Λουκουμάδες
Το σιρόπι που δίνω είναι προαιρετικό. Εγώ πάντα προτιμώ να τους σερβίρω μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Αν είστε φαν της σοκολατας ρίξτε νουτελα ή μερεντα από πάνω!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
-
2
Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους γυρνάμε για να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές
-
3
Τους στραγγίζουμε
-
4
Και τους σερβίρουμε όπως θελουμε. Αν φτιάξουμε σιροπι, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα.
-
5
Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12'.
-
6
Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Σχόλια (173)