ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΓΑ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΓΑ @cook_8507490
,ΕΛΛΑΔΑ

Η πιο νόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μία υπέροχη συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 500 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι κομμένο σε κομματάκια
  2. 2 χούφτες σπανάκι ψιλοκομμένο
  3. 1 μάτσο άνηθο
  4. 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 3 σκελίδες σκόρδο
  7. 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  8. 1 κ.σ μαραθόσπορο
  9. 1 φλ. καφέ ρύζι για σούπα
  10. 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ( ή 1 λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμό κοτόπουλο )
  11. αλάτι, πιπέρι
  12. ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  13. άνηθο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα βράζουμε για 10`.

  2. 2

    Σουρώνουμε με προσοχή να μην τα σπάσουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.

  3. 3

    Ενδιάμεσα ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Κάνουμε το ίδιο και για το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές.

  4. 4

    Όταν κρυώσουν αρκετά τα συκωτάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

  5. 5

    Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά. Ρίχνουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.

  6. 6

    Κατόπιν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο να σοταριστεί καλά και μετά τα συκωτάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι (κρατάμε όμως λίγο από αυτό για να γαρνίρουμε το φαγητό μας).

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το ρύζι και αφού το ανακατέψουμε ακόμα μία φορά καλά, σβήνουμε με το κρασί.

  8. 8

    Με μία ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να πάρουμε όλα τα ωραία συστατικά που μπορεί να έχουν κολλήσει στο ζωμό.

  9. 9

    Όταν εξατμιστεί το κρασί,τότε ρίχνουμε το ζωμό, το σπανάκι, τον άνηθο (αφού κρατήσουμε λίγο για το τέλος) και τον μαραθόσπορο.

  10. 10

    Βράζουμε σε σιγανή φωτιά 20` ή μέχρι να βράσει το ρύζι.Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται,αλλά κρατάμε στο νου μας ότι σερβίρουμε με αρκετό επιπλέον πιπέρι και επίσης θα είναι πιο ξινό στο τέλος από το λεμόνι.

  11. 11

    Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο χτυπώντας με το σύρμα σε ένα μπόλ τον χυμό από τα λεμόνια με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε κουτάλα-κουτάλα από το ζουμί της σούπας μας μέσα στα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν τα αβγά πια έχουν πάρει θερμοκρασία,επιστρέφουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε για ένα λεπτό ούτως ώστε να πήξει ελαφρά η σούπα.

  12. 12

    Σερβίρουμε καυτή τη σούπα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο πιπέρι. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο ξύσμα από λεμόνι.

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα