Λικέρ μπανάνα

Bαθμολογία: 3.75
       
 
4 ψήφοι
κικκη, 14.02.11

Περιγραφή

Ένα λικεράκι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην ζαχαροπλαστική και όχι μόνο..
Λικέρ μπανάνα
photo: zafirenia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μπανάνες
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Μπανάνες , Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα βάζο στρώσεις μπανάνας με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το τσίπουρο και το αφήνουμε ένα μήνα κλειστό.
  2. Πρώτα αφήνουμε δεκαπέντε μέρες στον ήλιο και μετά τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη. Καλή επιτυχία!!

21 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από zafirenia, 19-5-11  
Τώρα μόλις το ετοίμασα σε ένα μήνα θα πω τις εντυπώσεις μου μαζί με τον βαθμό.
#
Σχόλιο από glikoula, 1-6-11  
θα ήθελα να ρωτήσω,που θα το αποθηκεύσω.Σε σκοτεινώ μερος ή στον ήλιο?
#
Σχόλιο από κικκη, 2-6-11  
Πρώτα το αφήνουμε στον ήλιο και μετά το κρατάμε σε δροσερό μέρος
#
Σχόλιο από glikoula, 27-11-11  
Όταν το φτιαξουμε διατηρείτε στο ψυγείο ή το έχουμε έξω όπως τα υπόλοιπα λικερ και για πόσο καιρό μπορούμε να το έχουμε?
#
Σχόλιο από κικκη, 30-11-11  
Εγώ όσες φόρες έχω κάνει λικέρ το τοποθετώ όπου έχω όλα τα ποτά,εκτός ψυγείου...τώρα εάν το θες δροσερούλι δεν νομίζω να υπαρχή πρόβλημα στο να το αφήσεις στο ψυγείο.
#
Σχόλιο από zafirenia, 23-1-12  
Ξέχασα τελείως να βάλω βαθμό.Το λικέρ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε,γιατί το τσίπουρο έχει πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση που δεν σε αφήνει να καταλάβεις ότι είναι λικέρ μπανάνα.Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από tzoulitsa, 23-1-12  
εγώ το κάνω με βότκα και είναι σούπερ,υπερισχύουν τα άλλα αρώματα
#
Σχόλιο από κικκη, 23-1-12  
zafirehia,και γω το ίδιο έπαθα με το τσίπουρο...είναι δυνατό και δεν αφήνη να γευτείς τα αρώματα των φρούτων..για αυτό όταν κάνω λικέρ βάζω βότκα είναι πολύ ωραία!!
#
Σχόλιο από FATSA, 23-1-12  
θα ήθελα να ρωτήσω,εαν πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσω στον ήλιο; Είναι σε τέτοια θέση το σπίτι και δεν έχω γύρω γύρω μπαλκόνι και δεν το πίανει όλη μέρα ο ήλιος.. στην ταράτσα δεν έχω πρόσβαση :( τι μπορώ να κάνω? (έχει και κρύο τώρα) :) :P :P

