Λουκουμάδες

Bαθμολογία: 4.8435
       
 
115 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05
Λουκουμάδες
photo: MARA!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 640 γρ. αλεύρι
  • 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγη κανέλα

Σιρόπι:


  • 640 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. νερό
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
Στα γρήγορα
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Σερβίρει: 6
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 40' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 17' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Σιρόπι:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Σχετικές συνταγές

    176 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 16-9-07  
    bravo!!!! erwtisi... mou perisepse zimi... mporw na tin filaxw sto psigeio geia alli mera???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-9-07  
    Δουλτσινέα δεν ξέρω. Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά οι περισσότερες ζύμες μένουν άνετα στο ψυγείο για 2 μέρες.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-1-08  
    Oxi αυτη ξινιζει
    #
    Σχόλιο από Nora_, 20-2-08  
    ΣΕ ΜΙΑ ΜΈΡΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΈΝΗ ΚΑΛΆ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ, ΙΣςΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΕΠΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ. ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΞΥΝΙΖΕΙ
    #
    Σχόλιο από KristineS, 5-10-08  
    Καλοοοοοοοοοο τους ευχαριστηθήκαμε.
    #
    Σχόλιο από agapoula, 9-11-08  
    TELIA SINTAGI
    EVKOLI KAI PENTANOSTIMI
    APLA ANTI GIA TO SIROPI MPOROUME NA LIOSOUME KOUVERTOURA
    FANTASTIKOI LOUKOUMADES
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    εχω ακουσει οτι γισ να γινοθν τραγανοι οι λουκουμαδεσ πρεπει να βαλουμε στο μειγμα λιγη τιμενη πατατα ωμη
    ισχυει?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-11-08  
    Φανταστικοι!!!!!!Καλυτεροι και απο του εμποριου!εβαλα πανω και σισσαμι!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-1-09  
    Πολύ καλοί τους τιμήσαμε δεόντως.Ευχαριστούμε για την συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-1-09  
    Τώρα θυμήθηκα ότι τους είχα κάνει κι εγώ μέσα στις γιορτές και είχα ξεχάσει να γράψω.Ήταν τέλειοι
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-3-09  
    Πολύ ωραίοι λουκουμάδες φουσκωτοί και αφράτοι! Μόλις τους τελείωσα και κοντεύουν να δηλώσουν εξαφάνισή!
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-4-09  
    Sitronella αν θέλω να χρησιμοποιήσω μαγιά σκόνη, πόση θα πρέπει να βάλω? Έριξα μια ματιά στις μετατροπές αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-4-09  
    Λυπάμαι αλλά δε γνωρίζω την αναλογία αυτή. Εάν τη γνωρίζει κάποιος άλλος να μας πει...
    #
    Σχόλιο από flora, 9-4-09  
    Νομίζω ότι ένα φακελάκι ξηρή μαγιά , αντιστοιχεί σε 1/2 κιλό αλεύρι. Άρα με 1 φακελάκι θα είσαι ο.κ.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-4-09  
    οκ, ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση...θα τα κάνω σύντομα και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑ, 3-5-09  
