Λικέρ περγαμόντο
Ένα εύκολο και γρήγορο λικέρ με υπέροχο άρωμα και γεύση που σύγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχει υπέροχο άρωμα και γεύση
Υλικά
-
1 κιλό βότκα
-
10 περγαμόντα
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
-
3 ξυλάκια κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένω καλά τα περγαμόντα και τα αφήνω να στεγνώσουν
-
2
Τα καθαρίζω προσεκτικά προσπαθώντας να μην βγάλω μαζί με το φλούδι και το άσπρο που υπάρχει εσωτερικά
-
3
Βάζω τα φλούδια με την βότκα και τα ξυλάκια κανέλας σε ένα βάζο που να κλείνει καλά και τα αφήνω σε σκιερό και δροσερό μερος για δέκα μέρες
-
4
Ανοίγω το βάζο και σουρώνω το μείγμα
-
5
Μετά βράζω το νερό με την ζάχαρη για πέντε λεπτά και το κατεβάζω από την φωτιά
-
6
Αφού κρυώσει καλά το ενώνω με το μείγμα της βότκας
-
7
Τοποθετώ το λικερ σε μπουκάλια
Σχόλια (30)