katerina13
katerina13 @cook_8459702
,Ελλάδα

Λικέρ Σταφύλι (απο μαυρη σταφιδα).

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην μας κολλήσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα ανακατεύουμε σχεδόν συνέχεια.Το αρχικο μειγμα της κατσαρολας (ζάχαρη με σταφυλι) εαν βράσει λιγο παραπάνω κανει μια καταπληκτική μαρμελαδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1000 γρ ζάχαρη
  2. 1000 γρ ρώγες σταφύλι (σταφιδα μαύρη)
  3. 700 γρ ρακί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε την σταφίδα από τα κοτσάνια της για να μείνουν μονό οι ρώγες.

  2. 2

    Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα και από πάνω προσθέτουμε την ζάχαρη.

  3. 3

    Τρίβουμε με τα χεριά μας τις σταφίδες με την ζάχαρη μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους και να γίνουν ένα μείγμα.

  4. 4

    Στην συνεχεία βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά περίπου στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλότερα.

  5. 5

    Μόλις το μείγμα δέσει και έχει κάνει ένα δεμένο σιρόπι το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Όταν κρυώσει το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και μετά προσθέτουμε και την ρακί.

  7. 7

    Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το κουνάμε για να ανακατευτεί το μείγμα. Το αφήνουμε στον ήλιο για 15 μέρες.

  8. 8

    Στραγγίζουμε το λικέρ και το βάζουμε σε καράφα. Στην υγεία σας!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
ΑΑΑ έτσι το έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια μου την είχε πι την συνταγή Μία φίλη μου εγώ την είχα κάνει με κρητικιά τσικουδιά \nείναι τέλειο το λικέρ σταφύλι

Από

katerina13
katerina13 @cook_8459702
στις
,Ελλάδα