Λιμοντσέλο η παραδοσιακή συνταγή

Bαθμολογία: 4.95
       
 
20 ψήφοι
Ισμήνη_Α, 06.11.09

Περιγραφή

Αυτή είναι μια διαφορετική και λίγο περισσότερο χρονοβόρα συνταγή για το θαυμάσιο λιμοντσέλο που πατρίδα του είναι η Ιταλία. Είναι μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή που μου την έχει δώσει ένας Ιταλός σεφ. Αν και θα αργήσει λίγο να γίνει, το άρωμα, το χρώμα, και η διαύγεια του θα σας ανταμείψουν.

Λιμοντσέλο η παραδοσιακή συνταγή
photo: cookstella

Συνταγή από:

Ισμήνη_Α

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
  • 2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα
Φτιάχνει: 3 φιάλες των 750ml
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε).
  2. Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.
  3. Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).
  4. Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος)
  5. Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
  6. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.
  7. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες.
  8. Πέρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό να μη μείνει καθόλου "άσπρο" επάνω στη φλοίδα. Αντί για vodka μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας. Εάν χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια αντί λεμόνια, έχουμε ένα καταπληκτικό ποτό orangello.

Σχετικές συνταγές

Το Limoncello της Λουίζας Το Limoncello της Λουίζας
5
       
       
(3)
Λικέρ λεμόνι με λάιμ Λικέρ λεμόνι με λάιμ
4.5
       
       
(2)
Λιμοντσέλο Λιμοντσέλο
4.8077
       
       
(52)
Limoncello το τέλειο Limoncello το τέλειο
4.8667
       
       
(30)
Limoncello Limoncello
4.9
       
       
(10)

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 11-11-09  
    Εγω το βαζω στην καταψυξη.Ειναι τελειο!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-11-09  

    τι να πω; αψογο
    #
    Σχόλιο από bibila, 2-12-09  
    υπεροχο,το εφτιαξα με τσιπουρο.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 2-12-09  
    Ευχαριστώ κορίτσια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 28-3-10  
    Ισμήνη!!!! Στην υγειά σου!!!! Το τέλειοοοοο λιμοντσέλο!!!! Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν όλοι!!!! Η επιτυχία είναι σίγουρη!!! Και το πίνουμε κρύο!!!! Από γεύση και άρωμα δεν περιγράφεται άν δεν το γευτείτε!!!! Τα 5 πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 28-3-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου για τα καλά σου λόγια!
    Πρόσφατα έγινε και το orangello μου με πορτοκάλια, αν θέλεις δοκίμασέ το, θα σου αρέσει σίγουρα !
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-10-10  
    Δεν είχα διαβάσει πολύ καλά τη συνταγή κι έβαλα όλο το ποτό από την αρχή. Δηλαδή έκανα μισή δόση και χρησιμοποίησα τα 750 ml μεμιάς στη φάση 4. Πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-10-10  
    Πολύ ωραίο, αν και δεν έκανα τη συνταγή κατά γράμμα. Έβαλα ρακή, όχι βότκα, και όλη την ποσότητα από την αρχή της παρασκευής. Επίσης, το δοκίμασα σήμερα που πέρασαν οι 40 μέρες και πρόσθεσα το σιρόπι και είναι πολύ καλό, δεν θα περιμένω άλλες σαράντα, δεν έχω υπομονή! Δεν ξέρω κιόλας αν θα άλλαζε η γεύση του κατά πολύ.
    #
    Σχόλιο από cookstella, 23-12-10  
    Είχα μια βότκα καιρό και δεν ήξερα τι να την κάνω,αφού δεν είμαστε λάτρεις του αλκοόλ.
    Όταν μου έδωσαν λεμόνια από κτήμα(ακέρωτα),θυμήθηκα την συνταγή σου.
    Λοιπόν,αξιοποίησα την βότκα με τον καλύτερο τρόπο!!!!
    Έγινε ένα υπέροχο ποτό,με υπέροχο άρωμα και χρώμα.
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτή την καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από vasilitsa, 17-3-11  
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΥΠΕΡΟΧΟ.ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΥΖΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΤΚΑ.50 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ.Κ ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 28-4-11  
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΤΚΑ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΕΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!! ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ:ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 100% proof(ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΤΚΑ).
    #
    Σχόλιο από antafort, 9-5-11  
    Αύριο το βγάζω και ανυπομονώ!!!!
    Εγώ χρησιμοποίησα ρακή διότι αρκετά τσίπουρα περιέχουν γλυκάνισο.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 9-5-11  
    Σας ευχαριστω πολύ κορίτσια για τα καλά λόγια σας και τα πιρουνάκια.
    Είναι όντως μια πολύ καλή και δοκιμασμένη συνταγή, λίγο χρονοβόρα αλλά νομίζω οτι το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ , το 100% poof, αφορά στην καθαρότητα του οινοπνεύματος.

