Mac & Cheese (Τυρένια μακαρόνια)
Η γνωστή αμερικάνικη συνταγή mac and cheese, στη βίγκαν εκδοχή της. Ιδιαίτερα αγαπητή από τα παιδιά, υγιεινή & χωρίς χοληστερόλη.
Λίγα μυστικά ακόμα
www.vegansintages.gr. Τη συνταγή τη βρήκα στο καταπληκτικό μπλογκ http//blog.fatfreevegan.com . Είναι μία πολύ καλή ιδέα για βραδινό γρήγορο φαγητό.
Υλικά
-
500 γρ. κοφτό μακαρόνι (εγώ χρησιμοποιήσα ζυμαρικά ρυζιού χωρίς γλουτένη)
-
1 1/4 κούπες νερό
-
1 κούπα σκέτο γάλα σόγιας (ή άλλο φυτικό γάλα)
-
3/4 της κούπας διατροφική μαγιά
-
3 κουτ. της σούπας άμυλο καλαμποκιού
-
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
-
1 κουτ. του γλυκού αλάτι (ή παραπάνω ανάλογα τα γούστα)
-
1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου
-
1 κουτ. του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
-
1/2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σκόνη
-
1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
-
1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
-
λίγο πιπέρι καγιέν
-
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
-
1 κουτ. του γλυκού απαλό μίσο (ή επιπλέον αλάτι)
-
μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
2
Ενώ βράζουν, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
-
3
Μόλις τα ζυμαρικά είναι αλ ντέντε, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
-
4
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα και να πήξει.
-
5
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αν χρειαστεί περισσότερο υγρό.
-
6
Προσοχή να μην σας κολλήσει γιατί πήζει πολύ γρήγορα.
Σχόλια (10)