Λικέρ ρόδι 2

Bαθμολογία: 5
       
 
7 ψήφοι
monbebe, 08.10.09

Περιγραφή

Απολαυστικό και μυρωδάτο...

Λικέρ ρόδι 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 ρόδια (τους σπόρους)
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο κονιάκ
  • 1 λίτρο τσίπουρο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Ρόδι , Φρούτα
Φτιάχνει: 2 λίτρα περίπου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα ρόδια και τοποθετούμε τους σπόρους σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και στην συνέχεια το κονιάκ και το τσίπουρο.Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε και την κανέλα.
  3. Κλείνουμε το βάζο μας και ανακινούμε καθημερινά 2 φορές για 20-25 ημέρες.
  4. Όταν είναι έτοιμο,εαν θέλουμε,περνάμε απο σουρωτήρι ή τουλπανι για να συγκρατησουμε τους σπόρους και χωρίζουμε στα μπουκάλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το λικέρ μπορούμε να το καταναλώσουμε και άμεσως, αν τα 3 απο τα 6 ρόδια τα στίψουμε και τα προσθέσουμε στο βάζο. Με αυτό τον τρόπο αποφευγουμε και το 20ήμερο και δίνει πιο ωραίο χρώμα.Απλά ανακινούμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Επίσης να σας πώ ότι εγώ δεν σουρώνω τους σπόρους διότι μου αρέσει να φαίνεται στο ποτήρι του λικέρ το φρούτο απο οπού βγήκε το ποτό...Μου κάνει λίγο πιο...σπιτικό.

Είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 12-10-09  
    πολύ ωραία ιδέα και πρακτική γιατί τα ρόδια είναι τρόπον τινά μπελαλίδικα.
    μπράβο monbebe.

    ναι, κι εμείς φτειάχνουμε εδώ λικέρ με το φρούτο μέσα. το γνωστό Southern Comfort που περιέχει ολόκληρο το ροδάκινο

    (μια αναζήτηση εδώ με τον τίτλο θα σ'το βρει αμέσως).

    μμμ...νάμα!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από ansou, 21-10-09  
    Moλις τα εβαλα ολα στο βαζο!!!Θα τα πουμε σε 25 μερουλες!!!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 21-10-09  
    Μαικ,ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου.
    Ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει!
    Απίστευτη η συνταγή για το southern..τώρα την πήρα χαμπάρι!Ευχαριστούμε πολύ.
    Ansou,καλή επιτυχία!Μπορείς να το δοκιμάσεις και στις 15-20 ημέρες εφόσον έχει διαλυθεί η ζάχαρη,μιας και έχει μέσα ήδη στυμμένο χυμό από το ρόδι.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 29-10-09  
    Κάναμε με τη μαμα μου το λικερ, μια και είχαμε πάρα πολλά ρόδια.. Δοκίμασα χθες το πρωτο ποτηράκι. Το αφήσαμε περίπου 15 μέρες. Απο χρώμα καταπληκτικό και απο γεύση ΤΈΛΕΙΟ!!! Θα βάλω και φωτογραφία σύντομα.
    Mπράβο monbebe για τη συνταγή. Εγινε το αγαπημένο μας λικερ.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 29-10-09  
    Μαρία μου,χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από ευη κωνσταντινου, 31-10-09  
    Θέλω πολύ να φτιάξω αυτό το λικερ αλλα θα ηθελα να μου πειτε εαν μπορώ να αντικαταστήσω το τσιπουρο με κατι αλλο γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε τσίπουρο. αυτό που προσεγγίζει το τσιπουρο ειναι η <ζιβανία> η εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε; ευχαριστώ Εύη
    #
    Σχόλιο από monbebe, 1-11-09  
    Φίλη μου,το τσίπουρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με οινόπνευμα ποτοποιείου.Θα ρωτήσω όμως την Τράγα μας που είναι απο την Κύπρο και θα σου πώ εαν μου πεί κατι διαφορετικό.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-11-09  
    Ευη η ζιβανια ειναι οτι καλυτερο για το συγκεκριμενο λικερ!!
    #
    Σχόλιο από ευη κωνσταντινου, 3-11-09  
    ευχαριστώ πολυ κι' εσένα και την Τράγα . το έφτιαξα ήδη .εν καιρώ θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
    κατι αλλο που ηθελα να ρωτήσω ..... μετα το κρατάμε σε μπουκάλι που να κλεινει αεροστεγώς η σε απλο μπουκάλι του λικερ;;;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 3-11-09  
    Eυη,εγώ το έχω σε μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.Μην φανταστείς κάτι σύνθετο,απο τα απλά μπουκάλια που βάζουμε νερό το καλοκαίρι με το σιδερένιο τσέρκι που κλείνει με το μικρό χεράκι...δεν ξερώ αν κατάλαβες.
    Φαντάζομαι επίσης ότι σε περίπτωση που καταναλωθεί σύντομα δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί και σε απλό μπουκάλι του λικέρ.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 3-11-09  
    ναι, έτσι!
    γιατί αν το μπουκάλι δεν κλείνει αεροστεγώς το λικέρ θα ξιδιάσει.

