Limoncello το τέλειο
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια καταπληκτική συνταγή του Παρλιάρου! Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
φλούδες από 4 λεμόνια
-
750 ml βότκα
-
150 γρ. ζάχαρη
-
Υλικά για το σιρόπι
-
150 γρ. νερό
-
170 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά.
-
2
Αφαιρούμε τις φλούδες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα.
-
3
Κλείνουμε ερμητικά σε ένα βάζο και το αφήνουμε για 4 μέρες.
-
4
Σουρώνουμε με ένα τουλπάνι και προσθέτουμε το σιρόπι. Διατηρείται σε μπουκάλι.
-
5
Για το σιρόπι Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-
6
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
7
Και αφού κρυώσει προσθέτουμε στο limoncello.
Σχόλια (43)