Κοντέσσα Μαρία
Κοντέσσα Μαρία @cook_8460634
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,

Πανεύκολα, αφράτα και οικονομικά με μαγιά που δεν θέλει φούσκωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κεσεδάκι που έχει το γιαούρτι το χρησιμοποιώ για μεζούρα στο λάδι.Εγώ βάζω ελαιόλαδο, γιατί αυτό χρησιμοποιούμε παντού. Αν δε το έχετε συνηθίσει ή σας φαίνεται βαρύ, βάλτε καλύτερα μισό μισό με κάποιο σπορέλαιο ή ακόμα και σκέτο σπορέλαιο.Τα λουκανικάκια αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε στο μικροκυμμάτων για 3 - 4 λεπτά να ψηθούν.Το ταψί δεν το λαδώνω γιατί η ζύμη είναι αρκετά λαδερή.Επίσης για πιο έντονη γεύση βάλτε μουστάρδα με κετσαπ σε ένα μπωλ και αλοίψτε ελαφρά τα λουκανικάκια στην χαρακιά τους πριν τα τυλίξετε.Επίσης μπορείτε να πάρετε λουκάνικα Φρανκφούρτης και να τα κόψετε μικρά μόνοι σας . Σε αυτη την περίπτωση μπορεί να σας ανοίξουν στο ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
40 -50 κομμάτια
  1. 1 κεσέ γιαούρτι
  2. 1 κεσέ λάδι καλό
  3.  2 πακετάκια Λουκανικάκια κοκταίιλ
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  6. Άλευρι όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζω στο μίξερ το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά.

  2. 2

    Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.

  3. 3

    Παίρνω λίγη στο χέρι και τυλιγω ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το βάζω στο ταψί. Τα αλοίφω με το αυγό και τα βάζω στο φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 βαθμους στον αέρα και τα ψήνω 15 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (116)

xristina papadopoulou
xristina papadopoulou @1q23e45t6
Καλησπέρα σας! Υπέροχη συνταγή αλλά μου σκάσανε όλα μου άνοιξαν γιατί; τι μπορεί να έκανα λάθος;
Είναι η πρώτη φορά που έφτιαξα μόνη μου ζύμη γενικά.

Από

Κοντέσσα Μαρία
στις
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ,