Λουκουμάδες φουρνιστοί
Νοστιμοι λουκουμαδες, σαν αυτούς που πουλάνε οι φούρνοι, χωρις τηγανισμα. Γλιτωνουμε θερμιδες και καμενα λαδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μολις τους ξεφουρνισουμε μπορουμε να τους ψεκάσουμε με νερό και να τους πασπαλισουμε με ζαχαρη, με αχνη ή να τους βουτηξουμε σε γλασο σοκολατας.
Υλικά
-
1 κ. αλευρι για ολες τις χρησεις
-
2 φακελακια μαγια
-
1 φλ. χλιαρο νερο
-
1 1/2 φλ. γαλα
-
1/2 φλ.ζαχαρη
-
2 κ. γλ. κοφτα αλατι
-
2 αυγα
-
1/2 φλ. βουτυρο λιωμενο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατευουμε την μαγια με το νερο και ριχνουμε το αλευρι.
-
2
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε μεχρι να γινει ζυμη μαλακια και ελαστικη που δεν κολαει.
-
3
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.
-
4
Ξαναζυμωνουμε και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου παχους περιπου.
-
5
Αλευρωνουμε το στομιο απο κουπακι 5-6 εκ. και κοβουμε δισκους. Με καπακι μπουκαλιου αφαιρουμε κυκλους απο το κεντρο.
-
6
Στρωνουμε λαδοκολα σε ταψια και τοποθετουμε τους λουκουμαδες. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.
-
7
Φουρνιζουμε στους 180 ωσπου να ροδισουν.
Σχόλια (26)