Λουκουμάδες φουρνιστοί

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
ΣΟΝΙΑ, 22.10.08

Περιγραφή

Νοστιμοι λουκουμαδες, σαν αυτούς που πουλάνε οι φούρνοι, χωρις τηγανισμα. Γλιτωνουμε θερμιδες και καμενα λαδια.

Λουκουμάδες φουρνιστοί
photo: κουρκουμπινι

Συνταγή από:

ΣΟΝΙΑ

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 2 φακελακια μαγια
  • 1 φλ. χλιαρο νερο
  • 1 1/2 φλ. γαλα
  • 1/2 φλ.ζαχαρη
  • 2 κ. γλ. κοφτα αλατι
  • 2 αυγα
  • 1/2 φλ. βουτυρο λιωμενο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευουμε την μαγια με το νερο και ριχνουμε το αλευρι.
  2. Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε μεχρι να γινει ζυμη μαλακια και ελαστικη που δεν κολαει.
  3. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.
  4. Ξαναζυμωνουμε και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου παχους περιπου.
  5. Αλευρωνουμε το στομιο απο κουπακι 5-6 εκ. και κοβουμε δισκους. Με καπακι μπουκαλιου αφαιρουμε κυκλους απο το κεντρο.
  6. Στρωνουμε λαδοκολα σε ταψια και τοποθετουμε τους λουκουμαδες. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.
  7. Φουρνιζουμε στους 180 ωσπου να ροδισουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μολις τους ξεφουρνισουμε μπορουμε να τους ψεκάσουμε με νερό και να τους πασπαλισουμε με ζαχαρη, με αχνη ή να τους βουτηξουμε σε γλασο σοκολατας.

Σχετικές συνταγές

Αφράτα ντόνατς φούρνου Αφράτα ντόνατς φούρνου
4.84
       
       
(25)
Ντόνατς στο φούρνο Ντόνατς στο φούρνο
4.5752
       
       
(153)
Ντόνατς Ντόνατς
4.8897
       
       
(136)
Λουκουμάδες όνειρο Λουκουμάδες όνειρο
3.1875
       
       
(16)
Λουκουμάδες super! Λουκουμάδες super!
4.7857
       
       
(42)
Λουκουμάδες με μέλι Λουκουμάδες με μέλι
4.5556
       
       
(9)
Ντόνατς γεμιστά Ντόνατς γεμιστά
4.5
       
       
(2)
Πανεύκολα  Ντόνατς Πανεύκολα Ντόνατς
4.7647
       
       
(34)

