Λικέρ Ρόδι

Bαθμολογία: 4.886
       
 
114 ψήφοι
Pasxalia, 12.11.08

Περιγραφή

Γίνεται πολύ εύκολα και μόνο μέσα σε 24 ώρες!

Λικέρ Ρόδι
photo: Λίλα

Συνταγή από:

Pasxalia

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Βασική αναλογία:

  • 1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
  • 1 φλυντζ. κονιάκ
  • 1 φλυντζ. ζάχαρη

Αρωματικά μπαχαρικά:

(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)

  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 σπόροι γαρύφαλλο

 

Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 29' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  6. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βαλατε και λιγότερη ζάχαρη. Όπως αρέσει στον καθένα! Η συνταγή είναι δική μου! Έφτιαξα πολλές συνταγές για λικέρ ρόδι και πέταξα πολλά λικέρ, μέχρι να φτιάξω το πιο γευστικό!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τα μπαχαρικά.

Σχετικές συνταγές

    164 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 12-11-08  
    #
    Σχόλιο από evdoba, 14-11-08  
    Pasxalia, θα μπορούσες να διευκρινήσεις πόσα φλυντζάνια ρόδι χρησιμοποιείς για 2 ξύλα κανέλας?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 15-11-08  
    Βασικά εγώ έβαλα 4 φλυτζ. ρόδια, κονιάκ και ζάχαρη.Αυτή η αναλογία μου εβγαλε 2 1/2 μπουκάλια λικέρ.Αν φτιάξεις λιγότερο τότε βάλε 1 ξυλάκι κανέλας γιατί θα έχει πολύ έντονη τη μυρωδιά της κανέλας.Σε καμία περίπτωση όμως μην βάλεις περισσότερα γαρύφαλλα.
    #
    Σχόλιο από Nasta, 15-11-08  
    Το φτάχνει η μαμά μου που τη λένε και Πασχαλίνα εδώ και πολλά χρόνια και είναι καταπληκτικό ποτό... Σερβίρεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις με συνοδεία noiseta σοκολατάκι της ΙΟΝ....
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 15-11-08  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Εγώ έχει λίγους μήνες που ξεκίνησα να φτιάχνω λικέρ μόνη μου. Αυτό ήταν απο τα καλύτερα που έχω κάνει!
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 15-11-08  
    Καταπληκτικο σαν λικερ το εκανα και το δοκιμασαμε χθες το βραδυ με μια παρεα στο σπιτι και με αναμμενο το τζακι.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-11-08  
    Ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση.
    Διορθώθηκε κιόλα στα συστατικά.
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 20-11-08  
    Εξαιρετικό. Πρώτη φορά επιχείρησα να φτιάξω λικέρ και είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Μια ερώτηση μόνο: Πως διατηρείτε και για πόσο διάστημα? Θέλει ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 20-11-08  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια Κατερίνα μου! Δεν παθαίνει τίποτα όσο καιρό και να το κρατήσεις! Βαλ'το σε σκιερό και δροσερό μέρος. Εγώ το έχω μέσα σε ένα ντουλάπι το οποίο είναι δροσερό.
    #
    Σχόλιο από neta37, 21-11-08  
    μολις τωρα ειπια ενα ποτηρακι στην υγεια σου pasxalia.Eιναι η πρωτη φορα που εφτιαξα λικερ με τα χερακια μου και ενθουσιαστικα με το αποτελεσμα.Σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από dip, 26-2-09  
    Γεια σας παιδια αν και σκεφτομαι παρα πολυ ποιος καθεται να καθαρισει ροδια για να γεμισει μια κουπα (αραγε ποσα ροδια θελουν καθαρισμα για να γεμισει μια κουπα?)θα προσπαθησω να το φτιαξω και θα επανελθω.Παντως και μονο για την προσπαθειαΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από philia, 26-2-09  