    Ευχαριστώ και πάλι όλες :)

    #
    Σχόλιο από antafort, 11-5-11  
    Τι να πώ...τα λόγια είναι περιττά!!!!
    Βγήκε...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 13-5-11  
    Ισμήνη_Α, προβλέπω να φτιάχνω ένα τέλειο λιμοντσέλο χάρη σε'σενα. Έχω μια απορία (μη γελάσεις...)... Χθες έκανα τη 2η φάση του και δεν είχα τόσο μεγάλο βάζο γυάλινο και το έβαλα σ'ένα μεγαλύτερο tupper. Πειράζει; Θα αλλοιωθεί- εξασθενήσει μήπως το άρωμά του λόγω του πλαστικού; Το πλαστικό ήταν πεντακάθαρο από μυρωδιές... Πάντως να ξέρεις θα το ανοίξω μια μέρα πριν το 2ο 40ήμερο στα γενέθλια του άντρα μου και το 1ο ποτηράκι θα το πιούμε στην υγειά σου. ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕΙ!!!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-5-11  
    την ιδεα αρχισα να την υλοποιω πολυ πριν το πασχα και με θρησκευτικη ευλαβια περίμενα να περασουν οι 40+40 μέρες για να απολαυσω το πιο τελειο, το πιο αρωματικό αλκοολουχο ποτο...και το εφτιαξα μονη μου....με λιγα λεμονια και τσιπουρο που δεν πιναμε.....τελεια η συνταγη και πραγματικα αξιζει αν περιμενει κανεισ τοσες μερες...
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 11-6-11  
    Είμαι στο σιρόπι και μόλις συνειδητοποίησα πως έκανα γκάφα...έβαλα όλη την βότκα με τις φλούδες από την αρχή...θα αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 22-7-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα πιρουνάκια, είναι πράγματι μια συνταγή που το αξίζει και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. :)

    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 22-7-11  
    Αν και έκανα ένα μικρό λαθάκι στην εκτέλεση, σήμερα απόλαυσα το λιμοντσέλο με πάγο, σε παγωμένο ποτήρι. Πραγματικά αξίζει η αναμονή...τέλεια συνταγή...Ευχαριστώ πολύ την Λουκρητία για την βοηθειά της!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 23-7-11  
    Δήμητρά μου, με σκλαβώνεις! Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο εκτός από το να σε καθησυχάσω, λέγοντάς σου να μην σε στενοχωρεί το γεγονός ότι έβαλες όλο το αλκοόλ μαζί!!! Δεν είναι πολύ ωραίο, δροσιστικό και προπάντων σπιτικό λικέρ;;; Μόλις βρω ένα εμφανίσιμο ποτηράκι, θα σας ανεβάσω κι εγώ μία φωτογραφία!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 11-11-09  
    Εγω το βαζω στην καταψυξη.Ειναι τελειο!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-11-09  

    τι να πω; αψογο
    #
    Σχόλιο από bibila, 2-12-09  
    υπεροχο,το εφτιαξα με τσιπουρο.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 2-12-09  
    Ευχαριστώ κορίτσια, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 28-3-10  
    Ισμήνη!!!! Στην υγειά σου!!!! Το τέλειοοοοο λιμοντσέλο!!!! Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν όλοι!!!! Η επιτυχία είναι σίγουρη!!! Και το πίνουμε κρύο!!!! Από γεύση και άρωμα δεν περιγράφεται άν δεν το γευτείτε!!!! Τα 5 πηρουνάκια από μένα με πολλή αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 28-3-10  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου για τα καλά σου λόγια!
    Πρόσφατα έγινε και το orangello μου με πορτοκάλια, αν θέλεις δοκίμασέ το, θα σου αρέσει σίγουρα !
    #
    Σχόλιο από cookstella, 23-12-10  
    Είχα μια βότκα καιρό και δεν ήξερα τι να την κάνω,αφού δεν είμαστε λάτρεις του αλκοόλ.
    Όταν μου έδωσαν λεμόνια από κτήμα(ακέρωτα),θυμήθηκα την συνταγή σου.
    Λοιπόν,αξιοποίησα την βότκα με τον καλύτερο τρόπο!!!!
    Έγινε ένα υπέροχο ποτό,με υπέροχο άρωμα και χρώμα.
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτή την καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από vasilitsa, 17-3-11  
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.ΥΠΕΡΟΧΟ.ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΥΖΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΤΚΑ.50 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ.Κ ΛΕΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ!
    #
    Σχόλιο από antafort, 9-5-11  
    Αύριο το βγάζω και ανυπομονώ!!!!
    Εγώ χρησιμοποίησα ρακή διότι αρκετά τσίπουρα περιέχουν γλυκάνισο.
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 9-5-11  
    Σας ευχαριστω πολύ κορίτσια για τα καλά λόγια σας και τα πιρουνάκια.
    Είναι όντως μια πολύ καλή και δοκιμασμένη συνταγή, λίγο χρονοβόρα αλλά νομίζω οτι το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

    ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ , το 100% poof, αφορά στην καθαρότητα του οινοπνεύματος.

    Ευχαριστώ και πάλι όλες :)

    #
    Σχόλιο από antafort, 11-5-11  
    Τι να πώ...τα λόγια είναι περιττά!!!!
    Βγήκε...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 27-5-11  
    την ιδεα αρχισα να την υλοποιω πολυ πριν το πασχα και με θρησκευτικη ευλαβια περίμενα να περασουν οι 40+40 μέρες για να απολαυσω το πιο τελειο, το πιο αρωματικό αλκοολουχο ποτο...και το εφτιαξα μονη μου....με λιγα λεμονια και τσιπουρο που δεν πιναμε.....τελεια η συνταγη και πραγματικα αξιζει αν περιμενει κανεισ τοσες μερες...
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 11-6-11  
    Είμαι στο σιρόπι και μόλις συνειδητοποίησα πως έκανα γκάφα...έβαλα όλη την βότκα με τις φλούδες από την αρχή...θα αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα?
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 22-7-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα πιρουνάκια, είναι πράγματι μια συνταγή που το αξίζει και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. :)

    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 22-7-11  
    Αν και έκανα ένα μικρό λαθάκι στην εκτέλεση, σήμερα απόλαυσα το λιμοντσέλο με πάγο, σε παγωμένο ποτήρι. Πραγματικά αξίζει η αναμονή...τέλεια συνταγή...Ευχαριστώ πολύ την Λουκρητία για την βοηθειά της!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 23-7-11  
    Δήμητρά μου, με σκλαβώνεις! Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο εκτός από το να σε καθησυχάσω, λέγοντάς σου να μην σε στενοχωρεί το γεγονός ότι έβαλες όλο το αλκοόλ μαζί!!! Δεν είναι πολύ ωραίο, δροσιστικό και προπάντων σπιτικό λικέρ;;; Μόλις βρω ένα εμφανίσιμο ποτηράκι, θα σας ανεβάσω κι εγώ μία φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 23-7-11  
    Δήμητρα και Λουκρητια, μη στενοχωριέστε, ανθρώπινα τα λάθη :)
    Υπομονή, το χειμώνα που θα έχουμε πάλι υπέροχα χοντρόφλουδα λεμονάκια, τι μας εμποδίζει να το ξανακάνουμε??
    Να είστε καλά και χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγούλα .
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 4-8-11  
    Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες φίλες μου για τις υπέροχες φωτογραφίες σας και για τα πιρουνάκια που μου δώσατε!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 24-1-12  
    να ρωτησω κατι? θέλω πάλι να φτιάξω αυτό το υπέροχο ποτάκι. βρήκα λεμονιά εδώ κάτω στην πολυκατοικία και τα λεμόνια ειναι χοντρόφλουδα και δεν την ραντίζουν. εχω όμως το gordons gin που μου είχε δώσει η γιαγιά μου και είναι καιρό κλειστό και είναι αμαρτία να το πετάξω. να το κάνω ή οχι?
    #
    Σχόλιο από marista, 20-2-12  
    Σ΄ευχαριστούμε για τη συνταγή.Είναι Τό Τέλειο λικέρ.Συγχαρητήρια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-10-10  
    Δεν είχα διαβάσει πολύ καλά τη συνταγή κι έβαλα όλο το ποτό από την αρχή. Δηλαδή έκανα μισή δόση και χρησιμοποίησα τα 750 ml μεμιάς στη φάση 4. Πειράζει;
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 28-4-11  
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΤΚΑ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΕΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ!!! ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ:ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 100% proof(ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΤΚΑ).
    #
    Σχόλιο από kalofagou, 13-5-11  
    Ισμήνη_Α, προβλέπω να φτιάχνω ένα τέλειο λιμοντσέλο χάρη σε'σενα. Έχω μια απορία (μη γελάσεις...)... Χθες έκανα τη 2η φάση του και δεν είχα τόσο μεγάλο βάζο γυάλινο και το έβαλα σ'ένα μεγαλύτερο tupper. Πειράζει; Θα αλλοιωθεί- εξασθενήσει μήπως το άρωμά του λόγω του πλαστικού; Το πλαστικό ήταν πεντακάθαρο από μυρωδιές... Πάντως να ξέρεις θα το ανοίξω μια μέρα πριν το 2ο 40ήμερο στα γενέθλια του άντρα μου και το 1ο ποτηράκι θα το πιούμε στην υγειά σου. ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕΙ!!!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ginger, 16-10-10  
    Πολύ ωραίο, αν και δεν έκανα τη συνταγή κατά γράμμα. Έβαλα ρακή, όχι βότκα, και όλη την ποσότητα από την αρχή της παρασκευής. Επίσης, το δοκίμασα σήμερα που πέρασαν οι 40 μέρες και πρόσθεσα το σιρόπι και είναι πολύ καλό, δεν θα περιμένω άλλες σαράντα, δεν έχω υπομονή! Δεν ξέρω κιόλας αν θα άλλαζε η γεύση του κατά πολύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Καραμελωμένες φλούδες λεμονιού από το λιμοντσέλο
    Προστέθηκε από evisam
    5
           
           
    (4)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Λικερ-άκια και ποτά
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ΠΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ  - ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της kalorine
    μαρμελάδες - γλυκά κουταλιού
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της mariaa76