    Citronella,ζητώ συγνώμη γιά τήν καθυστέρηση τών συγχαρητηρίων μου γιά τήν καταπληκτική αυτή συνταγή σου! Τήν "φτιάχνω" κάθε εβδομάδα,επί αρκετούς μήνες τώρα,σέ διπλή μάλιστα δόση,γιατί όπως γνωρίζεις,εδώ εγαζόμαστε αρκετά άτομα.Σου διαβιβάζω 1 μόνο σχόλιο από τά πολλά πού έχουν ειπωθεί γιά τήν συνταγή σου...Τέτοιους λουκουμάδες μόνο στό "Αιγαίο" στήν Πανεπιστημίου μπορείς νά φάς!...Απαντάω μέ τήν ευκαιρεία αυτή καί στήν lemon74 ότι καί εγώ εδώ στήν Αφρική επειδή δέν βρίσκω μαγιά νωπή,χρησιμοποιώ ξηρή.Ούτε φακελάκια υπάρχουν,παρά μόνον συσκευασίες επαγγελματικές τού μισού κιλού.Σέ αυτή τή συνταγή βάζω 2 κουταλιές τής σούπας κοφτές ξηρή μαγιά [σκόνη}γιά τήν απλή δόση.
    #
    Σχόλιο από nekti, 1-7-09  
    δεν έχω φάει πιο νόστιμους λουκουμάδες!!!μπράβο sitronella!!!
    #
    Σχόλιο από asdasd, 7-8-09  
    ime foititis k ekana ena sk aftous tous loukoumades mia mera p ixame mazeftei spiti m apo tote kth sk m lene na tous ftiaxno :D
    btw dokimaste tous k me ligo karidi trimeno apo pano ine theikoi k teriazi iperoxa m tin kanela
    #
    Σχόλιο από lemon74, 11-8-09  
    Υπέροχοι οι λουκουμάδες σου Sitronella!!! Τους έκανα το απόγευμα και τους απολαύσαμε. Έκανα την νηστίσιμη εκδοχή, δηλ. χωρίς αυγά. Ευχαριστούμεεεε
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 2-11-09  
    na rwtisw posi wra afhnume tin zumi na fouskwsei?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    111 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από KristineS, 5-10-08  
    Καλοοοοοοοοοο τους ευχαριστηθήκαμε.
    #
    Σχόλιο από agapoula, 9-11-08  
    TELIA SINTAGI
    EVKOLI KAI PENTANOSTIMI
    APLA ANTI GIA TO SIROPI MPOROUME NA LIOSOUME KOUVERTOURA
    FANTASTIKOI LOUKOUMADES
    #
    Σχόλιο από MARA!, 21-11-08  
    Φανταστικοι!!!!!!Καλυτεροι και απο του εμποριου!εβαλα πανω και σισσαμι!!!
    #
    Σχόλιο από Πατατούφα, 22-1-09  
    Πολύ καλοί τους τιμήσαμε δεόντως.Ευχαριστούμε για την συνταγή που μοιράστηκες μαζί μας
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-1-09  
    Τώρα θυμήθηκα ότι τους είχα κάνει κι εγώ μέσα στις γιορτές και είχα ξεχάσει να γράψω.Ήταν τέλειοι
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24-3-09  
    Πολύ ωραίοι λουκουμάδες φουσκωτοί και αφράτοι! Μόλις τους τελείωσα και κοντεύουν να δηλώσουν εξαφάνισή!
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑ, 3-5-09  
    Citronella,ζητώ συγνώμη γιά τήν καθυστέρηση τών συγχαρητηρίων μου γιά τήν καταπληκτική αυτή συνταγή σου! Τήν "φτιάχνω" κάθε εβδομάδα,επί αρκετούς μήνες τώρα,σέ διπλή μάλιστα δόση,γιατί όπως γνωρίζεις,εδώ εγαζόμαστε αρκετά άτομα.Σου διαβιβάζω 1 μόνο σχόλιο από τά πολλά πού έχουν ειπωθεί γιά τήν συνταγή σου...Τέτοιους λουκουμάδες μόνο στό "Αιγαίο" στήν Πανεπιστημίου μπορείς νά φάς!...Απαντάω μέ τήν ευκαιρεία αυτή καί στήν lemon74 ότι καί εγώ εδώ στήν Αφρική επειδή δέν βρίσκω μαγιά νωπή,χρησιμοποιώ ξηρή.Ούτε φακελάκια υπάρχουν,παρά μόνον συσκευασίες επαγγελματικές τού μισού κιλού.Σέ αυτή τή συνταγή βάζω 2 κουταλιές τής σούπας κοφτές ξηρή μαγιά [σκόνη}γιά τήν απλή δόση.
    #
    Σχόλιο από nekti, 1-7-09  
    δεν έχω φάει πιο νόστιμους λουκουμάδες!!!μπράβο sitronella!!!
    #
    Σχόλιο από asdasd, 7-8-09  
    ime foititis k ekana ena sk aftous tous loukoumades mia mera p ixame mazeftei spiti m apo tote kth sk m lene na tous ftiaxno :D
    btw dokimaste tous k me ligo karidi trimeno apo pano ine theikoi k teriazi iperoxa m tin kanela
    #
    Σχόλιο από lemon74, 11-8-09  
    Υπέροχοι οι λουκουμάδες σου Sitronella!!! Τους έκανα το απόγευμα και τους απολαύσαμε. Έκανα την νηστίσιμη εκδοχή, δηλ. χωρίς αυγά. Ευχαριστούμεεεε