    Αν θέλετε να καθαριζετε ευκολα ρόδια χωρίς κόπο, κόβεις το ρόδι στη μέση και το χτυπάς απο πάνω με ένα χοντρό μαχαίρι μέσα σε μια λεκανίτσα. οι καρποί φέυγουν ολόκληροι στα γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από fiore, 26-2-09  
    #
    Σχόλιο από love to cook, 29-9-09  
    δέν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος αλλα δέν είναι όπως το φανταζόμουνα. έχει την απόχροση του κουνιάκ δέν πήρε καθόλου απο το χρώμα του ροδιού και έχει ποιο πολύ έντονη γεύση της κανέλας και του γαρίφαλου (σαν την τεντούρα). δέν νιώθω το ρόδι πολύ. πρέπει να έιναι έντονη η γεύση του ροδιού ή όχι?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 30-9-09  
    Παιρνει ενα βαθυ κοκκινο χρωμα! Μεσα σε αυτες τις μερες θα βαλω κ φωτογραφια για να το δεις! Δε ξερω τι μπορει να εγινε και δεν σου πετυχε...Ισως εβαλες λιγοτερα απο 4 φλυτζανια οπως γραφω στη συνταγη.
    Οσο για τη κανελα κ το γαρυφαλο βαλε πιο λιγα την επομενη φορα.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 30-9-09  
    Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λικέρ ρόδι είναι τέλος Οκτώβρη μέχρι 15 Νοέμβρη. Τότε τα ρόδια είναι πολύ ώριμα και όσο πιο ώριμος είναι ο καρπός τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα του λικέρ ή και του σιροπιού. Ακόμα τα ρόδια είναι ροζέ.
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    Για να καταλαβω γιατι θελει μια φλυντζανα χυμο ροδι και 4 σπορια?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-10-09  
    Δε λέει πουθενά κάτι τέτοιο. Γράφει τις βασικές αναλογίες για κάθε φλ. ρόδια, ενώ τα μπαχαρικά είναι αναλογίες για 4 φλ. ρόδια. Δηλαδή 4 φλ. ρόδια, 4 φλ. ζάχαρη και 4 φλ. κονιάκ με την ποσότητα των αρωματικών που γράφει. Αν βάλουμε 2 φλ. ρόδια κλπ, τότε βάζουμε τα μισά αρωματικά.
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    δεν εχω ξανακανει και δεν ξερω για αυτο ρωτησα. Ειμαι εντελως ασχετη με τα λικερ.Ευχαριστω για τη απαντηση
    #
    Σχόλιο από maggy, 4-10-09  
    αν βαλω κανελλα σε σκονη γιατι δεν εχω ξυλακια πειραζει?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    99 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 12-11-08  
    #
    Σχόλιο από Nasta, 15-11-08  
    Το φτάχνει η μαμά μου που τη λένε και Πασχαλίνα εδώ και πολλά χρόνια και είναι καταπληκτικό ποτό... Σερβίρεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις με συνοδεία noiseta σοκολατάκι της ΙΟΝ....
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 15-11-08  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Εγώ έχει λίγους μήνες που ξεκίνησα να φτιάχνω λικέρ μόνη μου. Αυτό ήταν απο τα καλύτερα που έχω κάνει!
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 15-11-08  
    Καταπληκτικο σαν λικερ το εκανα και το δοκιμασαμε χθες το βραδυ με μια παρεα στο σπιτι και με αναμμενο το τζακι.
    #
    Σχόλιο από neta37, 21-11-08  
    μολις τωρα ειπια ενα ποτηρακι στην υγεια σου pasxalia.Eιναι η πρωτη φορα που εφτιαξα λικερ με τα χερακια μου και ενθουσιαστικα με το αποτελεσμα.Σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από dip, 26-2-09  
    Γεια σας παιδια αν και σκεφτομαι παρα πολυ ποιος καθεται να καθαρισει ροδια για να γεμισει μια κουπα (αραγε ποσα ροδια θελουν καθαρισμα για να γεμισει μια κουπα?)θα προσπαθησω να το φτιαξω και θα επανελθω.Παντως και μονο για την προσπαθειαΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από philia, 26-2-09  
    Αν θέλετε να καθαριζετε ευκολα ρόδια χωρίς κόπο, κόβεις το ρόδι στη μέση και το χτυπάς απο πάνω με ένα χοντρό μαχαίρι μέσα σε μια λεκανίτσα. οι καρποί φέυγουν ολόκληροι στα γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από fiore, 26-2-09  
    #
    Σχόλιο από Frida_Kahlo, 20-10-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, την έκανα με ρακή και ξετρελαθήκαμε όλοι! Αν χρειαστεί να μπούμε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς το κρίμα στο λαιμό σου :D
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 21-10-09  
    Χαίρομαι πολυ που σου άρεσε!!! :D
    Παρακαλω αν εχει κάποιος συνταγή για λικέρ μήλο αν μπορει να μου την δώσει!!!
    Πάει καιρός που ψάχνω αλλα δεν εχω βρεί καμία συνταγή μέχρι στιγμής...
    #
    Σχόλιο από Tania, 30-10-09  
    Πολυ καλό, αν και μου εγινε λίγο πιο γλυκο απο ότι συνηθως.. ίσως μου ξεφυγε λιγο η ζαχαρη..
    Ευχαριστουμε πολυ, στην υγειά σου!!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-11-09  
    Εξαιρετική συνταγή σ'ευχαριστώ πολύ. Το έφιαξα χθές και το απολαμβάνουμε σήμερα!
    Στην υγειά σου :)
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 9-11-09  
    Πολύ ωραίο και πολύ γρήγορο!
    #
    Σχόλιο από papia22, 11-11-09  
    Δεν ειχα κανει ποτε λικερ, αυτο εδω μου φανικε ευκολο και το еκανα, το μονο που δεν εβαλα ειναι γαρυφαλο δεν μου αρεση η μυροδια... Ειμαι συγουρι οτι και ετσι τα ειναι πολη καλο. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από miraz, 20-11-09  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!
    Την πρωτη μερα και την στιγμη που ψιλο εβρασε το κονιακ με το κονιακ φοβηθηκα λιγο,αλλα το αποτελεσμα δεν περιγραφεται!Το καταχαρηκαμε ολοι!
    Μια φιλη μου που μου ζητησε την συνταγη το δοκιμασε και με γραπα και ειπε οτι εγινε ακομα πιο απαλο και γευστικο,το δοκιμασα και μου αρεσε εξισου!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-11-09  
    Υπέροχο βγήκε! Ακόμα και εγώ που δεν είμαι φαν, με βλέπω να γίνομαι μπεκρούλιακας! Μου φάνηκε πολύ γλυκό, θα του μειώσω τη ζάχαρη άλλη φορά. Ο συνδυασμός με την κανέλλα και το γαρύφαλλο το απογείωσε!Ευχαριστούμε πολύυυυυυυ!
    #
    Σχόλιο από TTna, 22-12-09  
    Πάρα πολύ καλό και εντυπωσιακά εύκολο,συγχαρητήρια. Η μυρωδιά των μπαχαρικών είναι έντονη αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από liolio, 28-12-09  
    Pasxalia ψάχνοντας γισ συνταγή λικέρ ρόδι αποφάσησα να ακολουθήσω τη δική σου
    Μπράβο, μπράβο, είναι φανταστική, εύκολη και γρήγορη, ενθουσιάστηκαν όλες όσες τη δοκίμασαν
    Καλή Χρονιά
    #
    Σχόλιο από yumyum, 30-12-09  
    Μπράβο σου η συνταγή σου είναι απλά καταπληκτική.Εύκολη,γρήγορη και πολύ γευστική.!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από yumyum, 30-12-09  
    Απλά τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    44 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 14-11-08  
    Pasxalia, θα μπορούσες να διευκρινήσεις πόσα φλυντζάνια ρόδι χρησιμοποιείς για 2 ξύλα κανέλας?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 15-11-08  
    Βασικά εγώ έβαλα 4 φλυτζ. ρόδια, κονιάκ και ζάχαρη.Αυτή η αναλογία μου εβγαλε 2 1/2 μπουκάλια λικέρ.Αν φτιάξεις λιγότερο τότε βάλε 1 ξυλάκι κανέλας γιατί θα έχει πολύ έντονη τη μυρωδιά της κανέλας.Σε καμία περίπτωση όμως μην βάλεις περισσότερα γαρύφαλλα.
