Λουκουμάδες όνειρο

Bαθμολογία: 3.1875
       
 
16 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 12.06.08

Περιγραφή

Τηγανιου, με σιροπι

Λουκουμάδες όνειρο
photo: αχορταγη

Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερο
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλευρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. λαδι
  • 4 αυγα
  • λιγο αλατι
  • λαδι (για τηγανισμα)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. ζαχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. μελι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερο
  • λιγο κονιακ
  • κανελλογαρυφαλλο
  • καρυδια και κανελα (για πασπαλισμα)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: περιπου μια πιατελα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι. Βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη, το μελι και τα κανελλογαρυφαλλα για 5-10 λεπτα. Προσθετουμε το κονιακ.
  2. Βραζουμε το νερο με το λαδι και το αλατι. Ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε την ζυμη να γινει σφιχτη.
  3. Τη βγαζουμε απο τη φωτια και σπαμε μεσα τα αυγα, ενω χτυπαμε το μειγμα.
  4. Παιρνουμε κομματια ζυμης με ενα κουταλι και το ριχνουμε σε αρκετο λαδι που βραζει να ροδισουν.
  5. Σιροπιαζουμε τους λουκουμαδες και τους πασπαλιζουμε με καρυδια και κανελλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε αντι για το σιροπι ριξτε σιροπι σοκολατας. Οπως και να τα σιροπιασετε θα ειναι τελεια!!!!!!

 

Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται μαγιά ή μπέικιν.