#
Σχόλιο από κικκη, 24-1-12  
fatsa ο ήλιος έχει την ιδιότητα να ζεστάνη το ποτό και να βοηθήσει να λιώση η ζάχαρη..τώρα τη να σου πώ ..βάλτο στο ντουλάπι και κούνησε το τακτικά για να λιώση η ζάχαρη
#
Σχόλιο από FATSA, 24-1-12  
Αααχ να σαι καλά κορίτσι μου.. σ ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ... θα το φτιαξω και θα σου πώ πως είναι :) σ ευχαριστώ κ πάλι
#
Σχόλιο από zogmaria, 25-4-12  
Πολύ εύκολο λικεράκι! Το πρόβλημα που έχω έιναι ότι έχει περάσει ο μήνας αλλά δεν έλιωσαν οι μπανάνες τελείως! Τι να κάνω;Να τις λιώσω στο μπλέντερ ή να τις σουρώσω;
#
Σχόλιο από κικκη, 28-4-12  
Να το σουρώσης.Οι μανάνες δέν θά λιώσουν απλά τις βάζουμε στο αλκοόλ για νά μας δωσουν το αρωμα τους.
#
Σχόλιο από jerom, 30-4-12  
mou arese arketa alla eixa ena provlima. oi mpananes maurisan meta apo ligo kairo kai to liker phre ena oxi kai toso kalo xrwma.8a h8ela na rwthsw an sumbainei to idio kai sena.parepiptontos to ekana me vodka kai oxi me tsipouro.euxaristw
#
Σχόλιο από κικκη, 1-5-12  
Δεν ξέρω τι μπορή να έφτεξε.Μήπως οι μπανάνες που χρησιμοποίησες ήταν ώριμες και σκούρινανα μετά,αλλάζη το χρώμα του φρούτου,αλλα οχι πρός το μαύρο...
#
Σχόλιο από glikoula, 3-5-12  
Εχω βάλει και εγώ το ποτό 5 μέρες τώρα και περιμένω όλο αγωνία. Μου έχουν πάρει και εμένα λίγο χρώμα οι μπανάνες, όχι όλες, το έχω κάνει και εγώ με βότκα, το έχω στον ήλιο και κάθε μέρα το κουνάω. Οι ζάχαρη έχει κάτσει κάτω, φαντάζομαι θα λιώσει μέσα στις επόμενες μέρες. Τώρα απ΄ ότι κατάλαβα στο τέλος θα σουρώσουμε το ποτό και θα πάρουμε καθαρό υγρό?
#
Σχόλιο από κικκη, 4-5-12  
Ναι θα λιώσει η ζάχαρη.Αφαιρούμε τις μπανάνες και περνάμε το ποτό απο τουλπάνι η φίλτρο του καφέ.Σου εύχομε καλή επιτυχία!
#
Σχόλιο από κικκη, 9-5-12  
Τα μυστικά του λικέρ είναι.. φρέσκα φρούτα χωρίς χτυπήματα και καλά πλυμένα.
Καλής ποιότητας ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, τα φρούτα έχουν αρκετό νερό και αυτό μειώνει τον οινοπνευματικό βαθμό του ποτού.
Καλή αποστείρωση στα βάζα και καπάκια που να κλείνουν αεροστεγώς.
Τουλάχιστον είκοσι μέρες φύλαξη {υπάρχουν και εξαιρέσεις} και μετά να καταναλωθούν.
#
Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑΚΥ, 3-7-12  
Το στράγγισα χτές, μπορώ να πώ πώς έγινε πολύ ωραίο, ίσως έχει λίγο έντονη την γεύση του οινοπνεύματος (το έφτιαξα με βότκα όχι με τσίπουρο) αλλά με ένα παγάκι για να σπάει λίγο το ονόπνευμα είναι τέλειο! Το χρώμα του δεν βγήκε πολύ κίτρινο αλλά δεν ήθελα να προσθέσω χρώμα ζαχαροπλαστικής και το άφησα έτσι στο φυσικό του χρώμα. Ανέβασα και φώτο!
#
Σχόλιο από κικκη, 3-7-12  
Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Χαίρομε που σου άρεσε!!
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

10 Σχόλια

#
Σχόλιο από zafirenia, 19-5-11  
Τώρα μόλις το ετοίμασα σε ένα μήνα θα πω τις εντυπώσεις μου μαζί με τον βαθμό.
#
Σχόλιο από glikoula, 1-6-11  
θα ήθελα να ρωτήσω,που θα το αποθηκεύσω.Σε σκοτεινώ μερος ή στον ήλιο?
#
Σχόλιο από zafirenia, 23-1-12  
Ξέχασα τελείως να βάλω βαθμό.Το λικέρ δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε,γιατί το τσίπουρο έχει πολύ έντονη μυρωδιά και γεύση που δεν σε αφήνει να καταλάβεις ότι είναι λικέρ μπανάνα.Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από κικκη, 23-1-12  
zafirehia,και γω το ίδιο έπαθα με το τσίπουρο...είναι δυνατό και δεν αφήνη να γευτείς τα αρώματα των φρούτων..για αυτό όταν κάνω λικέρ βάζω βότκα είναι πολύ ωραία!!
#
Σχόλιο από κικκη, 24-1-12  
fatsa ο ήλιος έχει την ιδιότητα να ζεστάνη το ποτό και να βοηθήσει να λιώση η ζάχαρη..τώρα τη να σου πώ ..βάλτο στο ντουλάπι και κούνησε το τακτικά για να λιώση η ζάχαρη
#
Σχόλιο από FATSA, 24-1-12  
Αααχ να σαι καλά κορίτσι μου.. σ ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ... θα το φτιαξω και θα σου πώ πως είναι :) σ ευχαριστώ κ πάλι
#
Σχόλιο από κικκη, 4-5-12  
Ναι θα λιώσει η ζάχαρη.Αφαιρούμε τις μπανάνες και περνάμε το ποτό απο τουλπάνι η φίλτρο του καφέ.Σου εύχομε καλή επιτυχία!
#
Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑΚΥ, 3-7-12  
Το στράγγισα χτές, μπορώ να πώ πώς έγινε πολύ ωραίο, ίσως έχει λίγο έντονη την γεύση του οινοπνεύματος (το έφτιαξα με βότκα όχι με τσίπουρο) αλλά με ένα παγάκι για να σπάει λίγο το ονόπνευμα είναι τέλειο! Το χρώμα του δεν βγήκε πολύ κίτρινο αλλά δεν ήθελα να προσθέσω χρώμα ζαχαροπλαστικής και το άφησα έτσι στο φυσικό του χρώμα. Ανέβασα και φώτο!
#
Σχόλιο από κικκη, 3-7-12  
Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.Χαίρομε που σου άρεσε!!
#
Σχόλιο από pull, 5-11-12  
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ!ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΤΣΑΜΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΠΟΤΟ?

9 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από κικκη, 2-6-11  
Πρώτα το αφήνουμε στον ήλιο και μετά το κρατάμε σε δροσερό μέρος
#
Σχόλιο από glikoula, 27-11-11  
Όταν το φτιαξουμε διατηρείτε στο ψυγείο ή το έχουμε έξω όπως τα υπόλοιπα λικερ και για πόσο καιρό μπορούμε να το έχουμε?
#
Σχόλιο από κικκη, 30-11-11  
Εγώ όσες φόρες έχω κάνει λικέρ το τοποθετώ όπου έχω όλα τα ποτά,εκτός ψυγείου...τώρα εάν το θες δροσερούλι δεν νομίζω να υπαρχή πρόβλημα στο να το αφήσεις στο ψυγείο.
#
Σχόλιο από FATSA, 23-1-12  
θα ήθελα να ρωτήσω,εαν πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσω στον ήλιο; Είναι σε τέτοια θέση το σπίτι και δεν έχω γύρω γύρω μπαλκόνι και δεν το πίανει όλη μέρα ο ήλιος.. στην ταράτσα δεν έχω πρόσβαση :( τι μπορώ να κάνω? (έχει και κρύο τώρα) :) :P :P

#
Σχόλιο από zogmaria, 25-4-12  
Πολύ εύκολο λικεράκι! Το πρόβλημα που έχω έιναι ότι έχει περάσει ο μήνας αλλά δεν έλιωσαν οι μπανάνες τελείως! Τι να κάνω;Να τις λιώσω στο μπλέντερ ή να τις σουρώσω;
#
Σχόλιο από κικκη, 28-4-12  
Να το σουρώσης.Οι μανάνες δέν θά λιώσουν απλά τις βάζουμε στο αλκοόλ για νά μας δωσουν το αρωμα τους.
#
Σχόλιο από jerom, 30-4-12  
mou arese arketa alla eixa ena provlima. oi mpananes maurisan meta apo ligo kairo kai to liker phre ena oxi kai toso kalo xrwma.8a h8ela na rwthsw an sumbainei to idio kai sena.parepiptontos to ekana me vodka kai oxi me tsipouro.euxaristw
#
Σχόλιο από κικκη, 1-5-12  
Δεν ξέρω τι μπορή να έφτεξε.Μήπως οι μπανάνες που χρησιμοποίησες ήταν ώριμες και σκούρινανα μετά,αλλάζη το χρώμα του φρούτου,αλλα οχι πρός το μαύρο...
#
Σχόλιο από glikoula, 3-5-12  
Εχω βάλει και εγώ το ποτό 5 μέρες τώρα και περιμένω όλο αγωνία. Μου έχουν πάρει και εμένα λίγο χρώμα οι μπανάνες, όχι όλες, το έχω κάνει και εγώ με βότκα, το έχω στον ήλιο και κάθε μέρα το κουνάω. Οι ζάχαρη έχει κάτσει κάτω, φαντάζομαι θα λιώσει μέσα στις επόμενες μέρες. Τώρα απ΄ ότι κατάλαβα στο τέλος θα σουρώσουμε το ποτό και θα πάρουμε καθαρό υγρό?

2 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από tzoulitsa, 23-1-12  
εγώ το κάνω με βότκα και είναι σούπερ,υπερισχύουν τα άλλα αρώματα
#
Σχόλιο από κικκη, 9-5-12  
Τα μυστικά του λικέρ είναι.. φρέσκα φρούτα χωρίς χτυπήματα και καλά πλυμένα.
Καλής ποιότητας ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, τα φρούτα έχουν αρκετό νερό και αυτό μειώνει τον οινοπνευματικό βαθμό του ποτού.
Καλή αποστείρωση στα βάζα και καπάκια που να κλείνουν αεροστεγώς.
Τουλάχιστον είκοσι μέρες φύλαξη {υπάρχουν και εξαιρέσεις} και μετά να καταναλωθούν.

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
Νηστείες
Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
Ένα φρούτο την ημέρα
Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Καταψύχω φρούτα
Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

Σχετικές οδηγίες

Γιορτινά λικέρ
Προστέθηκε από glikoula
5
       
       
(4)

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos
liker
Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
ποτα ροφηματα
Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της marilenachalkidi
Λικερ-άκια και ποτά
Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x