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 8-11-09  
    όπως πάντα οι συνταγές σου είναι εγγύηση!!!! Ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξα λουκουμάδες, γιατί μου αρέσουν πολύ αυτοί του εμπορίου, και δεν ήθελα να συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο!Δεν δυσκολεύτηκα όμως καθόλου, ήταν πανεύκολη συνταγή και οι λουκουμάδες όπως ακριβώς μου αρέσουν:γεμάτοι μέσα! Ευχαριστώ πολύ !!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-11-09  
    Ευχαριστώ κι εγώ για τα καλά σου λόγια :)
    Είναι πολύ νόστιμοι αυτοί οι άτιμοι οι λουκουμάδες!!
    #
    Σχόλιο από mkalliarou, 9-11-09  
    Α δε γίνεται, πρέπει να ξαναβαθμολογήσω!!!Και αυτό γιατί ενώ ετοίμασα τη ζύμη γιατους λουκουμάδες χθες βράδυ για το σπίτι και τους απολαύσαμε, περίσσεψε αρκετή, την έβαλα στο ψυγειο, και σήμερα το πρωί ετοίμασα τους υπόλοιπους και τους κρατούσα στη δουλειά. Δε χρειάζεται να σας περιγράψω τί έγινε!!! Και φυσικά το μπράβο αξίζει σε εσένα, που μοιράζεσαι μαζί μας όλες αυτές τις υπέροχες συνταγές. Και πάλι ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 22-11-09  
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 22-11-09  
    τηνεκανα την συνταγη ηταν τελεια εδωσα και στην θεια μου και με ρωτησε απο που την πηρα και την ειπα, εδωσε κι αυτη συχαρητιρια , οσο για την μαγια εβαλα ενα φακελακι και λιγο παραπανω
    #
    Σχόλιο από stellar, 23-1-10  
    Μπραβο...νοστιμοι λουκουμαδες....αρεσαν πολυ σε ολους μας
    #
    Σχόλιο από Suesse, 4-2-10  
    Πολύ νόστιμοι οι λουκουμάδες αυτοί. Εμείς στην Αθήνα πάντα τσικνίζαμε φτιάχνοντας λουκουμάδες. Φέτος τήρησα κι εγώ το έθιμο των δικών μου. Ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από aristea76, 10-2-10  
    Ο τετράχρονος γιός μου μόλις μου είπε, αφού δοκίμασε τους λουκουμάδες, ότι είμαι "η καλύτερη μαγείρισσα"! Νομίζω ότι αυτό από μόνο του αξίζει τα πηρουνάκια. Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Basilikh, 22-2-10  
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-2-10  
    *Τέλειοι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    61 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 16-9-07  
    bravo!!!! erwtisi... mou perisepse zimi... mporw na tin filaxw sto psigeio geia alli mera???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-9-07  
    Δουλτσινέα δεν ξέρω. Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά οι περισσότερες ζύμες μένουν άνετα στο ψυγείο για 2 μέρες.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-1-08  
    Oxi αυτη ξινιζει
    #
    Σχόλιο από Nora_, 20-2-08  
    ΣΕ ΜΙΑ ΜΈΡΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΈΝΗ ΚΑΛΆ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ, ΙΣςΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΕΠΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ. ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΞΥΝΙΖΕΙ
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    εχω ακουσει οτι γισ να γινοθν τραγανοι οι λουκουμαδεσ πρεπει να βαλουμε στο μειγμα λιγη τιμενη πατατα ωμη
    ισχυει?
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-4-09  
    Sitronella αν θέλω να χρησιμοποιήσω μαγιά σκόνη, πόση θα πρέπει να βάλω? Έριξα μια ματιά στις μετατροπές αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-4-09  
    Λυπάμαι αλλά δε γνωρίζω την αναλογία αυτή. Εάν τη γνωρίζει κάποιος άλλος να μας πει...
    #
    Σχόλιο από flora, 9-4-09  
    Νομίζω ότι ένα φακελάκι ξηρή μαγιά , αντιστοιχεί σε 1/2 κιλό αλεύρι. Άρα με 1 φακελάκι θα είσαι ο.κ.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 9-4-09  
    οκ, ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση...θα τα κάνω σύντομα και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από zumaraki91, 2-11-09  
    na rwtisw posi wra afhnume tin zumi na fouskwsei?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-09  
    Εξαρτάται από τη θερμοκρασία, αλλά δεν θέλει και πολύ ώρα.
    Τώρα το πόση ακριβώς θα σε γελάσω γιατί έχω καιρό να την κάνω και δε θυμάμαι. Θα το δεις όμως.
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 22-11-09  
    καλησπερα , θελω να κανω τους λουκουμαδες αλλα δεν εχω μαγια νωπη εχω φακελακι γινεται να βαλω οσο γραφεις στη συνταγη?
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 7-12-09  
    Sitronella για πες κανένα κολπάκι για να γίνουν έτσι στρογγυλοί? Η ζύμη πλάθετε με το χέρι? Δεν είναι κάπως νερουλή? Α και κάτι ακόμα...εσυ τους προτιμάς με αυγά ή χωρίς?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-12-09  
    Η ζύμη δεν πλάθεται. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κουτάλι.
    Μέχρι στιγμής τους έχω φτιάξει μόνο χωρίς αυγά, οπότε δεν μπορώ να σου πω τι προτιμάω :(
    Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα καλά λόγια όλων, οι καλές συνταγές είναι για να τις μοιραζόμαστε :)
    #
    Σχόλιο από bazolini, 18-2-10  
    θελω να φτιαξω αυτη τη συνταγη αλλα εχω να ρωτησω κατι. επειδη ειμαι μικρη μαγειρισσα και δεν εχω εμπειρια ακομα πολλη, θα μου πειτε σας παρακαλω αν πετανε στο τηγανισμα;; δηλαδη μπορω να το κανω ανετα αν εχω τηγανισει κεφτεδες και πατατες ή πεταει χειροτερα;; συγγνωμη που μπορει να ακουγεται χαζη η ερωτηση μου αλλα θα ηθελα να ξερω... επισης αν παρουμε τη ζυμη με το κουταλι οπως λες θα βγουν στρογγυλοι;θα ξεκολλανε απο το κουταλι;; και για να γινουν πυροξανθοι πρεπει να τηγανιστουν αρκετα;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-2-10  
    bazolini εάν έχεις τηγανίσει κεφτέδες και πατάτες θα τα πας μια χαρά. Νομίζω πως οι λουκουμάδες πετάνε λιγότερο λάδι. Μόνο που θέλει αρκετό λαδάκι να βάλεις στην κατσαρόλα σου...
    Μπορείς να πάρεις ένα δεύτερο κουτάλι και να βοηθάς τη ζύμη να φεύγει από το πρώτο. Δεν θα γίνουν ολοστρόγγυλοι οι λουκουμάδες σου έτσι, αλλά μια χαρά θα είναι, θα δεις.
    Δε θέλουν πολύ ώρα τηγάνισμα, γίνονται σχετικά γρήγορα.
    Ελπίζω να βοήθησα. Εύχομαι καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από bazolini, 19-2-10  
    sitronella, σε ευχαριστω πολυ πολυ για την απαντηση, θα τους προσπαθησω, να δω τι θα βγει... αρα θελει κατσαρολα εε; εγω νομιζα σε τηγανι, αλλα η κατσαρολα ισως να ειναι καλυτερα! αν βαλω ελαιολαδο στο τηγανισμα δεν κανει; ειναι καλυτερο το λαδι που τηγανιζουμε και γενικα τα φαγητα;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-2-10  
    Ναι ναι, θέλει κατσαρόλα. Όσο για το λάδι, εδώ στην Καλαμάτα χρησιμοποιούν ελαιόλαδο για τα πάντα. Δε χρησιμοποιούν ποτέ σπορέλαια για το τηγάνισμα. Οπότε όπως έχεις συνηθίσει κάντο.
    #
    Σχόλιο από bazolini, 19-2-10  
    οκ, να σαι καλα, θα το προσπαθησω, συντομα ελπιζω και θα επανελθω!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-1-11  
    Ναι μαγιά μπύρας είναι η νωπή μαγιά. Καλή επιτυχία εύχομαι!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Γιαπρακάκι, 20-9-11  
    Μπράβο!! Εξεραιτική συνταγή.

