Λουκούμια

Μαγειρεύτηκε 3 φορές
roulaan
roulaan @cook_8450429
ΑΘΗΝΑ,

Ενα λουκουμακι και ενα ποτηρι κρυο νερο... υπαρχει καλυτερο κερασμα?

Λίγα μυστικά ακόμα

Πιστευω οτι ειναι σιγουρα καλυτερα με νισεστε. Αν παρεις και χρωμα ζαχαροπλαστικης θα εχεις και διαφορα χρωματα. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και βανιλλιες και μαστιχα και ο,τι αλλο αρωμα σου αρεσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλα ζαχαρη
  2. 2 λιτρα νερο
  3. 2 φλυτζανια κορν φλαουρ ή νισεστε
  4. 12 φυλλα ζελατινης
  5. 2 φλυτζανια ζαχαρη αχνη
  6. καβουρδισμενα αμυγδαλα
  7. ανθονερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλυουμε το κορν φλαουρ ή το νισεστε σε 2 φλυτζανια νερο.

  2. 2

    Βαζουμε το υπολοιπο νερο, τη ζαχαρη και τη ζελατινη σε μια κατσαρολα και προσθετουμε και το μιγμα του κορν φλαουρ.

  3. 3

    Τοποθετουμε στη φωτια και ανακατευουμε μεχρι να παρει βραση.

  4. 4

    Χαμηλωνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε ανακατευοντας για τουλαχιστον 15 λεπτα ακομα.

  5. 5

    Το βγαζουμε απο τη φωτια και προσθετουμε τα αμυγδαλα και το ανθονερο.

  6. 6

    Το αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας που και που.

  7. 7

    Αδειαζουμε το μιγμα σε ενα ρηχο ταψι (το υψος ενος λουκουμιου).

  8. 8

    Μολις κρυωσει εντελως το κοβουμε σε μπουκιες και τις τυλιγουμε σε ζαχαρη αχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (3)

Σχόλια (39)

Σοφια Χαλκιαδακη Νιτσα Χριστουλακη
Σοφια Χαλκιαδακη Νιτσα Χριστουλακη @cook_14454802
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω πόσες ώρες το αφήνουμε μέχρι να το κόψουμε; Και αν είναι σαν ζελέ διορθώνετε κάπως;

Από

roulaan
roulaan @cook_8450429
στις
ΑΘΗΝΑ,