Linzer torte: πάστα φλώρα με σαρακοστιανή μερέντα

tahitian
tahitian @artist_ea
Koμοτηνή

Το γνωστό γλύκισμα με διαφορετική γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Προς τη Νίκη".Ταψάκι εγώ χρησιμοποίησα Νο 28,γίνεται πιο ψηλό. Επίσης στη μισή μεριά έβαλα μαρμελάδα όπως στην κλασική πασταφλώρα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 250 γρ. μαργαρίνη
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
  4. 4,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  5. 1 φακελάκι μπέικιν
  6. νηστίσιμη μερέντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.

  2. 2

    Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε για λίγο όλα μαζί τα υλικά.

  3. 3

    Στρώνουμε τα 3/4 περίπου της ζύμης σ'ένα λαδωμένο ταψί Νο 32 και βάζουμε από πάνω τη μερέντα.

  4. 4

    Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε καφασωτά πάνω από τη μερέντα.

  5. 5

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου

Αντιδράσεις

Από

tahitian
tahitian @artist_ea
στις
Koμοτηνή
Η μαγεία της ανακάλυψης νέων συνταγών με συναρπάζει!Το ταξίδι στις γεύσεις είναι μοναδική εμπειρία!Προσδεθείτε να το απολαύσουμε! Instagram : https://www.instagram.com/artist.ea_/?next=%2Feaartist%2F&hl=el ή απλά artist. ea
Δες περισσότερα