    Ετσι τους κάνουμε και εμείς εδω και πολλά χρόνια στην Μυτιλήνη.

    Ενα μικρό κολπάκι, που δεν είδα να εινει γραμμένο, για να γίνουν τραγανοί και ζουμεροί οι λουκουμάδες, για όποιον τους προτιμάει έτσι...

    Ετσι όπως τους βγάζουμε απο το τηγάνι, καυτούς και αχνιστούς και αφού τους βάλουμε σε αποροφητικό χαρτί, προεραιτικά για να στεγνώσουν απο το λάδι τους βουτάμε στο ΚΡΥΟ σιρόπι.

    Ετσι "πίνουν" σιρόπι και γινονταί τραγανοί και ζουμεροί ταυτόχρονα.

    Επίσης τους ριχνουμε απο πάνω, κατα το σερβίρισμά μπόλικο τριμμένο καρύδι και κανέλλα.

    Καλη όρεξη!!

    #
    Σχόλιο από Έλενα Β., 19-10-11  
    Μαγικοί!!!! Και γιατί?? Γιατί ενώ δεν μου αρέσουν τα γλυκά τα λουκουμαδάκια σας καλή μου Sitronella με έναν μαγικό τρόπο με έκαναν να τα... λατρέψω!!! Βέβαια οφείλω να πω ότι παρέλειψα το σιρόπι και αντί αυτού έβαλα πετιμέζι! ΜΑΓΙΚΟΙ!!!! Να είστε καλά! Ευχαριστούμε!! :-)
    #
    Σχόλιο από Lara, 1-4-12  
    Πολύ ωραία συνταγή.
    tzorbi εγώ έβαλα σκόνη μαγιά (σε φακελάκι) έγιναν μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από common, 25-5-14  
    Δεν το περίμενα πως είναι τόσο εύκολο να φτιάξει κανείς λουκουμάδες!
    Εγώ έβαλα: 1/2 κ. αλεύρι γοχ, 1/2 λίτρο νερό ,1 φακελάκι ξηρή μαγιά (σκόνη).
    Επίσης δεν έφτιαξα το σιρόπι, προτιμώ με μέλι και κανέλα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγες
    Ένα βιβλίο 211 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Mapanana
    food
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της katieher
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos-sylvia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 149 αγαπημένων συνταγών, του/της Evgenia11