κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
  1. Συκωταριές αρνίσιες ή κατσικίσιες (ανάλογα με τα άτομα)
  2. 1 έντερο και 1 κοιλιά (εάν θέλουμε βάζουμε και τα πόδια του ζώου τα οποία δίνουν νοστιμιά)
  3. 1 ματσάκι άνιθο
  4. 1 ματσάκι μαϊντανό
  5. 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  6. 2-3 σκόρδα φρέσκα
  7. Αλάτι-πιπέρι
  8. Ελαιόλαδο αρκετό για το τσιγάρισμα
  9. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  10. Χυμό λεμονιού αναλόγως την ποσότητα της σούπας και τη γεύση που μας αρέσει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε πολύ καλά τις συκωταριές και τα εντόσθια, τα κόβουμε κομματάκια (μπουκιές).

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε όλα τα εντόσθια και στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μυρωδικά.

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Σκεπάζουμε τα υλικά με βραστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

  5. 5

    Αφού στύψει το ζουμί και δούμε ότι το φαγητό είναι έτοιμο, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε.

  6. 6

    Αφήνουμε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

  7. 7

    Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Polo
Polo @Polog40
Τη φτιάχνω χρόνια τώρα και πάντα είναι καταπληκτική. Άρεσε μέχρι και σε άτομα που δεν τρώγανε μαγειρίτσα.

Από

Λενιω
Λενιω @cook_8451795
στις
,Ελλαδα