Λουκούμια

Bαθμολογία: 4.2143
       
 
14 ψήφοι
roulaan, 17.06.08

Περιγραφή

Ενα λουκουμακι και ενα ποτηρι κρυο νερο... υπαρχει καλυτερο κερασμα?
Λουκούμια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλα ζαχαρη
  • 2 λιτρα νερο
  • 2 φλυτζανια κορν φλαουρ ή νισεστε
  • 12 φυλλα ζελατινης
  • 2 φλυτζανια ζαχαρη αχνη
  • καβουρδισμενα αμυγδαλα
  • ανθονερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλυουμε το κορν φλαουρ ή το νισεστε σε 2 φλυτζανια νερο.
  2. Βαζουμε το υπολοιπο νερο, τη ζαχαρη και τη ζελατινη σε μια κατσαρολα και προσθετουμε και το μιγμα του κορν φλαουρ.
  3. Τοποθετουμε στη φωτια και ανακατευουμε μεχρι να παρει βραση.
  4. Χαμηλωνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε ανακατευοντας για τουλαχιστον 15 λεπτα ακομα.
  5. Το βγαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τα αμυγδαλα και το ανθονερο.
  6. Το αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας που και που.
  7. Αδειαζουμε το μιγμα σε ενα ρηχο ταψι (το υψος ενος λουκουμιου).
  8. Μολις κρυωσει εντελως το κοβουμε σε μπουκιες και τις τυλιγουμε σε ζαχαρη αχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πιστευω οτι ειναι σιγουρα καλυτερα με νισεστε. Αν παρεις και χρωμα ζαχαροπλαστικης θα εχεις και διαφορα χρωματα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και βανιλλιες και μαστιχα και ο,τι αλλο αρωμα σου αρεσει.

Σχετικές συνταγές

    43 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-6-08  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.Ν'αντικαταστήσω μέρος νερού με χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-6-08  
    Τιποτα κοριτσακι μου.Γιατι να μην τα αντικαταστησεις αν θες αυτο το αρωμα?Νομιζω οτι δεν θα προκυψει κανενα προβλημα.Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από PERSA1, 18-6-08  
    Νομίζω αρκεί το ανθόνερο .Υπάρχει και ανθόνερο εσπεριδοειδών, Μικρή Πιπι .
    Ευχαριστώ ρουλααν .
    #
    Σχόλιο από christina.f, 18-6-08  
    Νομιζω ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε και αρμπαροριζα στα λουκουμάκια μας και να γίνουν τέλεια και μοσχοβολιστα!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-6-08  
    Με τα φρούτα πετυχαίνουμε χρώμα και έντονη γεύση χωρίς προσθήκη χρώματος και εσάνς.
    roulaan με έκανες πολύ χαρούμενη,σ'ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 24-6-08  
    μηπως μπορει οποιος τα εφτιαξε να μου πει τι ποσοτητα βγαινει? γιατι βλεπω πολυ υλικο ,θελω να δοκιμασω πρωτα να δω αν θα αρεσουν στην οικογενεια
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-6-08  
    έφτιαξα αυτή την ποσότητα σε 4 δόσεις-γευσεις.Έβγαλα 4 ταψάκια που έδωσαν 30-40 κομμάτια έκαστο.Αν δεις στο φόρουμ έχω δώσει αναλυτικά δόσεις κλπ.Θα γίνουν πολύ νόστιμα
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-7-08  
    χθες έφτιαξα και με γεύση μέντας.Υπέροχα τολμήστε το άφοβα !
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 24-9-08  
    Το ''τολμησα'' κι εγω να τα φτιαξω!Μια χαρα εδεσαν...γευση τελεια...αλλα μετα απο ενα 2ωρο ειχε εξαφανιστει η ζαχαρη!!!Τα λουκουμακια ηταν σαν βρεγμενα:( Τι εκανα λαθος?Ξαναεβαλα ζαχαρη αλλα παλι το ιδιο :(
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-08  
    το ταψάκι σου πρέπει να είναι εντελώς κρύο όταν θα κόψεις και θα αχνίσεις τα κομματάκια.όσο θα αφήνεις το ταψί τόσο θα σκλυραίνει και θα "μαζεύει" η επιφάνειά του.Όταν θα κόψεις τα κομματάκια (μετά από 6 ωρίτσες)θα δεις που θα κολλάνε στα χέρια σου.εκεί θα πασπαλίσεις και τα δάχτυλά σου με άχνη και δεν θα κολλάει.μου κάνει εντύπωση όμως που σου ρούφηξαν την άχνη.είναι τόσο δεμένο το μίγμα με τόσο λεία "πλαστικοποιημένη"θα έλεγα επιφάνεια που δεν καταλαβαίνω πώς σου ρούφηξε την άχνη
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 25-9-08  
    Μήπως ήταν ζεστά ακόμη όταν τα πασπάλισε με ζάχαρη και υγροποιήθηκε η ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 25-9-08  
    οχι κοριτσια ειχε κρυωσει εντελως..:((και το ειπα θα τα ματιασει η ρουφιανα..ειχε ερθει μια εδω οταν τα εκοβα και ολο σχολιαζε!!και τι ωραια που κοβονται και το μυγδαλακι του παει τελεια κτλ κτλ ):(
    #
    Σχόλιο από gourouna, 8-2-09  
    Ποσο ανθονερο θα βαλω;Εκανα προσπαθεια κ εγω για λουκουμια κ ουτε το ανθονερο φανηκε μεσα και τα λουκουμια ηταν σαν γλυτσα [οχι η δικη σου συνταγη]
    #
    Σχόλιο από nekt66, 9-2-09  
    GIA SAS PEDIA TIN EKANA KE EGO TIN SINTAGI KE MOY ARESE POLI. MOY BGIKANE LIGO MALAKA DEN ITANE OPS TA AGORASTA FISIKA TA PASPALISA EGO ME NESESTE PIO POLI MOY ARESI KE DEN KOLANE.ROULAAN MIPOS AMA BALO PIO POLI NESETE THA SFIKSOYNE KIALO. TI LES?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-2-09  
    Νect66 σιγουρα οσο πιο πολυ νισεστε βαζεις τοσο πιο σφικτα γινονται.Ομως νομιζω πως το μυστικο τους ειναι το πολυ καλο δουλεμα στην κατσαρολα.Οσο πιο πολυ το δουλευεις τοσο πιο λεια και σφικτα θα σου γινουν.
    Gourouna μου ειναι προσωπικο το θεμα του ανθονερου.Εγω βαζω μισο ποτηρακι του κρασιου.
    Η αχνη πιθανολογω πως τραβιοτανε γιατι δεν ειχε δουλευτει πολυ στην κατσαρολα να πιει ολα του τα υγρα το μιγμα.
    #
    Σχόλιο από mmay, 10-2-09  
    Φαίνονται εύκολα και θέλω πολύ να τα φτιάξω.Θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις υπ'όψην σου τι θα μπορούσα να βάλω για άρωμα τριαντάφυλλου.
    #
    Σχόλιο από gourouna, 7-3-09  
    Roulaan στο ξαναλεω δεν ηταν η δικη σου συνταγη.Αυτη θα την κανω σημερα και θα σου πω εντυπωσεις.
    Πρεπει να εχω το γλυκακι μου νηστευω
    #
    Σχόλιο από gourouna, 10-3-09  
    Roulan εκανα πατατα.Δεν εβαλα την αχνη στην κατσαρολα και δεν μου επειξε καλα. Απο γευση ομως μουρλια, θα τα φαω με το κουταλι
    #
    Σχόλιο από θεόδωρος, 19-4-09  
    αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ζελατίνη αλλά όλα τα άλλα υλικά, πως θα γίνει η πύξη;
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από christina.f, 18-6-08  
    Νομιζω ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε και αρμπαροριζα στα λουκουμάκια μας και να γίνουν τέλεια και μοσχοβολιστα!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-6-08  
    Με τα φρούτα πετυχαίνουμε χρώμα και έντονη γεύση χωρίς προσθήκη χρώματος και εσάνς.
    roulaan με έκανες πολύ χαρούμενη,σ'ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από gourouna, 7-3-09  
    Roulaan στο ξαναλεω δεν ηταν η δικη σου συνταγη.Αυτη θα την κανω σημερα και θα σου πω εντυπωσεις.
    Πρεπει να εχω το γλυκακι μου νηστευω
    #
    Σχόλιο από gourouna, 10-3-09  
    Roulan εκανα πατατα.Δεν εβαλα την αχνη στην κατσαρολα και δεν μου επειξε καλα. Απο γευση ομως μουρλια, θα τα φαω με το κουταλι
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 21-4-09  
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝ, 29-10-09  
    Καλημερα σε ολους.Επιχειρησα να φτιαξω τα λουκουμακια χτες και το μιγμα δεν μου επειξε.Μηπως καποιος ξερει τι εκανα λαθος?Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από Len@, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από afroula, 7-5-10  
    #
    Σχόλιο από LITSA ANEK, 13-5-10  
    #
    Σχόλιο από devilangel, 13-6-10  
    Ούτε εμένα μου έπηξε, έγινε απλά παχύρρευστο. Δεδομένου ότι το δούλεψα ΠΑΡΑ πολύ καλά και ακολούθησα πιστά τις δοσολογίες, δεν ειναι περίεργο? Για να μην το πετάξω, που είναι κρίμα, το βάζω στο ψυγείο καλυμμένο με ένα χαρτόνι για να τραβάει την υγρασία και ελπίζω κάτι να γίνει. Ίσως να μην έκανα κάτι σωστό? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από kostas karbou, 3-4-11  
    ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧς ΓΝΩΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
    ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΩ ΕΛΕΓΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ
    ΔΕΝ ΕΠΙΞΕ ΠΟΕ ΤΟ ΜΥΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΗΤΑΝ ΝΕΡΡΟΘΛΟ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣς ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΙΣΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΡΟΟΥΛΑΝ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΕ ΛΑΘΟΣ?
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 21-5-11  
    Εγώ δεν τα ξέρω έτσι τα λουκούμια! Αυτά δεν ήταν τα κλασικα λουκούμια,αλλά κάτι σαν ζελεδάκι με νότες χαλβά Φαρσάλων! Καλά να μην επαναλάβω κι εγώ ότι η άχνη(ενώ την έβαλα την επόμενη μέρα) δεν μπόρεσε να σταθεί, όπως αναφέρουν και άλλοι και τελικά έβαλα κι εγώ καρύδα. Ίσως τελικά έπρεπε να μην βάλω ζελατίνη, έχω δει μια συνταγή λουκουμιών Σύρου που ενώ όλα τα υλικά είναι ίδια με αυτήν, δεν βάζει ζελατίνη και προσθέτει ξινό, απλά δεν λέει αναλογίες για να μπορέσει κανείς να την εκτελέσει. Ψάχνω μια καλή συνταγή για λουκούια,αλλά ακόμα δεν την έχω βρεί:(
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 28-4-12  
    Τώρα είδα τα σχόλια, παιδιά δεν είναι εύκολο.Δοκίμασα αρκετές φορές ως να μάθω τη συνταγή.Αν βοηθά ρίχτε μιά ματιά εδώ :
    http://www.sintagespareas.gr/forum/4-i-gwnia-tou-glukatzi/16412-loukoumia.
    Τα φτιάχνω συνχότατα και πραγματικά είναι τα αυθεντικά λουκούμια.Καμμία σχέση με χαλβά φαρσάλων ή ζελεδάκια.Απλά είναι πολύ δύσκολο να το μάθεις.
    #
    Σχόλιο από Toula74, 8-9-12  
    Μόλις τώρα έφτιαξα κι εγώ αυτά τα λουκούμια και μάλλον θα μου πετύχουν. Θα δείξει αύριο που θα΄χουν κρυώσει εντελώς και θα τα κόψω. Πάντως από γεύση που δοκίμασα λιγάκι μ΄ένα κουταλάκι, είναι τέλεια.
    Σχετικά με την ερώτηση που έκανε η/ο pukiu, 12 φύλλα ζελατίνη αντιστοιχούν σε 20 γραμμάρια. Αυτό γράφει η συσκευασία που πήρα, αλλά τα ζύγισα κι εγώ και όντως είναι έτσι.

    Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, είναι πανεύκολη κι άμα πετύχουν θα την κάνω συχνά.
    #
    Σχόλιο από GIANNIS ROUSSOS, 19-2-13  
    ωραια συνταγη. παντοσ εφαγα κατι λουκουμια που μου εφεραν απο το Αγρινιο φανταστικα. η εταιρια ονομαζεται Μπαριαμης δεν ξερω που δινει για να παρω αλλα θα τουσ παρω τηλεφωνο να μαθω. βρηκα το site τουσ www.bariamissweets.com
    #
    Σχόλιο από pigi78, 25-11-13  
    είναι πολύ ωραία μα ήθελα μια πολύ μεγάλη χάρη αν γνωρίζετε θέλω να φτιάξω λουκούμι λεμόνι υπαρχει συνταγή γιαυτό??? σας ευχαριστω για τον χρόνο σας

    22 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 18-6-08  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.Ν'αντικαταστήσω μέρος νερού με χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 18-6-08  
    Τιποτα κοριτσακι μου.Γιατι να μην τα αντικαταστησεις αν θες αυτο το αρωμα?Νομιζω οτι δεν θα προκυψει κανενα προβλημα.Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από PERSA1, 18-6-08  
    Νομίζω αρκεί το ανθόνερο .Υπάρχει και ανθόνερο εσπεριδοειδών, Μικρή Πιπι .
    Ευχαριστώ ρουλααν .
    #
    Σχόλιο από xaroula, 24-6-08  
    μηπως μπορει οποιος τα εφτιαξε να μου πει τι ποσοτητα βγαινει? γιατι βλεπω πολυ υλικο ,θελω να δοκιμασω πρωτα να δω αν θα αρεσουν στην οικογενεια
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-6-08  
    έφτιαξα αυτή την ποσότητα σε 4 δόσεις-γευσεις.Έβγαλα 4 ταψάκια που έδωσαν 30-40 κομμάτια έκαστο.Αν δεις στο φόρουμ έχω δώσει αναλυτικά δόσεις κλπ.Θα γίνουν πολύ νόστιμα
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 24-9-08  
    Το ''τολμησα'' κι εγω να τα φτιαξω!Μια χαρα εδεσαν...γευση τελεια...αλλα μετα απο ενα 2ωρο ειχε εξαφανιστει η ζαχαρη!!!Τα λουκουμακια ηταν σαν βρεγμενα:( Τι εκανα λαθος?Ξαναεβαλα ζαχαρη αλλα παλι το ιδιο :(
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-08  
    το ταψάκι σου πρέπει να είναι εντελώς κρύο όταν θα κόψεις και θα αχνίσεις τα κομματάκια.όσο θα αφήνεις το ταψί τόσο θα σκλυραίνει και θα "μαζεύει" η επιφάνειά του.Όταν θα κόψεις τα κομματάκια (μετά από 6 ωρίτσες)θα δεις που θα κολλάνε στα χέρια σου.εκεί θα πασπαλίσεις και τα δάχτυλά σου με άχνη και δεν θα κολλάει.μου κάνει εντύπωση όμως που σου ρούφηξαν την άχνη.είναι τόσο δεμένο το μίγμα με τόσο λεία "πλαστικοποιημένη"θα έλεγα επιφάνεια που δεν καταλαβαίνω πώς σου ρούφηξε την άχνη
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 25-9-08  
    Μήπως ήταν ζεστά ακόμη όταν τα πασπάλισε με ζάχαρη και υγροποιήθηκε η ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από nikol1979, 25-9-08  
    οχι κοριτσια ειχε κρυωσει εντελως..:((και το ειπα θα τα ματιασει η ρουφιανα..ειχε ερθει μια εδω οταν τα εκοβα και ολο σχολιαζε!!και τι ωραια που κοβονται και το μυγδαλακι του παει τελεια κτλ κτλ ):(
    #
    Σχόλιο από gourouna, 8-2-09  
    Ποσο ανθονερο θα βαλω;Εκανα προσπαθεια κ εγω για λουκουμια κ ουτε το ανθονερο φανηκε μεσα και τα λουκουμια ηταν σαν γλυτσα [οχι η δικη σου συνταγη]
    #
    Σχόλιο από nekt66, 9-2-09  
    GIA SAS PEDIA TIN EKANA KE EGO TIN SINTAGI KE MOY ARESE POLI. MOY BGIKANE LIGO MALAKA DEN ITANE OPS TA AGORASTA FISIKA TA PASPALISA EGO ME NESESTE PIO POLI MOY ARESI KE DEN KOLANE.ROULAAN MIPOS AMA BALO PIO POLI NESETE THA SFIKSOYNE KIALO. TI LES?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 10-2-09  
    Νect66 σιγουρα οσο πιο πολυ νισεστε βαζεις τοσο πιο σφικτα γινονται.Ομως νομιζω πως το μυστικο τους ειναι το πολυ καλο δουλεμα στην κατσαρολα.Οσο πιο πολυ το δουλευεις τοσο πιο λεια και σφικτα θα σου γινουν.
    Gourouna μου ειναι προσωπικο το θεμα του ανθονερου.Εγω βαζω μισο ποτηρακι του κρασιου.
    Η αχνη πιθανολογω πως τραβιοτανε γιατι δεν ειχε δουλευτει πολυ στην κατσαρολα να πιει ολα του τα υγρα το μιγμα.
    #
    Σχόλιο από mmay, 10-2-09  
    Φαίνονται εύκολα και θέλω πολύ να τα φτιάξω.Θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις υπ'όψην σου τι θα μπορούσα να βάλω για άρωμα τριαντάφυλλου.
    #
    Σχόλιο από θεόδωρος, 19-4-09  
    αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ζελατίνη αλλά όλα τα άλλα υλικά, πως θα γίνει η πύξη;
    #
    Σχόλιο από pukiu, 7-7-09  
    καλησπέρα! μήπως γνωρίζετε, τα 12 φύλλα ζελατίνης σε τι γραμμάρια αντιστοιχούν?...νομίζω στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο τύποι φύλλων, μικρά και μεγάλα..ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 31-12-09  
    teleia syntagh k poly eykolh!!! mipws kserete poses meres kratane peripou? k pou fylagontai? sto psigio....?
    #
    Σχόλιο από roulaan, 31-12-09  
    Καλησπερα.Εγω τα εχω φυλαξει και πανω απο μηνα μεσα σε τενεκεδενιο κουτι.Για ψυγειο θα σε γελασω.Σιγουρα παντως θα πρεπει να ειναι πολυ καλα τυλιγμενα μεσα στο ψυγειο.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-12-09  
    Αχ κορίτσια θέλω κι εγώ να φτιάξω λουκουμάκιααα! Πόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου μ'αυτά τα υλικά;
    #
    Σχόλιο από vict9, 17-2-11  
    Με τι θα μπορούσα να αντικαθαστήσω το ανθόνερο? Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρώ γιατί είμαι στο εξωτερικό. Θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω γιατί εδώ που είμαι δεν τα έχουν :(
    #
    Σχόλιο από zoul, 6-9-11  
    Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω άρωμα τριαντάφυλλο για να αποφύγω το ροδόνερο;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-7-08  
    χθες έφτιαξα και με γεύση μέντας.Υπέροχα τολμήστε το άφοβα !
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 3-5-09  
    μετά από προτροπή της kiriakh58 έκανα σάντουιτσ πτιμπερ πάνω κάτω και στη μέση το λουκούμι μου.θεϊκό ! δοκιμάστε το. όσο για το άρρωμα τροαντάφυλλο εγώ βάζω γλυκό κουταλιού περασμένο απ'το μούλτι
    #
    Σχόλιο από ΣΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 26-1-10  
    ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΕΒΑΛΑ
    ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ+ΖΑΧΑΡΗ+
    ΜΑΣΤΙΧΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.
    #
    Σχόλιο από Ντινα μαγ, 14-4-11  
    εφτιαξα και εγω τα λουκουμια μου βγηκαν παρα πολυ ωραια. Αφου κρυωσαν τα αχνισα με την ζαχαρη αλλα υγροποιηθηκαν τα πηρα και εγω και τα τυλιξα με ινδικη καρυδα το αποτελεσμα θεικο.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 1-6-11  
    Τελικά η ζελατίνη τα κάνει σαν ζελεδάκια! Τα έφτιαξα χωρίς ζελατίνη και ήταν θαύμα! Όσο για την υγρασία που βγάζουν και δεν μπορεί να σταθεί η άχνη, δεν φτάνει μόνο το καλό ανακάτεμα (30με 40 λεπτά), αλλά θέλει να απλωθεί πάνω σε νισεστέ και να σταθεί εκει μέχρι να κρυώσει!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 680 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της matula