Λυχναράκια Κρήτης
Είναι μια εύκολη συνταγή γνωστή στην Κρήτη που περιέχει το ζυμάρι και την γέμιση που είναι απο φρέσκια μηζύθρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι τέλεια σε εμφάνιση και αφροτά στο φάγωμα.
Υλικά
-
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
-
4 αβγά
-
1 μπέικιν πάουτερ
-
1 φλιτζάνα φρέσκο γάλα
-
1 αβγό για το άλειμα
-
800 γρ. μηζήθρα
-
1 φλιτζάνα ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λαδι
-
2
Ρίχνομε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα
-
3
Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική
-
4
Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζύθρα με μια φλιτζάνα ζάχαρη
-
5
Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά
-
6
Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα πρός το κέντρο
-
7
Στη συνέχεια χτυπάμε ενα αβγό και τα αλείφουμε απο πάνω
-
8
Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)