Λικέρ Ρόδι
Γίνεται πολύ εύκολα και μόνο μέσα σε 24 ώρες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βαλατε και λιγότερη ζάχαρη. Όπως αρέσει στον καθένα! Η συνταγή είναι δική μου! Έφτιαξα πολλές συνταγές για λικέρ ρόδι και πέταξα πολλά λικέρ, μέχρι να φτιάξω το πιο γευστικό!
Υλικά
-
Βασική αναλογία
-
1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
-
1 φλυντζ. κονιάκ
-
1 φλυντζ. ζάχαρη
-
Αρωματικά μπαχαρικά
-
2 ξύλα κανέλας
-
3 σπόροι γαρύφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
-
3
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
-
4
Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
-
5
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
-
6
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!
Σχόλια (191)