κύρια φωτογραφία συνταγής Λουκουμάδες φουρνιστοί

Λουκουμάδες φουρνιστοί

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
ΣΟΝΙΑ
ΣΟΝΙΑ @cook_8449991
περιστερι αττικης,ελλαδα

Νοστιμοι λουκουμαδες, σαν αυτούς που πουλάνε οι φούρνοι, χωρις τηγανισμα. Γλιτωνουμε θερμιδες και καμενα λαδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μολις τους ξεφουρνισουμε μπορουμε να τους ψεκάσουμε με νερό και να τους πασπαλισουμε με ζαχαρη, με αχνη ή να τους βουτηξουμε σε γλασο σοκολατας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 κ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  2. 2 φακελακια μαγια
  3. 1 φλ. χλιαρο νερο
  4. 1 1/2 φλ. γαλα
  5. 1/2 φλ.ζαχαρη
  6. 2 κ. γλ. κοφτα αλατι
  7. 2 αυγα
  8. 1/2 φλ. βουτυρο λιωμενο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατευουμε την μαγια με το νερο και ριχνουμε το αλευρι.

  2. 2

    Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε μεχρι να γινει ζυμη μαλακια και ελαστικη που δεν κολαει.

  3. 3

    Σκεπαζουμε και αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο.

  4. 4

    Ξαναζυμωνουμε και ανοιγουμε φυλλο 1 εκατοστου παχους περιπου.

  5. 5

    Αλευρωνουμε το στομιο απο κουπακι 5-6 εκ. και κοβουμε δισκους. Με καπακι μπουκαλιου αφαιρουμε κυκλους απο το κεντρο.

  6. 6

    Στρωνουμε λαδοκολα σε ταψια και τοποθετουμε τους λουκουμαδες. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν.

  7. 7

    Φουρνιζουμε στους 180 ωσπου να ροδισουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

kounelaki
kounelaki @cook_8452318
Ωραίο ακούγεται!!Δεν φτιάχνω λουκουμάδες γιατί δεν μπορώ τα καμένα λάδια, τώρα όμως θα δοκιμάσω τους φουρνιστούς.

Από

ΣΟΝΙΑ
ΣΟΝΙΑ @cook_8449991
στις
περιστερι αττικης,ελλαδα