Λουβί με λάχανα αλάδωτο (φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το φαγητό ονομάζεται "λουβί με λάχανα" που σημαίνει "μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα" στα κυπριακά. Μπορεί να φαγωθεί και ως κύριο γεύμα και ως σαλάτα. Είναι ιδανικό για νηστείες, ενώ μπορούμε να το φάμε και αλάδωτο (αλλά φυσικά δεν είναι τόσο νόστιμο).
Υλικά
-
2 ποτήρια μαυρομάτικα φασόλια ξερά
-
4 δεσμίδες σέσκουλα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
-
λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από τη νύχτα να μουλιάσουν σε νερό.
-
2
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
-
3
Πλένουμε πολύ καλά και βράζουμε τα σέσκουλα.
-
4
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα σέσκουλα και τα ανακατεύουμε σε μία σαλατιέρα.
-
5
Τα αλατίζουμε, και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
-
6
Τα σερβίρουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και λεμόνι.
-
7
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)