    #
    Σχόλιο από evdoba, 15-11-08  
    Ωραία, ευχαριστώ για την απάντηση.
    Διορθώθηκε κιόλα στα συστατικά.
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 20-11-08  
    Εξαιρετικό. Πρώτη φορά επιχείρησα να φτιάξω λικέρ και είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Μια ερώτηση μόνο: Πως διατηρείτε και για πόσο διάστημα? Θέλει ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 20-11-08  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια Κατερίνα μου! Δεν παθαίνει τίποτα όσο καιρό και να το κρατήσεις! Βαλ'το σε σκιερό και δροσερό μέρος. Εγώ το έχω μέσα σε ένα ντουλάπι το οποίο είναι δροσερό.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 29-9-09  
    δέν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος αλλα δέν είναι όπως το φανταζόμουνα. έχει την απόχροση του κουνιάκ δέν πήρε καθόλου απο το χρώμα του ροδιού και έχει ποιο πολύ έντονη γεύση της κανέλας και του γαρίφαλου (σαν την τεντούρα). δέν νιώθω το ρόδι πολύ. πρέπει να έιναι έντονη η γεύση του ροδιού ή όχι?
    #
    Σχόλιο από Pasxalia, 30-9-09  
    Παιρνει ενα βαθυ κοκκινο χρωμα! Μεσα σε αυτες τις μερες θα βαλω κ φωτογραφια για να το δεις! Δε ξερω τι μπορει να εγινε και δεν σου πετυχε...Ισως εβαλες λιγοτερα απο 4 φλυτζανια οπως γραφω στη συνταγη.
    Οσο για τη κανελα κ το γαρυφαλο βαλε πιο λιγα την επομενη φορα.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 30-9-09  
    Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λικέρ ρόδι είναι τέλος Οκτώβρη μέχρι 15 Νοέμβρη. Τότε τα ρόδια είναι πολύ ώριμα και όσο πιο ώριμος είναι ο καρπός τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα του λικέρ ή και του σιροπιού. Ακόμα τα ρόδια είναι ροζέ.
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    Για να καταλαβω γιατι θελει μια φλυντζανα χυμο ροδι και 4 σπορια?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-10-09  
    Δε λέει πουθενά κάτι τέτοιο. Γράφει τις βασικές αναλογίες για κάθε φλ. ρόδια, ενώ τα μπαχαρικά είναι αναλογίες για 4 φλ. ρόδια. Δηλαδή 4 φλ. ρόδια, 4 φλ. ζάχαρη και 4 φλ. κονιάκ με την ποσότητα των αρωματικών που γράφει. Αν βάλουμε 2 φλ. ρόδια κλπ, τότε βάζουμε τα μισά αρωματικά.
    #
    Σχόλιο από maggy, 3-10-09  
    δεν εχω ξανακανει και δεν ξερω για αυτο ρωτησα. Ειμαι εντελως ασχετη με τα λικερ.Ευχαριστω για τη απαντηση
    #
    Σχόλιο από maggy, 4-10-09  
    αν βαλω κανελλα σε σκονη γιατι δεν εχω ξυλακια πειραζει?
    #
    Σχόλιο από maggy, 5-10-09  
    Το τουλμπανι ειναι κατι που θα μπορουσα να κανω και μονη μου?
    #
    Σχόλιο από ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, 31-10-09  
    καλησπέρα,
    θα μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει?
    σήμερα έφτιαξα λικέρ από ρόδι και βγήκε πολύ γλυκό.
    πως θα μπορέσω να διορθώσω λίγο την γεύση θυμίζει περισσότερο σιρόπι.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από nasia.., 9-11-09  
    Πάρα πολύ ωραίο!Μπράβο!Μόνο που θυμίζει περισσότερο κράνα στη γεύση, δεν με πειράζει βέβαια μιας και είμαι λάτρεις των κράνων!χιχι!και ιδιαίτερα έξυπνο να βάλουμε στη φωτιά να παρουν βράση τα υλικά!παπαρουνα μπορεις να ριξεις λίγο κονιάκ ακόμη αν θέλεις για να το στρώσεις!και μένα μου βγήκε παραπάνω γλυκό απ'ότι θα ήθελα και το έστρωσα με κονιάκ!
    #
    Σχόλιο από ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ, 9-11-09  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ
    #
    Σχόλιο από lukumina, 8-1-10  
    Εσείς όλοι που το φτιάξατε ...για πείτε....Πόσα ρόδια χρειάζονται για να γεμίσουμε 4 φλιτζάνια;
    #
    Σχόλιο από labrini58, 8-1-10  
    θα χρειαστείς 5-6 μεγάλα ρόδια,αλλά αν βάλεις παραπάνω θα γίνει ακόμα πιο καλό.
    #
    Σχόλιο από lukumina, 8-1-10  
    ευχαριστώ....μόνο που δεν ξέρω αν είναι κατάληλη εποχή τώρα που παραωρήμασαν.
    #
    Σχόλιο από labrini58, 8-1-10  
    Οταν τα ρόδια είναι ώριμα έχουν ωραίο χρώμα και πιο γλυκό χυμό.Θα σου έλεγα να το τολμήσεις,θα φτιάξεισ ένα καταπληκτικό λικέρ!εγώ έφτιαξα τρεις φορές και τώρα στις γιορτές το καταναλώσαμε σχεδόν.
    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAROUSW, 12-10-09  
    ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΙΚΕΡ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΝΙΑΚ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΡΟΖ ΧΡΩΜΑ
    #
    Σχόλιο από labrini58, 21-10-09  
    Η συνταγή σου,τελεια!υπέροχη γεύση!όσο για το χρώμα,τι να πω! το έφτιξα το σάββατο και κοντεύουμε να πιούμε το μπουκάλι.εγώ έβαλα δύο γαριφαλάκια και ξύλο κανέλλας πολύ λίγο,και η γεύση του έγινε απαλή και βελούδινη.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 14-11-09  
    Υπεροχο το λικερ με λεπτη γευση και απιθανο χρωμα!!!δεν εβαλα το μοσχοκαρφι γιατι μου φαινεται οτι χανει την λεπτη μυρωδια του ροδιου!Ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-11-09  
    Εγώ έβαλα 2 φλ ρόδι αλλά 1μιση κονιάκ γιατί δεν είχα άλλο, αλλά τελικά καλύτερα, μου άρεσε που δεν ήταν πολύ δυνατό. Επίσης δεν έβαλα γαρύφαλλα γιατί δεν είχα. Πολύ νόστιμο, κάπως χριστουγεννιάτικο μου μοιάζει, μάλλον η κανέλα. Μπράβο, τόσο εύκολο!Το μόνο είναι ότι τα δάχτυλα είναι ακόμη μαύρα. Κανένα κολπάκι γι αυτό? :)
    #
    Σχόλιο από labrini58, 16-11-09  
    μπορείς να φορέσεις γάντια μιας χρήσης και τα δάχτυλά σου δεν θα πάθουν τίποτα!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 19-11-09  
    Πέντε πιρουνάκια για το υπέροχο λικεράκι. Εγώ έβαλα 4 φλυτζ.ρόδια, 4 κονιάκ και 3 ζάχαρη επειδή διάβασα ότι βγαίνει πολύ γλυκό.Βγήκε τέλειο. Κανέλα έβαλα ένα μικρό κομματάκι και ένα γαρύφαλο για να μην χάσω το άρωμα από τα ρόδια.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 19-11-09  
    ξέχασα να πώ ότι επειδή το χρώμα δεν ήταν και πολύ κόκκινο,πρόσθεσα 6 σταγόνες υγρό χρώμα κόκκινο !!!!
    #
    Σχόλιο από etrian, 13-12-09  
    Είναι όντως πανεύκολο και πολύ γευστικό.Δεν έχει τη διαδικασία της αναμονής με τους μήνες όπως άλλα λικέρ!Το έκανα και εγώ με ρακή και πήρε ένα έντονο ροζ χρώμα.Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Dory, 28-12-09  
    Έφτιαξα το λικέρ για τα Χριστούγεννα.Βγήκε πραγματικά πάρα πολύ καλό.Βέβαια επειδή δεν είχα ποτήρια λικέρ το έβαλα σε πιο μεγάλα με λίγο πάγο και ήταν φοβερό!Χρησιμοποιήσα τσίπουρο γιατί βγάζουμε δικό μας. Αν βάλω κονιάκ θα γίνει πιο σκούρο το χρώμα του;
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 1-1-10  
    Πολύ καλή η συνταγή και πανεύκολη.
    Έβαλα τσίπουρο και μου βγήκε πολύ δυνατό. Την επόμενη φορά μόνο κονιάκ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-11-11  
    Αυτή τη φορά το έκανα με βότκα, εξίσου καλό, αν και λιγοτερο δυνατό μου φάνηκε. Δεν ξέρω βρε παιδί μου, ενώ δεν το παραβράζω, ούτε φτάνει σε βρασμό, έχω την αίσθηση ότι παραεξατμίζεται το αλκοολ. Πάντως πήρε ένα πανέμορφο χρώμα, και είναι πολύ εύγεστο. Ίσως μόνο την επόμενη φορά μειώσω την κανέλα και το γαρύφαλλο, για να φανεί περισσότερο το ρόδι.