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από kounelaki, 24-10-08  
    Ωραίο ακούγεται!!Δεν φτιάχνω λουκουμάδες γιατί δεν μπορώ τα καμένα λάδια, τώρα όμως θα δοκιμάσω τους φουρνιστούς.
    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-08  
    Είναι δηλ κάτι σαν ντόνατς?
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 24-10-08  
    Οταν λες ντονατς τι εννοεις?Ειναι λουκουμαδες σαν κ αυτους που πουλανε στον δρομο μονο που ειναι στον φουρνο.Βεβαια οταν μεινουνε ξεραινονται γιατι δεν εχουν λαδια,δεν γινονται σαν λαστιχο οπως οι τηγανητοι.Εγω τους βαζω σε σακουλακια,στην συντηρηση κ τους κραταω 1-2 μερες.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 25-10-08  
    Μμμμ, θα ειναι τέλειοι με fonfue σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 25-10-08  
    Fondue ήθελα να πώ!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 25-10-08  
    Κ οχι μονο... κ με μαρμελαδα αλλα κυριως αχνη με κανελα!
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 29-10-08  
    Καλημέρα, την έκανα τη συνταγή αλλά απέτυχε πλήρως. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες αλλά τελικά τα πέταξα. Βγήκαν άγλυκα στρογγυλά κουλούρια καθόλου φουσκωμένα και με γεύση που δεν θύμιζε με τίποτα λουκουμά ξέρετε χαρακτηριστικό σαν αυτό που αγοράζουμε στους φούρνους αυτή ήταν και η χαρά μου ότι τελικά βρήκα συνταγή για λουκουμάδες που μόνο να αγοράσω μπορώ. Δεν βάζω πιρουνάκια γιατί ειλικρινά κάτι θα έγινε λάθος, δεν ξέρω αν φταίει η συνταγή ή οι αναλογίες της. Αν κάποια από εσάς είχε ανάλογη εμπειρία ας μου πει τι έφταιξε έτσι για να μου φύγει η απορία. Σας ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-10-08  
    Μαντώ,τους λουκουμάδες που ζητάς εγώ τους λέω ντόνατς και τους έχω αναρτήσει εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/sintagi-gia-ntonats1.html Εύκολοι και δοκιμασμένοι.
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 29-10-08  
    Ευχαριστώ πολύ ΖΟΕ. θα ξαναπροσπαθήσω κρίμα είναι να μην ξέρω να τους φτιάχνω σπιτικούς!
    #
    Σχόλιο από giannak, 3-12-08  
    Προσπάθησα και εγώ, σαν όψη βγαίνουν εξαιρετικά, αλλά θέλουν το πολύ 10 λεπτα φουρνο, το πρώτο ταψί το άφησα 15 και έγινε σα ψωμί. Επίσης νομίζω θέλουν λίγο παραπάνω ζάχαρη στη ζύμη. Όταν έβγαλα τα πρώτα τους έριξε άχνη αλλά δεν κόλλησε, στα δεύτερα τα άλειψα αμέσως με λίγο βούτυρο και έβαλα απο πάνω ζάχαρη (κρυσταλλική)και βγήκαν πολύ καλά. Την επόμενη φορά θα γίνουν καλύτερα. Πάντως το ότι γλιτώσα το τηγάνι ήταν απο μόνο του εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 3-12-08  
    Καλη μου η ζυμη ειναι αγλυκη γιατι τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη.Οταν τα ξεφουρνιζουμε, κανονοκα θελουν ψεκασμα με νερακι κ περασμα σε ζαχαριτσα.Παραλειψη μου.Συγνωμη.Λυπαμαι που δεν ειναι αυτο που θελατε,ειλικρινα.
    #
    Σχόλιο από aliki_k, 8-10-10  
    Λοιπον εγω δεν τα καταφερα!Λογω ζυμης δεν μπορουσα να την πλασω κι ετσι τα εκανα στο τηγανι νοστιμα τα γεμισα με σαλτσα σοκολατας και απο πανω εριξα ζαχαρι αχνη.δεν θα τα φτιαξω ξανα.δεν μου αρεσει η εμφανιση τους.δεν θυμιζει ντονατς ισως αν ηταν πιο σφιχτη η ζυμη.....
    #
    Σχόλιο από Τολμηρός, 17-12-10  
    Έχω ετοιμάσει τη ζύμη και περιμένω να φουσκώσει. Την βλέπω εξαιρετική! Νομίζω θα γίνουν τέλειοι λουκουμάδες! Ψήσιμο στο φούρνο!!! Λίγη ζάχαρη!!! Τέλειο!!! Θα επανέλθω με το αποτέλεσμα αύριο! Από τώρα τρία πιρούνια!!!
    #
    Σχόλιο από nefeli19, 13-11-11  
    Έκανα και εγώ τη συνταγή κατα γράμμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ! Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαντώ. Θα σας συμβούλευα να μην επιχειρήσετε καν να δοκιμάσετε να κάνετε τη συνταγή. Κρίμα το ρεύμα, τα υλικά και την ώρα που έχασα !!!! Για μένα οχι πιρουνάκι ούτε οδοντογλυφίδα δεν παιρνει η συγκεκριμένη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από akylina, 6-3-12  
    συμφωνω με ολους δυστυχως δεν ειδα τις κριτικες και ετοιμαζα ποσες ωρες για τα γενεθλια της φιλης μου, ετοιμασα και γλασαρισμα σοκολατας και τελικα ολα χαμενα, ηταν απλα ζυμη για ψωμι. ουτε για πιτσα δε κανει! :S
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 3-7-13  
    απο εμενα, τα παιδια που τους τσακισαν και δεν ηθελαν ετοιματζιδικους στη θαλασσα, και τους καλεσμενους στη γιορτη του συζυγου που τους αφαγαν επισης, 5 πιρουνακια. ηταν ευκολοι, νοστιμοι και με τη σοκολατα θεικοι. σιγουρα θα τους ξανακανω. και το θεμα μου εινια οτι αφενος δεν εινια τηγανιτοι, αφετερου και κατα κυριο λογο τους εφαγαν τα μωρα....
    #
    Σχόλιο από tilios, 21-8-13  
    mprabo ston uploader wraia syntagh oso gia tous kakoproairetous pou mono na krinoun xeroun...perita ta sxolia....as anebasoun kamia syntagh na tous doume...
    #
    Σχόλιο από liakos2, 18-3-14  
    καλημέρα, δεν την εχω κάνει γιατί δεν βλέπω πουθενά το ΄΄ νηστισιμο΄΄ ??? αφου περιέχει γαλα πως είναι νηστησιμο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-3-14  
    liakos2 δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου. Δεν βλέπεις πουθενά το "νηστίσιμο" γιατί ακριβώς περιέχει γάλα και ΔΕΝ είναι νηστίσμο.
    #
    Σχόλιο από liakos2, 18-3-14  
    ζητω συγνωμη γραφει νοστιμοι και εγω καταλαβα νηστισημοι ... ψαχνω για μια καλη νηστισιμη συνταγη λουκουμαδων οπως αυτη των φουρνων , ευχαριστω!

    15 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από kounelaki, 24-10-08  
    Ωραίο ακούγεται!!Δεν φτιάχνω λουκουμάδες γιατί δεν μπορώ τα καμένα λάδια, τώρα όμως θα δοκιμάσω τους φουρνιστούς.
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 25-10-08  
    Μμμμ, θα ειναι τέλειοι με fonfue σοκολάτας!
    #
    Σχόλιο από annitanguera, 25-10-08  
    Fondue ήθελα να πώ!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 25-10-08  
    Κ οχι μονο... κ με μαρμελαδα αλλα κυριως αχνη με κανελα!
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 29-10-08  
    Καλημέρα, την έκανα τη συνταγή αλλά απέτυχε πλήρως. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες αλλά τελικά τα πέταξα. Βγήκαν άγλυκα στρογγυλά κουλούρια καθόλου φουσκωμένα και με γεύση που δεν θύμιζε με τίποτα λουκουμά ξέρετε χαρακτηριστικό σαν αυτό που αγοράζουμε στους φούρνους αυτή ήταν και η χαρά μου ότι τελικά βρήκα συνταγή για λουκουμάδες που μόνο να αγοράσω μπορώ. Δεν βάζω πιρουνάκια γιατί ειλικρινά κάτι θα έγινε λάθος, δεν ξέρω αν φταίει η συνταγή ή οι αναλογίες της. Αν κάποια από εσάς είχε ανάλογη εμπειρία ας μου πει τι έφταιξε έτσι για να μου φύγει η απορία. Σας ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-10-08  
    Μαντώ,τους λουκουμάδες που ζητάς εγώ τους λέω ντόνατς και τους έχω αναρτήσει εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/sintagi-gia-ntonats1.html Εύκολοι και δοκιμασμένοι.
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 29-10-08  
    Ευχαριστώ πολύ ΖΟΕ. θα ξαναπροσπαθήσω κρίμα είναι να μην ξέρω να τους φτιάχνω σπιτικούς!
    #
    Σχόλιο από giannak, 3-12-08  
    Προσπάθησα και εγώ, σαν όψη βγαίνουν εξαιρετικά, αλλά θέλουν το πολύ 10 λεπτα φουρνο, το πρώτο ταψί το άφησα 15 και έγινε σα ψωμί. Επίσης νομίζω θέλουν λίγο παραπάνω ζάχαρη στη ζύμη. Όταν έβγαλα τα πρώτα τους έριξε άχνη αλλά δεν κόλλησε, στα δεύτερα τα άλειψα αμέσως με λίγο βούτυρο και έβαλα απο πάνω ζάχαρη (κρυσταλλική)και βγήκαν πολύ καλά. Την επόμενη φορά θα γίνουν καλύτερα. Πάντως το ότι γλιτώσα το τηγάνι ήταν απο μόνο του εξαιρετικό.
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 3-12-08  
    Καλη μου η ζυμη ειναι αγλυκη γιατι τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη.Οταν τα ξεφουρνιζουμε, κανονοκα θελουν ψεκασμα με νερακι κ περασμα σε ζαχαριτσα.Παραλειψη μου.Συγνωμη.Λυπαμαι που δεν ειναι αυτο που θελατε,ειλικρινα.
    #
    Σχόλιο από aliki_k, 8-10-10  
    Λοιπον εγω δεν τα καταφερα!Λογω ζυμης δεν μπορουσα να την πλασω κι ετσι τα εκανα στο τηγανι νοστιμα τα γεμισα με σαλτσα σοκολατας και απο πανω εριξα ζαχαρι αχνη.δεν θα τα φτιαξω ξανα.δεν μου αρεσει η εμφανιση τους.δεν θυμιζει ντονατς ισως αν ηταν πιο σφιχτη η ζυμη.....
    #
    Σχόλιο από Τολμηρός, 17-12-10  
    Έχω ετοιμάσει τη ζύμη και περιμένω να φουσκώσει. Την βλέπω εξαιρετική! Νομίζω θα γίνουν τέλειοι λουκουμάδες! Ψήσιμο στο φούρνο!!! Λίγη ζάχαρη!!! Τέλειο!!! Θα επανέλθω με το αποτέλεσμα αύριο! Από τώρα τρία πιρούνια!!!
    #
    Σχόλιο από nefeli19, 13-11-11  
    Έκανα και εγώ τη συνταγή κατα γράμμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ! Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαντώ. Θα σας συμβούλευα να μην επιχειρήσετε καν να δοκιμάσετε να κάνετε τη συνταγή. Κρίμα το ρεύμα, τα υλικά και την ώρα που έχασα !!!! Για μένα οχι πιρουνάκι ούτε οδοντογλυφίδα δεν παιρνει η συγκεκριμένη συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από akylina, 6-3-12  
    συμφωνω με ολους δυστυχως δεν ειδα τις κριτικες και ετοιμαζα ποσες ωρες για τα γενεθλια της φιλης μου, ετοιμασα και γλασαρισμα σοκολατας και τελικα ολα χαμενα, ηταν απλα ζυμη για ψωμι. ουτε για πιτσα δε κανει! :S
    #
    Σχόλιο από κουρκουμπινι, 3-7-13  
    απο εμενα, τα παιδια που τους τσακισαν και δεν ηθελαν ετοιματζιδικους στη θαλασσα, και τους καλεσμενους στη γιορτη του συζυγου που τους αφαγαν επισης, 5 πιρουνακια. ηταν ευκολοι, νοστιμοι και με τη σοκολατα θεικοι. σιγουρα θα τους ξανακανω. και το θεμα μου εινια οτι αφενος δεν εινια τηγανιτοι, αφετερου και κατα κυριο λογο τους εφαγαν τα μωρα....
    #
    Σχόλιο από tilios, 21-8-13  
    mprabo ston uploader wraia syntagh oso gia tous kakoproairetous pou mono na krinoun xeroun...perita ta sxolia....as anebasoun kamia syntagh na tous doume...