    εγώ έχω ειδικό πωματιστή.

    εύη, νομίζω αυτό το πώμα εννοεί η monbebe (κάνε σκρολ για φωτό στη μέση της σελίδας):

    http://www.meladakis.gr/emporika_oikiaka_kouzina.htm

    έχει δύο:
    -ένα κεραστήρι (για σερβίρισμα)
    -και ένα πώμα με λαβή και λαστιχένιο κούμπωμα

    τα λικέρ διατηρούνται καλύτερα σε σκούρα μπουκάλια, γι'αυτό και συνιστώ τα μπουκάλια της μπίρας αν δεν έχουμε κάτι κομψότερο.

    η Heineken πχ κυκλοφορεί και σε μπουκάλι με κουμπωτό συρμάτινο δέσιμο (όπως στη δεύτερη φωτό της monbebe με τα τρία μπουκάλια--κάνε κλικ να τα δεις από κοντά).
    #
    Σχόλιο από monbebe, 4-11-09  
    Μαικ,αυτό ακριβώς εννοουσα!Ευχαριστω για τις διευκρινήσεις!Είναι όντως το μπουκάλι στην πρώτη φωτο επάνω δεξια!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 4-11-09  
    monbebe,
    σόρι για τη πολυλογία, αλλά το λικέρ ρόδι είναι πραγματικά η «αχίλλειος πτέρνα» μου!

    δοκίμασε να προσθέσεις τη ζάχαρη ως σιρόπι στο τέλος, γιατί δε διαλύεται εύκολα η ρημάδα σε κρύο υγρό!

    επίσης, να θυμίσω πως τα λικέρ πίνονται όλες τις εποχές. το καλοκαίρι με πάγο είναι πάντα το «έτοιμο κέρασμα».

    για παιδιά, αλλά και για άλλες χρήσεις (πχ στο τσάι, στο παγωτό) μπορούμε να το κάνουμε σιρόπι.

    συμπυκνώνετε τη συνταγή της monbebe, βράζοντας το μείγμα μέχρι να μείνει το 1/2 ή το 1/3 (όπως φτιάχνουμε το πετιμέζι).

    έτσι εξατμίζεται και το πολύ αλκοόλ και γίνεται σιρόπι για όλες τις χρήσεις.

    ευλόγως θ'αναρρωτηθείτε: μα γιατί να μην κάνουμε το ρόδι σιρόπι από την αρχή? τι το θέμε το αλκοόλ?

    γιατί το απλό βράσιμο με νερό βγάζει εκχύλισμα με πολύ αδύνατη γεύση, και τα βρασμένα ρόδια πάλι τρώγονται.

    το αλκοόλ όμως είναι ο καλύτερος εκχυΛΗΣΤΗΣ! βγάζει εκχύλισμα με τόσο έντονη γεύση, που τα απομένοντα ρόδια δεν...τρώγονται. είναι άγευστα!

