κύρια φωτογραφία συνταγής Λιμοντσέλο η παραδοσιακή συνταγή

Λιμοντσέλο η παραδοσιακή συνταγή

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Ισμήνη_Α
Ισμήνη_Α @cook_8462012
,

Αυτή είναι μια διαφορετική και λίγο περισσότερο χρονοβόρα συνταγή για το θαυμάσιο λιμοντσέλο που πατρίδα του είναι η Ιταλία. Είναι μια αυθεντική παραδοσιακή συνταγή που μου την έχει δώσει ένας Ιταλός σεφ. Αν και θα αργήσει λίγο να γίνει, το άρωμα, το χρώμα, και η διαύγεια του θα σας ανταμείψουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι σημαντικό να μη μείνει καθόλου "άσπρο" επάνω στη φλοίδα.Αντί για vodka μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας.Εάν χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια αντί λεμόνια, έχουμε ένα καταπληκτικό ποτό orangello.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
3 φιάλες των 750ml
  1. 15 λεμόνια με χονδρή φλούδα
  2. 2 μπουκάλια vodka (των 750ml)100% proof
  3. 4 κούπες ζάχαρη
  4. 5 κούπες νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βουρτσίζουμε με ένα βουρτσάκι για να φύγει κάθε υπόλοιπο του κεριού που συνήθως τα αλείφουν. (Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ακέρωτα λεμόνια εάν βρούμε).

  2. 2

    Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα λεμόνια με ένα μαλακό πανί.

  3. 3

    Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι αποφλοιώνουμε τα λεμόνια, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει).

  4. 4

    Βάζουμε σε βάζο τη μία φιάλη vodka προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 40 ημέρες. (Πρέπει να είναι σε σκοτεινό μέρος)

  5. 5

    Οταν περάσει αυτό το διάστημα,διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.

  6. 6

    Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με το άλλο μπουκάλι vodka, κλείνουμε πάλι ερμητικά και αποθηκεύουμε για ακόμη 40 ημέρες.

  7. 7

    Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ, και το βάζουμε σε φιάλες.

  8. 8

    Πέρνουμε ένα διαυγές ποτό που πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (53)

Biki26
Biki26 @cook_8465707
Εγώ χρησιμοποίησα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και έβαλα και τον χυμό από δυο λεμόνια!

Από

Ισμήνη_Α
Ισμήνη_Α @cook_8462012
στις
,