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από bouka_tsoukaliou, 24-10-08  
    Είναι δηλ κάτι σαν ντόνατς?
    #
    Σχόλιο από ΣΟΝΙΑ, 24-10-08  
    Οταν λες ντονατς τι εννοεις?Ειναι λουκουμαδες σαν κ αυτους που πουλανε στον δρομο μονο που ειναι στον φουρνο.Βεβαια οταν μεινουνε ξεραινονται γιατι δεν εχουν λαδια,δεν γινονται σαν λαστιχο οπως οι τηγανητοι.Εγω τους βαζω σε σακουλακια,στην συντηρηση κ τους κραταω 1-2 μερες.
    #
    Σχόλιο από liakos2, 18-3-14  
    καλημέρα, δεν την εχω κάνει γιατί δεν βλέπω πουθενά το ΄΄ νηστισιμο΄΄ ??? αφου περιέχει γαλα πως είναι νηστησιμο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-3-14  
    liakos2 δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου. Δεν βλέπεις πουθενά το "νηστίσιμο" γιατί ακριβώς περιέχει γάλα και ΔΕΝ είναι νηστίσμο.
    #
    Σχόλιο από liakos2, 18-3-14  
    ζητω συγνωμη γραφει νοστιμοι και εγω καταλαβα νηστισημοι ... ψαχνω για μια καλη νηστισιμη συνταγη λουκουμαδων οπως αυτη των φουρνων , ευχαριστω!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa st
    Glukes Suntages
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Zagoridou
    πρωινα
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της vilka
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 674 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    ΓΛΥΚΑ ΖΥΜΗΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris