Λικέρ μπανάνα
Ένα λικεράκι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην ζαχαροπλαστική και όχι μόνο..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Νίκης Μερκούρη. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
1 κιλό μπανάνες
-
1 λίτρο τσίπουρο
-
800 γραμμάρια ζάχαρη
-
ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα βάζο στρώσεις μπανάνας με ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε και το τσίπουρο και το αφήνουμε ένα μήνα κλειστό.
-
2
Πρώτα αφήνουμε δεκαπέντε μέρες στον ήλιο και μετά τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό μέρος.
Σχόλια (26)