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    αχ ναι οι λουκουμαδες ειναι ονειρο!!!!!!!!ειχα στειλει κ γω συνταγη με λουκουμαδες αλλα με μηλο...πιστευω να αρεσε...
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 13-6-08  
    Μια ερωτησουλα εχω μονο:οταν λεμε βραζω το σιροπι,εννοουμε σε υψηλη θερμοκρασια;Οσες φορες φτιαχνω σιροπι,συνηθως για τον χαλβα,παντα χαμηλωνω τη φωτια,γιατι φουσκωνει και χυνεται απ΄εξω.ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ;
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 13-6-08  
    σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε το σιρόπι πάντα ακριβώς για να μην ξεχηλίσει απο την κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 14-6-08  
    Μήπως είναι σαν τους λουκουμάδες που σερβίρουν στα μαγαζιά και στα πανυγήρια??
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 16-6-08  
    φροσω, αυτοι ειναι οι λουκουμαδες!! που πουλαναι στα πανιγυρια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-10-08  
    Βρε παιδιά, εγώ ήξερα ότι οι λουκουμάδες είναι νηστίσιμοι... Τα αυγά είναι απαραίτητα?
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 22-10-08  
    Εγω τους φτιαχνω με φαριναπ λιγο νερακι και λιγο αλατακι και λαδακι τπτ παραπανω!!! Ειναι υπεροχοι πασπαλιζω με κανελλα μελι και καρυδι και γινονται αναρπαστοι!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaristos, 23-10-08  
    Η ζύμη αυτή είναι η ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ . Απλα εδω η φίλη μας ,αντι της κλασικής συνταγής που εχει βούτυρο ,βάζει λάδι .Ενημερωτικά σας λέω οτι μαγιά δεν περιέχει .Το φούσκωμα ,το κάνουν μόνο τα αυγά .Εξαλλου πρακτικώς ειναι αδύνατον να μπει μαγιά ,λογω του τρόπου παρασκευής της .Πάντως ειναι νοστιμότατη συνταγή και εύκολη .
    Για να βοηθήσω ,ακόμα λίγο .Με τη συνταγή της φίλης μας ,χωρίς μαγιά ,φυσικά ,κάνουμε τα γνωστά τουλουμπακια .Βάζοντας το μείγμα στο κορνε και ρίχνοντας κορδονάκια σε καυτό λάδι στο μέγεθος μικρού δαχτύλου .
    #
    Σχόλιο από Sakis111, 20-12-08  
    Παιδια τι αίσχος συνταγή ήτανε αυτή;;
    Μου έκανε εντύπωση και είπα να την δοκιμάσω αλλα τσάμπα την ταλαιπωρία και τα υλικά...!
    Τα πέταξα όλα...!
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 20-12-08  
    Αποκλείεται κάτι δεν έκανες σωστά, εγώ τους έχω φτιάξει και είναι ωραιότατοι!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-08  
    Σάκη καλά σου λέει η φίλη μας κάτι δεν έκανες καλά. Απορώ πως σε όλους βγήκε καλή και σε σένα, όχι!
    #
    Σχόλιο από Daisy, 6-7-09  
    sumfwnw me ton sakis 111 ! eimai 20 xronwn kai apofasisa mia mera na peiramatistw stin kouzina ftiaxnontas loukoumades prwti fora! gia ena atomo loipon pou den exei idea apo to pws ftiaxnontai oi loukoumades auti i suntagi einai aparadekti! akolou8isa tis odigies epakrivws xwris kanena la8os kai to apotelesma mono me loukoumades den emoiaze!!!!
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 24-11-09  
    Μόλις τους έκανα! Είναι πάρα πολύ ωραίοι και πολύ τραγανοί. Το δε σιρόπι απίστευτο! Συνήθως τους έτρωγα μόνο με μέλι. Ήθελα μόνο να πω ότι ίσως και με λιγότερα αυγά να είναι εξίσου καλή η συνταγή. Επίσης πριν προσθέσω τα αυγά άφησα λίγα λεπτά τη ζύμη να κρυώσει.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 8-12-09  
    Οι περισσότεροι όπως κι εγώ άλλωστε,όταν ακούμε 'Λουκουμάδες',στο μυαλό μας έρχονται αυτοί οι φουσκωτοί στρογγυλοί μελωμένοι που φτιάχνουν κάποια μαγαζιά.
    Η συγκεκριμένη συνταγή έχει φτιαχτεί πάμπολες φορές από το σύζυγό μου {με λιγότερα αυγά} και τα λέμε τηγανίτες γιατί δεν φουσκώνουν πάρα πολύ όπως οι λουκουμάδες.Είναι όμως εξίσου νόστιμοι.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-09  
    dimikl,Σε αυτό που λες ότι δεν φουσκώνουν πολύ συμφωνώ κι εγώ αφού δεν περιέχουν στα υλικά μαγιά, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μαγιά για να γίνουν πιο φουσκωτοί και θα είναι εξίσου νόστιμοι!
    #
    Σχόλιο από ioannad, 1-2-10  
    καλησπέρα, και εγώ, αν και νέα στην κουζίνα, αποφάσισα να κάνω αυτή την συνταγή το αποτέλεσμα, για το δικά μου πάντα γούστα ήταν απογοητευτικό!!! δεν μου άρεσε καθόλου, ούτε σε γεύση αλλά σε εμφάνιση... χάλια!!!
    #
    Σχόλιο από MaRaKi_36, 8-3-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.....!!!!!
    #
    Σχόλιο από Αδαμαντια01, 24-10-10  
    δεν ηταν ωραιο μη το δηξ
    #
    Σχόλιο από dionisio, 31-10-10  
    Δυστυχώς, απαράδεχτη συνταγή. ΄Αδικος κόπος και τα υλικά για πέταμα !
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 2-4-11  
    Εγω αντι για σιροπακι βαζω μελακι `η μερεντουλα και απο πανω ριχνω τριμμενουλι καρυδακι.Γινονται....αναρπαστουληδες.ο γυιοκας μου και ο αντρουλης μου,πεφτουν μεσα με τα μουτρακια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sweeney, 13-6-08  
    αχ ναι οι λουκουμαδες ειναι ονειρο!!!!!!!!ειχα στειλει κ γω συνταγη με λουκουμαδες αλλα με μηλο...πιστευω να αρεσε...
    #
    Σχόλιο από xaristos, 23-10-08  
    Η ζύμη αυτή είναι η ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ . Απλα εδω η φίλη μας ,αντι της κλασικής συνταγής που εχει βούτυρο ,βάζει λάδι .Ενημερωτικά σας λέω οτι μαγιά δεν περιέχει .Το φούσκωμα ,το κάνουν μόνο τα αυγά .Εξαλλου πρακτικώς ειναι αδύνατον να μπει μαγιά ,λογω του τρόπου παρασκευής της .Πάντως ειναι νοστιμότατη συνταγή και εύκολη .
    Για να βοηθήσω ,ακόμα λίγο .Με τη συνταγή της φίλης μας ,χωρίς μαγιά ,φυσικά ,κάνουμε τα γνωστά τουλουμπακια .Βάζοντας το μείγμα στο κορνε και ρίχνοντας κορδονάκια σε καυτό λάδι στο μέγεθος μικρού δαχτύλου .
    #
    Σχόλιο από Sakis111, 20-12-08  
    Παιδια τι αίσχος συνταγή ήτανε αυτή;;
    Μου έκανε εντύπωση και είπα να την δοκιμάσω αλλα τσάμπα την ταλαιπωρία και τα υλικά...!
    Τα πέταξα όλα...!
    #
    Σχόλιο από πασταφλώρα, 20-12-08  
    Αποκλείεται κάτι δεν έκανες σωστά, εγώ τους έχω φτιάξει και είναι ωραιότατοι!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-08  
    Σάκη καλά σου λέει η φίλη μας κάτι δεν έκανες καλά. Απορώ πως σε όλους βγήκε καλή και σε σένα, όχι!
    #
    Σχόλιο από Daisy, 6-7-09  
    sumfwnw me ton sakis 111 ! eimai 20 xronwn kai apofasisa mia mera na peiramatistw stin kouzina ftiaxnontas loukoumades prwti fora! gia ena atomo loipon pou den exei idea apo to pws ftiaxnontai oi loukoumades auti i suntagi einai aparadekti! akolou8isa tis odigies epakrivws xwris kanena la8os kai to apotelesma mono me loukoumades den emoiaze!!!!
    #
    Σχόλιο από αχορταγη, 24-11-09  
    Μόλις τους έκανα! Είναι πάρα πολύ ωραίοι και πολύ τραγανοί. Το δε σιρόπι απίστευτο! Συνήθως τους έτρωγα μόνο με μέλι. Ήθελα μόνο να πω ότι ίσως και με λιγότερα αυγά να είναι εξίσου καλή η συνταγή. Επίσης πριν προσθέσω τα αυγά άφησα λίγα λεπτά τη ζύμη να κρυώσει.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 8-12-09  
    Οι περισσότεροι όπως κι εγώ άλλωστε,όταν ακούμε 'Λουκουμάδες',στο μυαλό μας έρχονται αυτοί οι φουσκωτοί στρογγυλοί μελωμένοι που φτιάχνουν κάποια μαγαζιά.
    Η συγκεκριμένη συνταγή έχει φτιαχτεί πάμπολες φορές από το σύζυγό μου {με λιγότερα αυγά} και τα λέμε τηγανίτες γιατί δεν φουσκώνουν πάρα πολύ όπως οι λουκουμάδες.Είναι όμως εξίσου νόστιμοι.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-09  
    dimikl,Σε αυτό που λες ότι δεν φουσκώνουν πολύ συμφωνώ κι εγώ αφού δεν περιέχουν στα υλικά μαγιά, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη μαγιά για να γίνουν πιο φουσκωτοί και θα είναι εξίσου νόστιμοι!
    #
    Σχόλιο από ioannad, 1-2-10  
    καλησπέρα, και εγώ, αν και νέα στην κουζίνα, αποφάσισα να κάνω αυτή την συνταγή το αποτέλεσμα, για το δικά μου πάντα γούστα ήταν απογοητευτικό!!! δεν μου άρεσε καθόλου, ούτε σε γεύση αλλά σε εμφάνιση... χάλια!!!
    #
    Σχόλιο από MaRaKi_36, 8-3-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.....!!!!!
    #
    Σχόλιο από Αδαμαντια01, 24-10-10  
    δεν ηταν ωραιο μη το δηξ
    #
    Σχόλιο από dionisio, 31-10-10  
    Δυστυχώς, απαράδεχτη συνταγή. ΄Αδικος κόπος και τα υλικά για πέταμα !
    #
    Σχόλιο από ΘΩΜΙΤΣΑ, 2-4-11  
    Εγω αντι για σιροπακι βαζω μελακι `η μερεντουλα και απο πανω ριχνω τριμμενουλι καρυδακι.Γινονται....αναρπαστουληδες.ο γυιοκας μου και ο αντρουλης μου,πεφτουν μεσα με τα μουτρακια!!!
    #
    Σχόλιο από γιουλιτσα, 3-4-11  
    aaaaa fountoukitsa mou, mesa sto zimaraki gia tous loukoumadoulides den vazoun ladaki kouklitsa mou apa pa tous eftiaksa kai o antroulis mou mou tous efere kapelaki.
    #
    Σχόλιο από αννα β, 1-8-11  
    Τους εφτιαξα απόψε. Γίναν καλοι. Για αυτούς που είχαν πρόβλημα 1)αφησα την ζύμη να κρυώσει λίγο 2) χτύπησα τα αυγά πρωτού τα προσθέσω στην ζύμη 3) εριχνα μέγεθος μικρου καρυδιού στην φριτέζα σε θερμοκαρσία για πατάτες. 4) αφησα να ροδίσουν καλά. Διπλασιαστικαν σε μέγεθος.
    #
    Σχόλιο από pokolita, 11-3-13  
    htan teleia molis ta ekana
    #
    Σχόλιο από maridena, 24-7-13  
    ΟΝΕΙΡΟ ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΟΝΤΩΣ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 30-7-13  
    Καλημέρα!!!
    Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας!
    gozzila100, κάποιο λαθάκι θα έκανες δεν μπορεί, η το λάδι που χρησιμοποίησες δεν έκανε για τους λουκουμάδες, εγώ συνήθως βάζω ηλιέλαιο, μία φορά που ξέμεινα και βρέθηκα να βγω να πάρω έβαλα σογιέλαιο και μου γίνανε τραγανοί όπως λες απ έξω και μέσα κρατούσε το ζυμάρι. Παίζει το ρόλο του και το λαδάκι, κάποια λάδια μας τα ψήνουν με μεγάλη ταχύτητα απ έξω και άλλα τα ψήνουν μέσα έξω ομοιόμορφα. Και ότι συνταγή για λουκουμάδες, θέλει χαμηλή θερμοκρασία για να σιγοψήνονται ομοιόμορφα.
    #
    Σχόλιο από ntinaki76, 14-4-14  
    Sorry alla tous petaksa

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 13-6-08  
    Μια ερωτησουλα εχω μονο:οταν λεμε βραζω το σιροπι,εννοουμε σε υψηλη θερμοκρασια;Οσες φορες φτιαχνω σιροπι,συνηθως για τον χαλβα,παντα χαμηλωνω τη φωτια,γιατι φουσκωνει και χυνεται απ΄εξω.ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ;
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 13-6-08  
    σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε το σιρόπι πάντα ακριβώς για να μην ξεχηλίσει απο την κατσαρόλα.
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 14-6-08  
    Μήπως είναι σαν τους λουκουμάδες που σερβίρουν στα μαγαζιά και στα πανυγήρια??
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 16-6-08  
    φροσω, αυτοι ειναι οι λουκουμαδες!! που πουλαναι στα πανιγυρια.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-10-08  
    Βρε παιδιά, εγώ ήξερα ότι οι λουκουμάδες είναι νηστίσιμοι... Τα αυγά είναι απαραίτητα?
    #
    Σχόλιο από gozzila100, 17-6-11  
    de mou petixe i sintagi kai tin ekana akrivos etsi opws egine... epe3w eginan traganoi kai mesa meiname oma... xalia.. ta peta3a ola.. :(

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 22-10-08  
    Εγω τους φτιαχνω με φαριναπ λιγο νερακι και λιγο αλατακι και λαδακι τπτ παραπανω!!! Ειναι υπεροχοι πασπαλιζω με κανελλα μελι και καρυδι και γινονται αναρπαστοι!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    φαγητά
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της Σταυρούλα1
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    dokimasmena
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    γλυκα ζυμης
    Ένα βιβλίο 118 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou