Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)
Υλικά
-
Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες (ανάλογα με τα άτομα)
-
1 έντερο και 1 κοιλιά (εάν θέλουμε βάζουμε και τα πόδια του ζώου τα οποία δίνουν νοστιμιά)
-
1 ματσάκι άνιθο
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
2-3 σκόρδα φρέσκα
-
Αλάτι-πιπέρι
-
Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
Χυμό λεμονιού αναλόγως την ποσότητα της σούπας και τη γεύση που μας αρέσει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα εντόσθια, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές).
-
2
Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά.
-
3
Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
-
5
Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε.
-
6
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
7
Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.
Σχόλια (6)