταγη!!
    Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 9-12-09  
    Ansou μου, με έκανες να χαρώ πολύ! (αν μπορούσες να με δεις, θα γελούσες γιατί μόλις διάβασα τι έγραψες, χοροπηδούσα από χαρά!!!)
    #
    Σχόλιο από Australiana, 8-7-10  
    Ξετρελαθηκα με αυτό το λικερ! Η μέντα είναι από τα αγαμημε΄να μου βότανα και επιτέλους έχω αυτό το ΄ποτό εύκαιρο!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-7-10  
    Australiana, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από tjo, 27-6-12  
    Ενδιαφέρον!! Αν αντί για βότκα χρησιμοποιήσω τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο θα γίνει καλό;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-6-12  
    tjo δεν το έχω δοκιμάσει με τσίπουρο αλλά ξέρω ότι γίνεται :)
    #
    Σχόλιο από tjo, 30-7-12  
    Θα το μάθουμε λοιπόν σε 3ς μήνες..
    #
    Σχόλιο από ives, 17-4-13  
    Γεια σου Φοίβη. Αυτή θα είναι η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω λικέρ αλλά πρώτα έχω μία απορία. Δεν θα ήθελα το λικέρ να έχει έντονη την γεύση της βότκας- περισσότερο κάτι πιο ελαφρύ σε αλκοόλ, γλυκό και γευστικό. Δεν ξέρω το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής οπότε σκέφτομαι ...θα μπορούσα να μειώσω τη βότκα στα 500 ml διατηρώντας τα υπόλοιπα της συνταγής ίδια ή θα "χαλούσε" αυτό για κάποιο λόγο το τελικό αποτέλεσμα? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 17-4-13  
    Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι όπως λες αλλά πιστεύω ότι για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία υλικών.
    #
    Σχόλιο από ives, 28-2-14  
    Το έφτιαξα το λικεράκι και πολύ το χάρηκα. Τέλειο άρωμα και γεύση. Ήδη το μπουκάλι βρίσκεται στην μέση. Το απολαύσαμε. Τελικά πράγματι έβαλα λιγότερη βότκα και αυτό ευτυχώς δεν φαίνεται να επηρέασε την γεύση αρνητικά. Ευχαριστούμε Φοίβη.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-3-14  
    Και εγώ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 29-9-14  
    Τα χρώματα γιατί τα προσθέτουμε; λέω να το φιάξω αλλά αυτό με προβληματίζει, μπορείς να μου πείς Φοίβη μου; φυσικά εννοείται οτι μπορεί κανείς να μη τα βάλει αλλά εσύ κάτι θα ξέρεις...κάποιο λόγο θα έχεις..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-14  
    Τα χρώματα τα προσθέτουμε για να έχει όμορφο χρώμα το λικέρ, για κανέναν άλλο λόγο. Μπορείς κάλλιστα να τα παραλείψεις :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ansou, 1-11-09  
    Βαζω 5 πηρουνακια!!!Το τελειωσα σημερα φτιαχνοντας κ το σιροπι και το δοκιμασα πριν το βαλω...για υπνο στο ντουλαπι!!Ξεπερασε τις προσδοκιες τις δικες μου, αλλα και οσων το δοκιμασαν, το αποτελεσμα.Μονο που δεν εβαλα και ουτε θα βαλω χρωμα.Θελω να το αποφυγω κι ας μην εχει την τελειοτερη αποχρωση αυτην τη στιγμη.Πιστευω οτι σε 3 μηνες-οπως αναγραφεται στη συνταγη θα ειναι ωριμοτερο κι ακομη καλυτερο!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-11-09  
    Ansou σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια. Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 14-11-09  
    Απο αυτο που εφτιαξα ,πηγα ενα μπουκαλακι δωρο και ενθουσιαστηκαν!
    Εχθες βρηκα στο μπαρακι μου ενα μπουκαλι με κυπριακη ,και μαλιστα Κυκκώτικη- ζιβανία, απο τη Μονη Κύκκου, και θα ξαναβαλω να ξαναφτιαξω!!Η γλαστρα μου ειχε μπολικα κλωναρια ,την κλαδεψα λιγακι κι εδω ειμαστε!!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-11-09  
    Ansou μου, παρ΄ όλο που είμαι Κύπρια και ξέρω τι είναι η ζιβανία, δεν έχω πιεί ποτέ. Κατά συνέπεια δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα δώσει αν την χρησιμοποιήσεις. Αν είναι άγευστη και άοσμη τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 14-11-09  
    Απ οσο ξερω ειναι το αντιστοιχο ελληνικο τσιπουρο.Χωρις γλυκανισο.Και καπου εδω μεσα εχω διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που,νομιζω η Τραγα μας το ειχε αναφερει,οι λικερ με βαση τη ζιβανια γινονται μια χαρα.Δε μενει να περιμενω κι εγω και να δω τι θα γινει.Παντως δεν ανησυχω!!!
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 21-11-09  
    επιτέλους!!! τρελαίνομαι για λικέρ μέντας αλλά δεν έβρισκα πουθενά συνταγή. δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά βάζω τα πιρουνάκια γιατί είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο! μήπως υπάρχει κάποια συνταγή και για σιρόπι μέντας? σαν αυτό που μπαίνει σε ρόφημα σοκολάτας?
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 21-11-09  
    Tsipouraki σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια. Όσον αφορά το σιρόπι μέντας, θα βάλω σύντομα συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ansou, 9-12-09  
    Σημερα κερασα φιλες μου με τον απογευματινο καφε.Το λικερ μεντας αυτο εχει τα συγχαρητηρια τους!Ενθουσιαστηκαν και ζητησαν τη συνταγη!!
    Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 9-12-09  
    Ansou μου, με έκανες να χαρώ πολύ! (αν μπορούσες να με δεις, θα γελούσες γιατί μόλις διάβασα τι έγραψες, χοροπηδούσα από χαρά!!!)
    #
    Σχόλιο από Australiana, 8-7-10  
    Ξετρελαθηκα με αυτό το λικερ! Η μέντα είναι από τα αγαμημε΄να μου βότανα και επιτέλους έχω αυτό το ΄ποτό εύκαιρο!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 8-7-10  
    Australiana, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από tjo, 27-6-12  
    Ενδιαφέρον!! Αν αντί για βότκα χρησιμοποιήσω τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο θα γίνει καλό;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-6-12  
    tjo δεν το έχω δοκιμάσει με τσίπουρο αλλά ξέρω ότι γίνεται :)
    #
    Σχόλιο από tjo, 30-7-12  
    Θα το μάθουμε λοιπόν σε 3ς μήνες..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 17-4-13  
    Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι όπως λες αλλά πιστεύω ότι για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία υλικών.
    #
    Σχόλιο από ives, 28-2-14  
    Το έφτιαξα το λικεράκι και πολύ το χάρηκα. Τέλειο άρωμα και γεύση. Ήδη το μπουκάλι βρίσκεται στην μέση. Το απολαύσαμε. Τελικά πράγματι έβαλα λιγότερη βότκα και αυτό ευτυχώς δεν φαίνεται να επηρέασε την γεύση αρνητικά. Ευχαριστούμε Φοίβη.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-3-14  
    Και εγώ ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 29-9-14  
    Τα χρώματα γιατί τα προσθέτουμε; λέω να το φιάξω αλλά αυτό με προβληματίζει, μπορείς να μου πείς Φοίβη μου; φυσικά εννοείται οτι μπορεί κανείς να μη τα βάλει αλλά εσύ κάτι θα ξέρεις...κάποιο λόγο θα έχεις..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 29-9-14  
    Τα χρώματα τα προσθέτουμε για να έχει όμορφο χρώμα το λικέρ, για κανέναν άλλο λόγο. Μπορείς κάλλιστα να τα παραλείψεις :)
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 29-9-14  
    Ωραία το ξεκίνησα σήμερα, είχα φρέσκια μέντα στη γλάστρα μου το ετοίμασα και τώρα αναμονή! Θα επανέλθω για πιρουνάκια, σ'ευχαριστώ για την απάντηση

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ives, 17-4-13  
    Γεια σου Φοίβη. Αυτή θα είναι η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω λικέρ αλλά πρώτα έχω μία απορία. Δεν θα ήθελα το λικέρ να έχει έντονη την γεύση της βότκας- περισσότερο κάτι πιο ελαφρύ σε αλκοόλ, γλυκό και γευστικό. Δεν ξέρω το τελικό αποτέλεσμα της συνταγής οπότε σκέφτομαι ...θα μπορούσα να μειώσω τη βότκα στα 500 ml διατηρώντας τα υπόλοιπα της συνταγής ίδια ή θα "χαλούσε" αυτό για κάποιο λόγο το τελικό αποτέλεσμα? Ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Λικέρ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της m54
    liker
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της giorgos2012
    Λικέρ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2