κύρια φωτογραφία συνταγής Λυχναράκια πασχαλινά
NTINA
NTINA @cook_8528225
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την δίδαξε η κ.Ευγενία απο τον Αη Νικόλα, της Κρήτης, σε κάποιες αξέχαστες διακοπές μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γραμ. αλεύρι
  2. 1 κουτ. σούπας λάδι
  3. 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  4. αρκετό νερό για να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
  5. ΓΕΜΙΣΗ
  6. 700 γρ μυζήθρα γλυκεια
  7. 1 κούπα μέλι
  8. 0.5 κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
  9. κανελα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάντε μια μαλακή ζύμη, ίσως χρειαστεί λιγο αλεύρι ακόμα.

  2. 2

    Τριφτε με το πιρούνι το τυρί και ριχτε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

  3. 3

    Ανοιχτε τη ζύμη σε φύλο και κόψτε δίσκους σαν το πιατάκι του καφε. Βάλτε στο κέντρο μια κουταλιτσα γέμιση και κάντε γύρω γυρω τσιμπιές. Σαν το περίγραμμα της τάρτας θα γίνει. Πασπαλίστε με κανέλα και ψήστε σε μέτριο φούρνο

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

evdoba
evdoba @evdoba
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! αυτές οι γλυκάλμυρες γεύσεις όταν είναι πετυχημένες είναι τέλειες.. με την πρώτη ευκαιρία θα την κάνω.

Από

NTINA
NTINA @cook_8528225
στις
ΠΕΙΡΑΙΑΣ