    προσθέστε λίγο σιρόπι ή λικέρ σε έτοιμη σόδα, και έχετε έτοιμο πρωτότυπο αναψυκτικό!
    #
    Σχόλιο από ansou, 5-11-09  
    Το ανοιξα σημερα στις 15 μερες και μπορω μετα βεβαιοτητος να πω οτι εγινε...απλα τελειο!!!Αναπαντεχη επιτυχια!Αρωμα μοναδικο και χρωμα επισης!!!Τα ροδια μου δεν ηταν εξαιρετικα κοκκινα,ομως το χρωμα με ικανοποιησε πληρως.Νομιζω οτι αν το αφησω κι αλλο,ισως και να ωριμασει ακομη περισσοτερο.Εβαλα και στο τσαι μου,να με ανακουφισει και ζεστανει-λογω ιωσης-και εγινε πολυ καλο!!!Ευχαριστουμε!!Απλοχερα τα 5 πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 5-11-09  
    Ansou,χαιρομαι πολύ που σου άρεσε!Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια και για την φώτο!
    Μαικ,πολύ ωραίες οι ιδεές σου!Ιδιαίτερα αυτό με την σοδα...μμμμμμμ
    #
    Σχόλιο από Chrysaki, 16-11-09  
    Επειδή ρόδι από ρόδι διαφέρει σε μέγεθος, για πόσα γραμμάρια σπόρους ροδιού μιλάμε σε αυτή τη συνταγή?
    Επίσης αντί για τσίπουρο μπορει να μπει βοτκα? Θα δέσει ωραία με το κονιάκ?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 16-11-09  
    chrysaki,μιλάμε για ρόδια μετρίου μεγέθους.Φαντασου δηλαδή όπως είναι στην άνω δεξιά φωτο το ρόδι το ολόκληρο στην φωτο της a la Μarion.
    Δεν το έχω δοκιμάσει με βότκα αλλά γνωρίζω συνταγες λικερ που συνδιαζουν βότκα με κονιάκ.
    Εαν θες,μπορείς να κάνεις και μια ερώτηση στο φόρουμ για να είσαι πιο σίγουρη.
    Αναμένω νέα! :-)
    #
    Σχόλιο από Chrysaki, 17-11-09  
    Monbebe σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή είχα ήδη καθαρισμένα τα ρόδια το έφτιαξα με 1 κιλό σπόρους ρόδια και αύξησα λίγο τις αναλογίες ζάχαρης, κονιάκ και τσίπουρου γιατί πιστεύω ότι το 1 κιλό θα βγαίνει πρίπου απο 8 ρόδια...Θα δείξει αν έκανα καλά..Θα επιστρέψω σε 20 μέρες με εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Πολύ καλή συνταγούλα, μόλις μου ετοιμάστηκε από ένα μήνα σχεδόν.Είναι φοβερή. Είχα δοκιμάσει την άλλη των 24 ωρών λόγω βιασύνης, όμως αυτή εδώ είναι το κάτι άλλο. Μπράβο! Σ'ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 5-12-09  
    Iσμήνη,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι πολύ που αρέσει.Στην υγεια σας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 12-10-09  
    πολύ ωραία ιδέα και πρακτική γιατί τα ρόδια είναι τρόπον τινά μπελαλίδικα.
    μπράβο monbebe.

    ναι, κι εμείς φτειάχνουμε εδώ λικέρ με το φρούτο μέσα. το γνωστό Southern Comfort που περιέχει ολόκληρο το ροδάκινο

    (μια αναζήτηση εδώ με τον τίτλο θα σ'το βρει αμέσως).

    μμμ...νάμα!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από ansou, 21-10-09  
    Moλις τα εβαλα ολα στο βαζο!!!Θα τα πουμε σε 25 μερουλες!!!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 21-10-09  
    Μαικ,ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου.
    Ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει!
    Απίστευτη η συνταγή για το southern..τώρα την πήρα χαμπάρι!Ευχαριστούμε πολύ.
    Ansou,καλή επιτυχία!Μπορείς να το δοκιμάσεις και στις 15-20 ημέρες εφόσον έχει διαλυθεί η ζάχαρη,μιας και έχει μέσα ήδη στυμμένο χυμό από το ρόδι.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 29-10-09  
    Κάναμε με τη μαμα μου το λικερ, μια και είχαμε πάρα πολλά ρόδια.. Δοκίμασα χθες το πρωτο ποτηράκι. Το αφήσαμε περίπου 15 μέρες. Απο χρώμα καταπληκτικό και απο γεύση ΤΈΛΕΙΟ!!! Θα βάλω και φωτογραφία σύντομα.
    Mπράβο monbebe για τη συνταγή. Εγινε το αγαπημένο μας λικερ.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 29-10-09  
    Μαρία μου,χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 4-11-09  
    monbebe,
    σόρι για τη πολυλογία, αλλά το λικέρ ρόδι είναι πραγματικά η «αχίλλειος πτέρνα» μου!

    δοκίμασε να προσθέσεις τη ζάχαρη ως σιρόπι στο τέλος, γιατί δε διαλύεται εύκολα η ρημάδα σε κρύο υγρό!

    επίσης, να θυμίσω πως τα λικέρ πίνονται όλες τις εποχές. το καλοκαίρι με πάγο είναι πάντα το «έτοιμο κέρασμα».

