Λικέρ Σταφύλι
Λικέρ Σταφύλι (απο μαυρη σταφιδα).
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην μας κολλήσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια.Το αρχικο μειγμα της κατσαρολας (ζάχαρη με σταφυλι) εαν βράσει λιγο παραπάνω κανει μια καταπληκτική μαρμελαδα.
Υλικά
-
1000 γρ ζάχαρη
-
1000 γρ ρώγες σταφύλι (σταφιδα μαύρη)
-
700 γρ ρακί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε την σταφίδα από τα κοτσάνια της για να μείνουν μονό οι ρώγες.
-
2
Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα και από πάνω προσθέτουμε την ζάχαρη.
-
3
Τρίβουμε με τα χεριά μας τις σταφίδες με την ζάχαρη μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους και να γίνουν ένα μείγμα.
-
4
Στην συνεχεία βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά περίπου στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλότερα.
-
5
Μόλις το μείγμα δέσει και έχει κάνει ένα δεμένο σιρόπι το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και μετά προσθέτουμε και την ρακί.
-
7
Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το κουνάμε για να ανακατευτεί το μείγμα. Το αφήνουμε στον ήλιο για 15 μέρες.
-
8
Στραγγίζουμε το λικέρ και το βάζουμε σε καράφα. Στην υγεία σας!!!
Σχόλια (11)