Μαγειρίτσα της Βάσως
Παραδοσιακό πιάτο για το βράδυ της Ανάστασης. Αυτή είναι η αγαπημένη συνταγή της οικογένειας, κατευθείαν από τη γιαγιά Βάσω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και όποιο άλλο κομμάτι του αρνιού διαλέξαμε. Πλένουμε πολύ προσεκτικά και τα εντεράκια, γυρίζοντάς τα το μέσα έξω. Τα βάζουμε όλα και τα ζεματίζουμε και μετά πετάμε το νερό. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε με φρέσκο νερό να βράσουν.
-
2
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τις μυρωδιές και προσθέτουμε τη ντομάτα. Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο.
-
3
Όταν τα κρεατικά θα έχουν βράσει καλά, προσθέτουμε τη σάλτσα με τις μυρωδιές (το νερό που θα υπάρχει μέσα στην κατσαρόλα δεν πρέπει να είναι πολύ. Αν είναι πολύ αφαιρούμε όσο χρειάζεται).
-
4
Τα αφήνουμε όλα να βράσουν για λίγη ώρα μαζί και μόλις είναι έτοιμα, αβγοκόβουμε τη σούπα. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μόνα τους, να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το χυμό του λεμονιού. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε σιγά σιγά από το ζωμό της σούπας, μέχρι να ζεσταθεί καλά και μετά αυτό το ρίχνουμε μέσα στη σούπα σιγά σιγά και πάλι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Σχόλια (3)