    για παιδιά, αλλά και για άλλες χρήσεις (πχ στο τσάι, στο παγωτό) μπορούμε να το κάνουμε σιρόπι.

    συμπυκνώνετε τη συνταγή της monbebe, βράζοντας το μείγμα μέχρι να μείνει το 1/2 ή το 1/3 (όπως φτιάχνουμε το πετιμέζι).

    έτσι εξατμίζεται και το πολύ αλκοόλ και γίνεται σιρόπι για όλες τις χρήσεις.

    ευλόγως θ'αναρρωτηθείτε: μα γιατί να μην κάνουμε το ρόδι σιρόπι από την αρχή? τι το θέμε το αλκοόλ?

    γιατί το απλό βράσιμο με νερό βγάζει εκχύλισμα με πολύ αδύνατη γεύση, και τα βρασμένα ρόδια πάλι τρώγονται.

    το αλκοόλ όμως είναι ο καλύτερος εκχυΛΗΣΤΗΣ! βγάζει εκχύλισμα με τόσο έντονη γεύση, που τα απομένοντα ρόδια δεν...τρώγονται. είναι άγευστα!

    προσθέστε λίγο σιρόπι ή λικέρ σε έτοιμη σόδα, και έχετε έτοιμο πρωτότυπο αναψυκτικό!
    #
    Σχόλιο από ansou, 5-11-09  
    Το ανοιξα σημερα στις 15 μερες και μπορω μετα βεβαιοτητος να πω οτι εγινε...απλα τελειο!!!Αναπαντεχη επιτυχια!Αρωμα μοναδικο και χρωμα επισης!!!Τα ροδια μου δεν ηταν εξαιρετικα κοκκινα,ομως το χρωμα με ικανοποιησε πληρως.Νομιζω οτι αν το αφησω κι αλλο,ισως και να ωριμασει ακομη περισσοτερο.Εβαλα και στο τσαι μου,να με ανακουφισει και ζεστανει-λογω ιωσης-και εγινε πολυ καλο!!!Ευχαριστουμε!!Απλοχερα τα 5 πηρουνακια.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 5-11-09  
    Ansou,χαιρομαι πολύ που σου άρεσε!Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια και για την φώτο!
    Μαικ,πολύ ωραίες οι ιδεές σου!Ιδιαίτερα αυτό με την σοδα...μμμμμμμ
    #
    Σχόλιο από Chrysaki, 17-11-09  
    Monbebe σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή είχα ήδη καθαρισμένα τα ρόδια το έφτιαξα με 1 κιλό σπόρους ρόδια και αύξησα λίγο τις αναλογίες ζάχαρης, κονιάκ και τσίπουρου γιατί πιστεύω ότι το 1 κιλό θα βγαίνει πρίπου απο 8 ρόδια...Θα δείξει αν έκανα καλά..Θα επιστρέψω σε 20 μέρες με εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-12-09  
    Πολύ καλή συνταγούλα, μόλις μου ετοιμάστηκε από ένα μήνα σχεδόν.Είναι φοβερή. Είχα δοκιμάσει την άλλη των 24 ωρών λόγω βιασύνης, όμως αυτή εδώ είναι το κάτι άλλο. Μπράβο! Σ'ευχαριστώ πολύ :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 5-12-09  
    Iσμήνη,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Χαίρομαι πολύ που αρέσει.Στην υγεια σας!
    #
    Σχόλιο από ευη κωνσταντινου, 8-12-09  
    το λικερ πετυχε!!!!!! ειχα το Σαββατο φιλους στο σπιτι και τους κερασα (το έβαλα σε μπουκάλι του λικερ και εδεσα στο στόμιο της μπουκάλας δύο ροδια μινιατούρες ). ηταν απιστευτο το πόσο πολύ τους άρεσε. με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω φωτογραφίες και θα στείλε. χιλια ευχαριστω , θα είναι ενα ωραίο ποτό για ενα ζεστό καλοσορισμα της μέρες των Χριστουγέννων. Ευχομαι σε ολους Καλές Γιορτές.
    #
    Σχόλιο από luya, 20-1-10  
    Τώρα πρόσεξα monbebe πως και αυτή η συνταγή είναι δική σου. Μπράβο σου, το άνοιξα στις 15 μέρες κι αυτό και μας άρεσε πολύ. Δώρισα και δυο μπουκαλάκια σε φίλους και το χάρηκαν πολύ.
    #
    Σχόλιο από july88, 27-12-13  
    Μου βγηκε πολύ καλό!!!ευχαριστώ για τη συνταγή!