    #
    Σχόλιο από Salata, 12-3-12  
    κοριτσια .... κοριτσια....κοριτσια...!!! τολμησα κ το εφτιαξα με πορτοκαλι..... μασ αρεσε υπερβολικα !!!!!!! αλλα.... υπαρχει ενα αλλα.... δεν μασ αρεσει ωσ λικερ βαζω στο ποτηρι του ουισκι 3 παγακια κ 2 δακτυλα λικερ .... μμμμμμμμμμμμμμμ !!!! εβαλα 4 ποτηρια ρακι 2 ποτηρια χυμο πορτοκαλι 6 πορτοκαλια κομενα στην μεση κ 4 ποτηρια ζαχαρη αχαχαχαχ μια φιλη μου που δεν τησ αρεσουν τα γλυκα ποτα το αρεωνει με νερο εμενα δεν μ αρεσει ... ουτε ουισκι να ηταν ...
    #
    Σχόλιο από Palyba, 30-10-12  
    Εφτιαξα το λικερ το ΣΚ. Πανευκολο. Εβαλα 3φλ ροδι,3φλ βοτκα, 2,5 φλ ζαχαρη και μια κανέλα.
    Υπεροχο χρωμα αλλα πολυ γλυκό. Την επόμενη φορα θα κοψω και άλλη ζαχαρη. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από tonaki2009, 9-11-12  
    Τέλειο καταπληκτικό!!!!εγώ το έκανα με τις αναλογίες που μας δίνεις μόνο που έβαλα παραπάνω ρόδια, περίπου 5,5 φλυτζάκια για να έχει περισσότερο άρωμα ροδιού.
    #
    Σχόλιο από ευάκιb, 17-10-13  
    Το καλύτερο λικέρ. Εγώ έβαλα 3 ποτήρια κονιάκ και 1 τσίπουρο γιατί δεν μου αρέσει μόνο με κονιάκ ή μόνο με τσίπουρο, και έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από popi.F, 24-10-13  
    Λοιπον αποφασισα να το κανω και ό,τι βγει....Εβαλα μισο κονιακ μισο κοκκινη βοτκα,λιγοτερη ζαχαρη και λιγοτερη κανελλα-γαριφαλλο.Και μονο απο το αρωμα εχω κατενθουσιαστει!Αυριο θα ξερω αποτελεσματα!!!!!!!Ευχαριστω παρα πολυ για την ωραια συνταγη!Δεν ειμαι απ αυτες που κανουν σπιτικα ποτα κλπ κλπ αλλα τωρα μαλλον θα ξεκινησω!
    #
    Σχόλιο από popi.F, 25-10-13  
    Oxi 5 πενηντα θα σου εβαζα αν ειχε!!!Την εκανα με καποιες παραλλαγες δικες μου αλλα βγηκε μουρλια!!!!!!!!!Τελικα καλο ειναι ο καθενας να το προσαρμοζει στα γουστα του.Δεν υπαρχει καλη η κακη συνταγη!Υπαρχει του καθενος το γουστο.Κι εγω οπως ειπα παραπανω εβαλα μισο μισο κονιακ-κοκκινη βοτκα λιγοτερα μπαχαρικα και στα μισα της μερας εβγαλα τα μπαχαρικα γιατι μυριζαν μονο αυτα και βγηκε καταπληκτικο!!!!!!Ευχαριστω πολυ!!!!!
    #
    Σχόλιο από taperaki, 1-11-13  
    Δεν ήξερα οτι γίνεται τόσο απλά! Ευχαριστώ!
    Εγω έβαλα λιγότερη ζαχαρη και μισο τσιπουρο, μισό βοτκα αντί για κονιακ και βγήκε πολύ ωραίο!
    #
    Σχόλιο από Roulita23, 11-11-13  
    Έβαλα τη μιση ποσότητα ζάχαρης και το κανα με κρητική ρακι!Σήμερα είναι η τέταρτη φορά που το κάνω!Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από evenstar, 20-1-14  
    Πολύ νόστιμο! Με 2 και 1/2 φλ. ζάχαρη στα 4 φλ. ρόδι και 4 φλ. κονιάκ ήταν όση ακριβώς την ήθελα τη ζάχαρη. Το πίνουμε τώρα με ένα παγάκι μέσα. Πολύ πολύ ωραίο! Να 'σαι καλά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Η τρελή ροδιά
    Η (τρελή, κατά τον Ελύτη) ροδιά είναι ένα φυτό ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (4)
    Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
    Προστέθηκε από Ναυσικά
    5
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της Ani Mou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Τουλίτσα*
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    ΠΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της billiebee
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της Toothfairy