Λουκουμάδες super!
Αφράτοι και με ζύμη μεσα, όχι φούσκες και αέρα!
Υλικά
-
2 κούπες χλιαρό νερό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
-
Σκληρό αλεύρι, όσο πάρει
-
Μέλι, κανέλα, τριμμένο καρύδι..ή ότι άλλο θέλετε για σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκανίτσα βάλτε όλα τα υλικά με το αλεύρι τελευταίο.
-
2
Βάλτε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει πηχτός χυλός και όταν ρίχνουμε κουταλιά να στέκεται λίγο (να μη "σπάει" να χει ελαστικότητα).
-
3
Σκεπάστε τη λεκανίτσα με πετσέτα κι αφήστε ώσπου να φουσκώσει καλά.
-
4
Βάλτε αραβοσιτέλαιο να κάψει στο τηγάνι.
-
5
Με κουτάλι που περνάμε από λάδι για να μην κολλάει, ρίξτε μπαλίτσες.
-
6
Αν θέλετε τις βάζετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
-
7
Σερβίρετε ζεστές με ότι θέλετε!
Σχόλια (75)