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ευη κωνσταντινου, 31-10-09  
    Θέλω πολύ να φτιάξω αυτό το λικερ αλλα θα ηθελα να μου πειτε εαν μπορώ να αντικαταστήσω το τσιπουρο με κατι αλλο γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε τσίπουρο. αυτό που προσεγγίζει το τσιπουρο ειναι η <ζιβανία> η εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε; ευχαριστώ Εύη
    #
    Σχόλιο από monbebe, 1-11-09  
    Φίλη μου,το τσίπουρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με οινόπνευμα ποτοποιείου.Θα ρωτήσω όμως την Τράγα μας που είναι απο την Κύπρο και θα σου πώ εαν μου πεί κατι διαφορετικό.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-11-09  
    Ευη η ζιβανια ειναι οτι καλυτερο για το συγκεκριμενο λικερ!!
    #
    Σχόλιο από ευη κωνσταντινου, 3-11-09  
    ευχαριστώ πολυ κι' εσένα και την Τράγα . το έφτιαξα ήδη .εν καιρώ θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.
    κατι αλλο που ηθελα να ρωτήσω ..... μετα το κρατάμε σε μπουκάλι που να κλεινει αεροστεγώς η σε απλο μπουκάλι του λικερ;;;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 3-11-09  
    Eυη,εγώ το έχω σε μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.Μην φανταστείς κάτι σύνθετο,απο τα απλά μπουκάλια που βάζουμε νερό το καλοκαίρι με το σιδερένιο τσέρκι που κλείνει με το μικρό χεράκι...δεν ξερώ αν κατάλαβες.
    Φαντάζομαι επίσης ότι σε περίπτωση που καταναλωθεί σύντομα δεν προλαβαίνει να εξατμιστεί και σε απλό μπουκάλι του λικέρ.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 3-11-09  
    ναι, έτσι!
    γιατί αν το μπουκάλι δεν κλείνει αεροστεγώς το λικέρ θα ξιδιάσει.

    εγώ έχω ειδικό πωματιστή.

    εύη, νομίζω αυτό το πώμα εννοεί η monbebe (κάνε σκρολ για φωτό στη μέση της σελίδας):

    http://www.meladakis.gr/emporika_oikiaka_kouzina.htm

    έχει δύο:
    -ένα κεραστήρι (για σερβίρισμα)
    -και ένα πώμα με λαβή και λαστιχένιο κούμπωμα

    τα λικέρ διατηρούνται καλύτερα σε σκούρα μπουκάλια, γι'αυτό και συνιστώ τα μπουκάλια της μπίρας αν δεν έχουμε κάτι κομψότερο.

    η Heineken πχ κυκλοφορεί και σε μπουκάλι με κουμπωτό συρμάτινο δέσιμο (όπως στη δεύτερη φωτό της monbebe με τα τρία μπουκάλια--κάνε κλικ να τα δεις από κοντά).
    #
    Σχόλιο από monbebe, 4-11-09  
    Μαικ,αυτό ακριβώς εννοουσα!Ευχαριστω για τις διευκρινήσεις!Είναι όντως το μπουκάλι στην πρώτη φωτο επάνω δεξια!
    #
    Σχόλιο από Chrysaki, 16-11-09  
    Επειδή ρόδι από ρόδι διαφέρει σε μέγεθος, για πόσα γραμμάρια σπόρους ροδιού μιλάμε σε αυτή τη συνταγή?
    Επίσης αντί για τσίπουρο μπορει να μπει βοτκα? Θα δέσει ωραία με το κονιάκ?
    #
    Σχόλιο από monbebe, 16-11-09  
    chrysaki,μιλάμε για ρόδια μετρίου μεγέθους.Φαντασου δηλαδή όπως είναι στην άνω δεξιά φωτο το ρόδι το ολόκληρο στην φωτο της a la Μarion.
    Δεν το έχω δοκιμάσει με βότκα αλλά γνωρίζω συνταγες λικερ που συνδιαζουν βότκα με κονιάκ.
    Εαν θες,μπορείς να κάνεις και μια ερώτηση στο φόρουμ για να είσαι πιο σίγουρη.
    Αναμένω νέα! :-)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Η τρελή ροδιά
    Η (τρελή, κατά τον Ελύτη) ροδιά είναι ένα φυτό ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της litsadrak
    λικερ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της Vangi
    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos