Λουκουμάδες της Ειρήνης
Εύκολοι λουκουμάδες που μου τους έμαθε μια καλή μου φίλη, για εμάς τις εργαζόμενες μητέρες που ο ελεύθερος χρόνος είναι πολυτέλεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι γρήγορη και εύκολη συνταγή και σε αρκετά ικανοποιητική ποσότητα. Μπορούν να γίνουν και αλμυροί αν αλλάξτε την ζάχαρη με 1 κ.γ.αλάτι και προσθέστε και τυρί.
Υλικά
-
1 αβγό
-
1 κ.σ. ζάχαρη είτε άσπρη είτε καστανή
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
1 κούπα αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο κεσεδάκι του γιαουρτιού προσθέτω την σόδα και ανακατέυω ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Το μείγμα θα φουσκώσει σε λίγα δευτερόλεπτα.
-
2
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέυω το αβγό με την ζάχαρη. Επιμένω λίγο παραπάνω να χτυπηθεί καλά η ζάχαρη.
-
3
Αναμειγνύω τα δύο αυτά μείγματα μεταξύ τους και τα προσθέτω στην συνέχεια στο αλεύρι. Ανακατέυω ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
4
Ζεσταίνω το λάδι καλά στο τηγάνι και προσθέτω ποσότητα με ένα κουτάλι της σούπας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)