Linzer torte: πάστα φλώρα με σαρακοστιανή μερέντα
Το γνωστό γλύκισμα με διαφορετική γέμιση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό "Προς τη Νίκη".Ταψάκι εγώ χρησιμοποίησα Νο 28,γίνεται πιο ψηλό. Επίσης στη μισή μεριά έβαλα μαρμελάδα όπως στην κλασική πασταφλώρα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
-
2
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε για λίγο όλα μαζί τα υλικά.
-
3
Στρώνουμε τα 3/4 περίπου της ζύμης σ'ένα λαδωμένο ταψί Νο 32 και βάζουμε από πάνω τη μερέντα.
-
4
Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε καφασωτά πάνω από τη μερέντα.
-
5
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου
Σχόλια (3)